Το εργαστήρι "Να σου πω ένα παραμύθι;" ενώνει μεγάλους και παιδιά

Το διαγενεακό εργαστήριο μουσικής και αφήγησης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών και ενήλικες 65 ετών και άνω.

Να σου πω ένα παραμύθι;

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, μέσα σε 90 μόλις λεπτά, παρέα με το διαγενεακό εργαστήριο μουσικής και αφήγησης Να σου πω ένα παραμύθι; για παιδιά ηλικίας από 8 έως 12 ετών και ενήλικες 65 ετών και άνω. Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο ιστορίες της λαϊκής μυθοπλασίας έχει στόχο να παρασύρει τους συμμετέχοντες/ουσες σε μια συναρπαστική περιπλάνηση στον χρόνο που θα φέρει κοντά τις δύο γενιές. Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή και θα υλοποιηθούν στις 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου 2025 στην Αίθουσα VIP της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος". Η συμμετοχή είναι ελεύθερη με προκράτηση από τις 4 Μαρτίου 2025. Περισσότερες πληροφορίες: nationalopera.gr.

Ένα εργαστήριο διαφορετικό από τα άλλα, το Να σου πω ένα παραμύθι; έχει ως αφετηρία ιστορίες βγαλμένες από τις λαϊκές παραδόσεις πληθώρας χωρών και επιχειρεί, μέσα από την αφήγηση και το τραγούδι, να συνδέσει το χθες με το σήμερα, αλλά και το πραγματικό με το φανταστικό. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα μεταφερθούν σε έναν κόσμο όπου πρωταγωνιστούν πλάσματα μυθικά ή και άνθρωποι καθημερινοί σαν εμάς, και θα απολαύσουν μια μεγάλη γκάμα από βιωματικά παιχνίδια και τεχνικές ασκήσεις γύρω από την τέχνη της αφήγησης, θα τραγουδήσουν μελωδίες σχετικές με τις ιστορίες. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να ενδυναμωθούν ως μέλη μιας ιδιότυπης διαγενεακής ομάδας μέσα σε ένα ασφαλές και θετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο η ηλικία δεν αποτελεί εμπόδιο στην επικοινωνία και στη δημιουργικότητα.

Παππούδες και γιαγιάδες, θείοι και θείες, κηδεμόνες 65+, εγγόνια και ανίψια, στις 6, 7, 8 και 9 Μαρτίου 2025, δίνουμε όλοι ραντεβού μακριά από την πεζή καθημερινότητα. Εκεί όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Σχεδιασμός, υλοποίηση: Έλλη Γιαννάκη, Έλσα Κούντιγκ, Δημήτρης Κούρτης

  • Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 στις 18.00
  • Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025 στις 18.00
  • Σάββατο 8 Μαρτίου 2025 στις 10.00 & 12.00
  • Κυριακή 9 Μαρτίου 2025 στις 10.00 & 12.00

Τα εργαστήρια είναι αυτοτελή ∙ Διάρκεια: περίπου 90 λεπτά με διάλειμμα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/02/2026

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.

Καρα-Cartoon: Το "σκιομιούζικαλ" που λάτρεψαν τα παιδιά συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο

Η επιτυχημένη παραγωγή του Ηλία Καρελλά συνεχίζεται στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μοντερνα πρόταση θεάτρου σκιων όπου ο παραδοσιακός μπερντές συναντά τον κόσμο των οθονών

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.

Απόκριες με επιστημονικά εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Συνεχίζονται οι επιστημονικές Κυριακές και τον Φλεβάρη για τους μικρούς επιστήμονες με δύο εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.