Η ισορροπία μεταξύ ποικιλίας και εστίασης στις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών

παιδί ©shutterstock

Οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και τα ενδιαφέροντά τους. Να ασχοληθούν με πράγματα που τους ενδιαφέρουν και μέσα από αυτά να αποκτήσουν δεξιότητες και οφέλη που προσφέρει η γνώση, ο αθλητισμός, η τέχνη. Στην προσπάθειά τους να το καταφέρουν έρχονται αντιμέτωποι με ένα ερώτημα: Να κάνει μια δραστηριότητα ώστε να μάθει όσα μπορεί από αυτή ή να κάνει πολλές ώστε να δει τι του ταιριάζει και να δοκιμαστεί σε πολλά;

Σύμφωνα με τον Kumar Mehta, ερευνητή στο Center for the Digital Future και συγγραφέα βιβλίων για το πώς μπορούμε να γίνουμε άριστοι και επιτυχημένοι, οι γονείς συνήθως επιλέγουν να γράψουν τα παιδιά τους σε πολλές δραστηριότητες. Ποιο είναι, όμως, το σωστό; Όπως λέει σε άρθρο του στο CNBC, ένα παιδί μικρής ηλικίας είναι καλό να έχει πολλά ερεθίσματα για να ανακαλύψει τι το ενδιαφέρει και που έχει κλίση. Όταν, όμως, το ανακαλύψει, όταν δει ότι κάτι του αρέσει, θα πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να εστιάσει σε αυτό.

Διαβάστε περισσότερα στο themamagers.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μικρό Εθνικό: Ζωντανή μετάδοση της εφηβικής παράστασης στα Κύθηρα

Η νέα εφηβική παράσταση του Μικρού Εθνικού με τίτλο "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, μεταδίδεται ζωντανά σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
06/02/2026

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.

Καρα-Cartoon: Το "σκιομιούζικαλ" που λάτρεψαν τα παιδιά συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο

Η επιτυχημένη παραγωγή του Ηλία Καρελλά συνεχίζεται στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μοντερνα πρόταση θεάτρου σκιων όπου ο παραδοσιακός μπερντές συναντά τον κόσμο των οθονών

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.