Μουσικοθεραπευτικά εργαστήρια για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού από το Ίδρυμα Γουλανδρή

Το Ίδρυμα εγκαινιάζει δυο εργαστήρια για παιδιά διαφορετικών ηλικιών, συμβάλλοντας στο δικαίωμά τους για κοινωνικοποίηση και με γνώμονα την συμπερίληψη.

Μουσικοθεραπευτικά εργαστήρια

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, μετά και την ολοκλήρωση του προγράμματος προσβασιμότητας για νευροδιαφορετικά άτομα τον Μάρτιο του 2024, εγκαινιάζει δυο μουσικοθεραπευτικά εργαστήρια για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού διαφορετικών ηλικιών και έναν/μια συνοδό.

Το εργαστήριο "Η χορεύτρια και το άλογο" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και ξεκινά την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, ενώ το εργαστήριο "Τραγούδια του δάσους και της θάλασσας" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-7 ετών και ξεκινά την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου. Και τα δυο εργαστήρια πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του κέντρου λόγου, ομιλίας και μάθησης Spell.

Μουσικοθεραπευτικά εργαστήρια

"Η χορεύτρια και το άλογο"

Στο μουσικοθεραπευτικό εργαστήριο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας 7-12 ετών και έναν/μια συνοδό "Η χορεύτρια και το άλογο", που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, 17 Ιανουαρίου, 14 και 21 Φεβρουαρίου, τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος ζωντανεύουν, αποκαλύπτοντας πιθανές τροχιές κίνησης και πρόθεσης.

Μουσικοί αυτοσχεδιασμοί και δραστηριότητες που περιλαμβάνουν ακρόαση, βίντεο, κίνηση και σχέδιο, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωριστούν με τα έργα τέχνης. Παράλληλα, η μουσική ενθαρρύνει τον συντονισμό των παιδιών με τη διάθεση, την ατμόσφαιρα και τον συμβολικό τους χαρακτήρα.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί με άξονα την κοινωνική κατανόηση, τον συμβολισμό, τη φαντασία, την προσωπική έκφραση, τον συναισθηματικό συντονισμό και τον συντονισμό με την ομάδα. Παράλληλα ενισχύονται η επικοινωνία, η κοινωνικοποίηση, η δημιουργία ιστοριών με πολυποίκιλα μέσα, ενώ τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος.

Για κρατήσεις στο goulandris.gr

Μουσικοθεραπευτικά εργαστήρια

"Τραγούδια του δάσους και της θάλασσας"

Στο μουσικοθεραπευτικό εργαστήριο για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού ηλικίας 4-7 ετών και έναν/μια συνοδό "Τραγούδια του δάσους και της θάλασσας", που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου, 19 Ιανουαρίου, 16 και 23 Φεβρουαρίου, τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος που απεικονίζουν τη φύση συνδυάζονται με μουσικές που περιγράφουν την ατμόσφαιρα των τοπίων καθώς και τη γλώσσα, τις συνήθειες και τον μοναδικό χαρακτήρα των ζώων και των πουλιών που κατοικούν σε αυτά.

Στο μουσικό αυτό εργαστήριο τα έργα της Συλλογής αποτελούν την αισθητηριακή αφετηρία που ανοίγει τον δρόμο στη φαντασία, στο συναίσθημα και στην κατανόηση. Η μουσική, με τη βοήθεια του θεραπευτή, περνάει στα χέρια των παιδιών για να δώσει συμβολικά ζωή στην εικόνα και να αναπαραστήσει την ιστορία της, ενώ συνδέει την ομάδα κινητικά, αντιληπτικά και συναισθηματικά. Στόχοι του προγράμματος είναι η ενίσχυση της γνώσης, της κατανόησης, της φαντασίας, της έκφρασης, της επικοινωνίας, της κοινωνικοποίησης και του παιχνιδιού καθώς επίσης και η ενδυνάμωση του συναισθηματικού συντονισμού, του συντονισμού μέσα σε μια ομάδα, της κοινωνικοποίησης, του δεσμού γονέα-παιδιού αλλά και η γνωριμία με τα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος.

Για κρατήσεις στο goulandris.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρός Νότος και το φθινόπωρο με τρεις αγαπημένες παραστάσεις για παιδιά

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει με φθινοπωρινές παραστάσεις σε επιλεγμένους ανοιχτούς χώρους της Αττικής: από τον "Ραφτάκο των λέξεων", στις "Αισωπομαχίες" και τη θρυλική "Ντενεκεδούπολη".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/09/2025

Δύο εμπνευσμένες παιδικές δράσεις ξεκινά η ομάδα Flux for Art

"Πλανήτης SOS-η αποστολή των πουλιών" και "Της Πλάκας μυστικά - Μάντεψε ποιος ζει στη γειτονιά" είναι οι τίτλοι των δύο οικογενειακών δράσεων για παιδιά από 4 έως 10 ετών.

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά από τα ατυχήματα με ζώα;

Δείτε εντός όλες τις οδηγίες ασφαλείας από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Ο Γιώργος Χατζηπιερής μας ταξιδεύει με τον "Τεμπέλη Δράκο" στο Ηρώδειο

Για 20 χρόνια, ο Γιώργος Χατζηπιερής και ο "Τεμπέλης Δράκος" αποτελούν φαινόμενο του παιδικού τραγουδιού, γεφυρώνοντας λογική και φαντασία με μουσικές που αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Στις 11 Σεπτεμβρίου το Ηρώδειο υποδέχεται τον Δράκο με Ελένη Τσαλιγοπούλου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Φοίβο Δεληβοριά και άλλους· διαβάστε όσα μας είπε.

Δύο νέα παιδικά βιβλία για τα ζώα από το Καλειδοσκόπιο

Τα παιδικά βιβλία "Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα" και οι "Τρεις φίλοι στο ποτάμι" μόλις κυκλοφόρησαν σε συνεργασία με τον Αρκτούρο.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Πατάκη

Νέοι τίτλοι για τους μικρούς αναγνώστες, από βιβλία λογοτεχνίας μέχρι γνώσεων και δραστηριοτήτων.

Halloween στην Τεχνόπολη και το Kids Radio Spooky Festival

Η πιο spooky, fun και οικογενειακή γιορτή της χρονιάς επιστρέφει για ένα χορταστικό διήμερο.