"Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης;": Ένα βιβλίο που πλάθει τους ενεργούς πολίτες του αύριο

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού σήμερα 20/11, οι Εκδόσεις Μέλισσα προτείνουν το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβ Έγγερς.

Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού σήμερα, 20 Νοεμβρίου, οι Εκδόσεις Μέλισσα προτείνουν το βιβλίο του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβ Έγγερς με τίτλο: "Τι μπορεί να κάνει ένας πολίτης;".

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο αποτελεί έναν οδηγό για μικρά παιδιά, που αναδεικνύει τη σημασία του να είναι κανείς ενεργός πολίτης, μιλώντας για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις κάθε μέλους της κοινωνίας. Βλέποντας ένα απομονωμένο νησί ως φιλόξενη κοινότητα, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν πώς μπορούν να συμμετέχουν στην κοινή ζωή, να συνεργάζονται, να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να φροντίζουν για τις υποχρεώσεις τους, δημιουργώντας έναν καλύτερο κόσμο.

Με το χιούμορ και την ευφάνταστη εικονογράφηση του Σον Χάρρις, το βιβλίο μεταδίδει σημαντικά μηνύματα με τρόπο προσιτό και διασκεδαστικό, κινητοποιεί τη φαντασία και κάνει τα παιδιά να πιστέψουν στη δύναμη της κοινότητας και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρό Εθνικό: Ζωντανή μετάδοση της εφηβικής παράστασης στα Κύθηρα

Η νέα εφηβική παράσταση του Μικρού Εθνικού με τίτλο "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, μεταδίδεται ζωντανά σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.

Καρα-Cartoon: Το "σκιομιούζικαλ" που λάτρεψαν τα παιδιά συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο

Η επιτυχημένη παραγωγή του Ηλία Καρελλά συνεχίζεται στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μοντερνα πρόταση θεάτρου σκιων όπου ο παραδοσιακός μπερντές συναντά τον κόσμο των οθονών

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.