3 χριστουγεννιάτικα βιβλία από τις εκδόσεις Καλέντη

Βρείτε εντός τρία αναγνώσματα που θα βάλουν τους μικρούς μας φίλους στο πνεύμα των γιορτών.

χριστουγεννιάτικα βιβλία

Ανακαλύψτε τα τρία παρακάτω βιβλία των εκδόσεων Καλέντη που θα βάλουν τους μικρούς μας φίλους στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα - Ευγένιος Τριβιζάς

Η µάγισσα Φρικαντέλα µισεί αφάνταστα όλα τα καλά. Δε χορεύει καλαµατιανό. Χορεύει µόνο κακαµατιανό. Δεν τρώει ποτέ της καλαµαράκια. Τρώει µόνο κακαµαράκια. Δεν πίνει πορτοκαλάδα, µόνο πορτοκακάδα. Αλλά, πάνω απ’ όλα, µισεί τα κάλαντα. Όταν, λοιπόν, παραµονές πρωτοχρονιάς ακούει τα παιδιά της γειτονιάς να τραγουδάνε τα κάλαντα, γίνεται έξω φρενών, τους κλέβει τις φωνές τους και τις φυλακίζει σε µπαλόνια. Η περιπέτεια συνεχίζεται στους χιο­νισµένους δρόµους της πόλης και στο κάστρο της µάγισσας, στα µαγικά δωµάτια του οποίου, τα παιδιά µε επικεφαλής τον τετραπέρατο Σεβαστια­νό Μπισµπικούκη αναζητούν τα µπαλόνια µε τις κλεµµένες φωνές τους.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα παράρτηµα µε τα κάλαντα από διάφορα µέρη της Ελλάδας και από ένα τριγωνάκι που τα παιδιά µπορούν να το χρησιµοποιήσουν για να ζωντανέψουν το παραµύθι µε τις δικές τους φωνές.

Ποιος είναι ο πλανήτης των Χριστουγέννων; - Χρήστος Μπουλώτης

 

Τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μεγάλη γιορτή, αλλά πάρα πολύ μεγάλη, η πιο μεγάλη δηλαδή του ημερολογίου. Όμως Χριστούγεννα έχουμε δυστυχώς μία φορά τον χρόνο. Γι’ αυτό κι εγώ έφτιαξα έναν πλανήτη όπου άλλη γιορτή εκτός από αυτή δεν υπάρχει. Συνέχεια Χριστούγεννα, Χριστούγεννα και πάλι Χριστούγεννα. Τούτος ο υπέροχος πλανήτης, που δεν είναι δα και τόσο μακρινός, είναι δικός μου και όλων των παιδιών που η χρυσόσκονη της αγάπης πασπαλίζει κάθε μέρα τα όνειρά τους.

Ο μικρός Δημήτρης λατρεύει τα Χριστούγεννα, αλλά δεν αντέχει να περιμένει ανυπόμονα έναν ολόκληρο χρόνο, έτσι φέτος αποφασίζει να κάνει αυτό που κανένας άνθρωπος δεν έχει σκεφτεί ως τώρα: δηλαδή όλες τις μέρες του Χριστούγεννα. Τελικά, δεν ήταν και τόσο δύσκολο, αφού ο πλανήτης των Χριστουγέννων δεν είναι και τόσο μακριά μας…

Η μαγεία των Χριστουγέννων μέσα από την τρυφερότητα της παιδικής ηλικίας και το μήνυμα της αγάπης μέσα από την προσφορά, σε μια πρωτότυπη ιστορία του Χρήστου Μπουλώτη, σε εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου.

Εγώ το ξωτικό - Μαριβίτα Γραμματικάκη

 

Πώς είναι, άραγε, η ζωή ενός ξωτικού; Είναι πράγματι υπέροχη, γεμάτη αστερόσκονη, παιχνίδια, καραμέλες και σοκολατένια κέικ, ταξίδια με έλκηθρα πάνω στους πάγους και χιλιάδες ζαχαρωτά; Αν θέλετε να μάθετε, δεν έχετε παρά να διαβάσετε την ιστορία του Ντελφ, ενός μοναδικού ξωτικού.

Ο Ντελφ αφηγείται την ιστορία του από το δάσος των Χριστουγέννων, εκεί όπου έρχεται κάθε χρόνο ο σάκος με τα γράμματα των παιδιών και μπαίνουν μπρος οι μηχανές σαν ένα τεράστιο εργοστάσιο παιχνιδιών. Όμως την τελευταία νύχτα που όλα πρέπει να είναι έτοιμα, ένα γκρινιάρικο ξωτικό θα σταματήσει τις μηχανές. Τι δώρα θα μοιράσει ο Αϊ-Βασίλης;

Για παιδιά από 4 ετών και άνω.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων": Το Εθνικό Θέατρο μάς προσκαλεί μέσα στην κουνελότρυπα

Η Παιδική Σκηνή θα παρουσιάσει στο θέατρο Ολύμπια την κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και με την πρωτότυπη μουσική και ποίηση της Λένας Πλάτωνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2025

Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Με μια μεγάλη έκπληξη ο πολυχώρος πολιτισμού PARAGA ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2025-2026.

Βλέπουμε παιδικό θέατρο στη νοηματική γλώσσα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Νέες δράσεις προσβασιμότητας παρουσιάζει το μουσείο.

Η παράσταση "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου" επιστρέφει με early bird προσφορά

Η θεατρική διασκευή του κειμένου της Ευγενίας Φακίνου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Τα νέα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος

Πέντε νέες εκδόσεις απόλυτα αφιερωμένες στους λιλιπούτειους αναγνώστες θα κυκλοφορήσουν προσεχώς.

Ο 6ος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικού επιτραπέζιου και ψηφιακού παιχνιδιού ξεκινά

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Ελλάδα, Ομογένεια και Κύπρο καλούνται να δημιουργήσουν –με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους– ένα παιχνίδι με θέμα τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση.

10 βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Δέκα προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες, ιστορίες για την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την οικολογία με πρωταγωνιστές τους φίλους μας, τα ζώα.