"Αν ήμουνα κοάλα και ήσουν καγκουρό": Κουκλοθέατρο στην Paraga

O χώρος τεχνών Paraga υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια ξεχωριστή μουσικο-κουκλοθεατρική παράσταση για την αγάπη από την ομάδα Θέατρο Του Παπουτσιού Πάνω Στο Δέντρο.

Αν ήμουνα κοάλα και ήσουν καγκουρό

O χώρος τεχνών Paraga (Καλλιρρόης 89, Ν. Κόσμος - 2103227507) υποδέχεται τη νέα χρονιά με μια ξεχωριστή μουσικο-κουκλοθεατρική παράσταση για την αγάπη. Το Θέατρο Του Παπουτσιού Πάνω Στο Δέντρο έρχεται στη σκηνή του Paraga για να παρουσιάσει την παράσταση "Αν ήμουνα κοάλα και ήσουν καγκουρό" (από 4 ετών). Η πρεμιέρα της παράστασης είναι το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, με παραστάσεις και στις 25 αλλά και την 1η και 8η Φεβρουαρίου, στις 18.00.

Μια μουσικο-κουκλοθεατρική παράσταση για την αγάπη στ’ αλήθεια και... στα παραμύθια. Μπορεί ένα κοράλλι ν’ αγαπήσει έναν αχινό; Πώς κερδίζεται η αγάπη; Τι σημαίνει "φουντουκάκι μου”; Ο Λεωνίδας Μαριδάκης με την κιθάρα του και η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη με το ντέφι της τραγουδούν γι’ αγάπες ρομαντικές, αγάπες απρόσμενες, αγάπες σταθερές κι αγάπες άστατες. Ρίχνουν κλεφτές ματιές σε κλασσικά παραμύθια, κλωθογυρίζουν στα μονοπάτια της αγάπης, εισάγουν τους μικρούς στην ομορφιά και τον πλούτο των συναισθημάτων και κλείνουν το μάτι στους μεγάλους.

Στην παρέα τους είναι ακόμα ο Ναπολέων και η Ζοζεφίνα, δυο παιχνιδιάρικα ποντίκια-muppet, που παίζουν και φιλοσοφούν, προσκαλώντας τους μικρούς θεατές σε διαδραστικά παιχνίδια, χορό και τραγούδι:

Αν ήμουνα κοάλα και ήσουν καγκουρό 
θα κάναμε τραμπάλα στον Ισημερινό. 
Τράμπα-τραμπαλίζομαι, σ’ αγαπώ, ζαλίζομαι.
Κοίτα πώς ακροβατώ, μια εσύ και μια εγώ.

Κείμενο-σκηνοθεσία / Εμψύχωση κούκλας, ντέφι, τραγούδι: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη
Σκηνικό-κατασκευή κούκλας: Βάσω Γιαρένη 
Κιθάρα, τραγούδι: Λεωνίδας Μαριδάκης

 

Προπώληση μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αν ήμουνα κοάλα και ήσουν καγκουρό

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 60 '

Μια μουσική, κουκλοθεατρική παράσταση για την αγάπη. Μπορεί άραγε ένα κοράλλι ν’ αγαπήσει έναν αχινό, ρωτάει η ομάδα που κλείνει είκοσι χρόνια πορείας, αγκαζέ με την κιθάρα, το ντέφι, παραμύθια και τραγούδια. Στην παρέα έρχονται επίσης ο Ναπολέων και η Ζοζεφίνα, δύο παιχνιδιάρικα ποντίκια - muppet, που παίζουν και φιλοσοφούν, προσκαλώντας τους μικρούς θεατές σε διαδραστικά παιχνίδια.

Paraga

Καλλιρρόης 89

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μια ξεχωριστή εμπειρία για παιδιά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων σχεδιασμένο για τους μικρούς μας φίλους.

17/12/2025

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.

4 βιβλία για παιδιά και εφήβους από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέες εκδόσεις για τους νεαρούς αναγνώστες από 9 χρονών αλλά και για εφήβους άνω των 14, με θεματικές από το περιβάλλον ως τους influencer.

10+1 Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για παιδιά

Τα παιδικά βιβλία που προτείνουμε για να κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες αυτά τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών μαζί με τα παιδιά

Από festive πάρκα γεμάτα παιχνίδι και εκπλήξεις μέχρι δημιουργικά εργαστήρια και θεατρικά που σκορπούν χαμόγελα, αυτές οι χριστουγεννιάτικες δράσεις υπόσχονται να μετατρέψουν κάθε οικογενειακή έξοδο σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Για δύο Σαββατοκύριακα έχουμε λόγο να σταματήσουμε στο μετρό Συντάγματος

Οι μικροί φίλοι μπορούν για δύο σαββατοκύριακα (από σήμερα 13/12) να απολαύσουν δράσεις από θεατρικό παιχνίδι έως κουκλοθέατρο.