"Μικρές Κυρίες": Το αγαπημένο μυθιστόρημα των νεανικών μας χρόνων σε έξτρα εορταστικές παραστάσεις

Η συγκινητική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο θέατρο Αλάμπρα ζωντανεύει το κλασικό λογοτεχνικό έργο της Λουίζα Μέι Άλκοτ με έναν νεανικό θίασο.

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου 2024-25 Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

"Του θεάτρου η σκηνή είναι μικρή αλλά όλα τα χωράει" τραγουδούν οι "Μικρές Κυρίες" στην νοσταλγική όσο και συγκινητική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου που βασίζεται στο κλασικό νεανικό μυθιστόρημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ, το οποίο "γράφτηκε το 1868 και είναι σαν να γράφτηκε σήμερα. Δεν είναι ένα έργο για κορίτσια. Είναι για όλους". Οι αδελφές Μαρτς -η Τζο, με την αγάπη της για τη γραφή και την ανεξάρτητη φύση της, το alter ego της συγγραφέως, η ματαιόδοξη Μεγκ που απαρνείται κάθε καταξίωση για την αληθινή αγάπη, η ευαίσθητη και δοτική Μπεθ και η μικρότερη Έιμι, μια φιλόδοξη καλλιτεχνική φύση- δίνουν το πρωινό τους και τα λίγα χρήματα που έχουν μαζέψει σε μια οικογένεια και αυτή η πράξη καλοσύνης φέρνει στη ζωή τους τον Λόρι και τον παππού του τον κύριο Λόρενς, αλλά και τον κύριο Μπρουκ. Κάπως έτσι ξεκινούν νέες περιπέτειες που θα αλλάξουν τη ζωή τους μια για πάντα, καθώς πορεύονται στο δρόμο για την ενηλικίωση, μαθαίνοντας για τις διαχρονικές αξίες της ζωής. 

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου
Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Μικρές Κυρίες από Αθηνά Χατζηαθανασίου
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Πρωταγωνιστούν οι Ελίζα Αποστόλου, Ειρήνη Δένδη, Γιώργος Λιάκος, Κατερίνα Μηλιώτη, Πωλίνα Μπέτση, Αντουανέτα Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Ρόδης. Η μουσική είναι του Ανδρέα Αναγνωστόπουλου, τα ηχοτοπία των Incirrina, τα σκηνικά της Ανδρονίκης Τσαγκαράκου, τα κοστούμια των Ευγενίας Βησσαρίου και Δήμητρας Τσουκάτου, ενώ την κίνηση επιμελείται η Ελένη Παπαϊωάννου. Η παράσταση παίζεται εκτός από τις Κυριακές και την Πέμπτη 26/12 και Δευτέρα 6/1/25, στις 12 μ. 

Αλάμπρα, Στουρνάρη 53, Εξάρχεια, 2105220120. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μικρές κυρίες

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Το αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων με φόντο τον Αμερικανικό Εμφύλιο, ένας ύμνος στην οικογένεια, την αγάπη και τη φιλία με κεντρικές ηρωίδες τις αδελφές Μεγκ, Τζο, Μπεθ και Έιμι, ζωντανεύει στη σκηνή. Το αριστούργημα της Λουίζα Μέι Άλκοτ και ένα από πιο δημοφιλή λογοτεχνήματα όλων των εποχών μάς υπενθυμίζει διαχρονικές και πανανθρώπινες αξίες, ιδωμένες μέσα από το πέρασμα της εφηβείας στην ενηλικίωση, εκεί που η ταυτότητα του καθενός ορίζεται από τις επιλογές του. Μια διαδρομή προς την ενηλικίωση και την αυτογνωσία και μια ιστορία αγάπης και αλληλεγγύης συνάμα είναι οι “Μικρές κυρίες”. Η ματαιόδοξη Μεγκ απαρνείται κάθε καταξίωση για την αληθινή αγάπη, η Έιμυ που αγαπά κάθε τι υλικό, μέσα από τη δική της διαδρομή, συνειδητοποιεί τι είναι τελικά σημαντικό, η δοτική Μπεθ γίνεται παράδειγμα αλληλεγγύης και η επαναστάτρια Τζο, σαν άλλη Βιρτζίνια Γουλφ, αντιστέκεται στα βάρη που της φορτώνει η κοινωνία και γίνεται συγγραφέας και σύμβολο ανεξαρτησίας.

Αλάμπρα

Στουρνάρη 53

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Χριστουγεννιάτικο camp για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μια διαφορετική ιστορία, βασισμένη σε χριστουγεννιάτικα έθιμα, ξεδιπλώνεται κάθε μέρα, μέσα από τη δραματοποιημένη αφήγηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/12/2025

4 βιβλία για παιδιά και εφήβους από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Νέες εκδόσεις για τους νεαρούς αναγνώστες από 9 χρονών αλλά και για εφήβους άνω των 14, με θεματικές από το περιβάλλον ως τους influencer.

10+1 Χριστουγεννιάτικα παραμύθια για παιδιά

Τα παιδικά βιβλία που προτείνουμε για να κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς αναγνώστες αυτά τα Χριστούγεννα.

Χριστουγεννιάτικες προτάσεις για να ζήσετε τη μαγεία των γιορτών μαζί με τα παιδιά

Από festive πάρκα γεμάτα παιχνίδι και εκπλήξεις μέχρι δημιουργικά εργαστήρια και θεατρικά που σκορπούν χαμόγελα, αυτές οι χριστουγεννιάτικες δράσεις υπόσχονται να μετατρέψουν κάθε οικογενειακή έξοδο σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Για δύο Σαββατοκύριακα έχουμε λόγο να σταματήσουμε στο μετρό Συντάγματος

Οι μικροί φίλοι μπορούν για δύο σαββατοκύριακα (από σήμερα 13/12) να απολαύσουν δράσεις από θεατρικό παιχνίδι έως κουκλοθέατρο.

Σε ένα βιβλιοπωλείο στη Σόλωνος έχουν ετοιμάσει μια γλυκιά Χριστογεννιάτικη γιορτή

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο Books and Life: live μουσική, ζεστή σοκολάτα, παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις

Θεατρικό ταξίδι με τη συμμετοχή της Ορνιθολογικής Εταιρείας στο θέατρο Σταθμός

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου, η Τίρα ταξιδεύει στο Θέατρο Σταθμός για μια ξεχωριστή παράσταση με τη Hippo Theatre Group και την Ορνιθολογική Εταιρεία, φέρνοντας θέατρο, παιχνίδι και οικολογική δράση σε μικρούς και μεγάλους.