Τα "Μυστικά δωμάτια της μουσικής" ανοίγουν στο Μέγαρο

Το Μέγαρο των Παιδιών παρουσιάζει τη βιωματική μουσική παράσταση που γνωρίζει στα παιδιά τα μυστικά της μουσικής σύνθεσης παρέα με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Τα μυστικά δωμάτια της μουσικής

Το Μέγαρο των Παιδιών ανοίγει τα "Μυστικά δωμάτια της μουσικής" παρουσιάζοντας, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, μια βιωματική μουσική παράσταση για συμφωνική ορχήστρα, αφηγητή και δύο ηθοποιούς, με τη συμμετοχή του κοινού και πολύ, πολύ γέλιο.

Σε αυτή τη νέα παραγωγή του Μεγάρου, η οποία αναπτύσσει και καλλιεργεί τη δημιουργική φαντασία των παιδιών, το νεανικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών‒Ορχήστρα in Residence του Μεγάρου. Μέσα από αυτή την παράσταση, που συνδυάζει αφήγηση, θέατρο, παιχνιδιάρικη διάθεση και αστεία απρόοπτα, οι θεατές θα μυηθούν σε όλα τα στάδια και επίπεδα της μουσικής δημιουργίας και εκτέλεσης και θα μάθουν όλα τα μικρά μυστικά της μουσικής, τα οποία θα τους αποκαλύπτονται σταδιακά, σαν να ανοίγουν μυστικά δωμάτια.

Είναι η ορχήστρα επί σκηνής; Είναι το κοινό στην αίθουσα; Ο θεατής αποφασίζει…

Σε ένα ανατρεπτικό παιχνίδι φαντασίας, ο συνθέτης και μαέστρος Αλέξανδρος Μούζας (ιδέα, σχεδιασμός, μουσική, κείμενα), μέσα από την αφήγηση και με τη βοήθεια του ήχου της συμφωνικής ορχήστρας, θα προσεγγίσει την έννοια της νότας, του μοτίβου και της μελωδίας. Θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε κρυμμένα μυστικά της μουσικής, μέσα από ένα καινούργιο μουσικό υλικό που περιλαμβάνει διαφορετικές, πλήρως ενορχηστρωμένες μελωδίες, γραμμένες ειδικά για την παράσταση "Τα μυστικά δωμάτια της μουσικής". Θα ακούσουμε επίσης αποσπάσματα από γνωστά έργα, όπως η 9η Συμφωνία και η Κάρμεν, αλλά και κινηματογραφική μουσική από τον Ροζ Πάνθηρα και τους Πειρατές της Καραϊβικής ως χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στη συνέχεια, η ΚΟΑ θα συνδυάσει όλα τα μουσικά θέματα μαζί (!) δημιουργώντας ένα νέο κομμάτι.

Όλα τα μουσικά όργανα της ορχήστρας παρουσιάζονται ξεχωριστά το καθένα, αλλά και σε σύνολα. H Άννα-Μόσχα Καμπόσου (σκηνοθεσία, θεατρικά κείμενα) και ο Γιώργος Χατζής συμβάλλουν, με ανεξάντλητη χιουμοριστική διάθεση, στην εξέλιξη της ιστορίας, ερμηνεύοντας κωμικούς ρόλους σε πρωτότυπα κείμενα, ενώ ταυτόχρονα συνομιλούν με τους μουσικούς επί σκηνής αλλά και με τους νεαρούς μουσικόφιλους της Αίθουσας "Χρήστος Λαμπράκης", η οποία διαθέτει ακουστική υψηλών προδιαγραφών. Η πρωτότυπη μουσική ιστορία έχει διάρκεια 55-60΄ λεπτά και απευθύνεται στις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού και σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μέγαρο Μουσικής - αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης»

Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ραντεβού στο Craft It για τα πιο Spooky Halloween εργαστήρια

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δημιουργικότητα, παιχνίδι και μαγεία μέσα από θεματικά εργαστήρια εμπνευσμένα από το πιο spooky πάρτι της χρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/10/2025

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Ένα μαγικό ταξίδι στο θέατρο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου"

Η παιδική σκηνή του θεάτρου υποδέχεται τη νέα της παράσταση, μια περιπέτεια την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας.

Πρεμιέρα για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ

Το Θέατρο Επί Κολωνώ ανανεώνεται: Παιδική Σκηνή και σινεμά στην αυλή ανοίγουν νέους δρόμους στην τέχνη και την ψυχαγωγία. Επωφεληθείτε από την early bird προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

"Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων": Το Εθνικό Θέατρο μάς προσκαλεί μέσα στην κουνελότρυπα

Η Παιδική Σκηνή θα παρουσιάσει στο θέατρο Ολύμπια την κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και με την πρωτότυπη μουσική και ποίηση της Λένας Πλάτωνος.

Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Με μια μεγάλη έκπληξη ο πολυχώρος πολιτισμού PARAGA ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2025-2026.

Βλέπουμε παιδικό θέατρο στη νοηματική γλώσσα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Νέες δράσεις προσβασιμότητας παρουσιάζει το μουσείο.

Η παράσταση "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου" επιστρέφει με early bird προσφορά

Η θεατρική διασκευή του κειμένου της Ευγενίας Φακίνου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".