"Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου" βάζει στη σέντρα μπάλα και μαθηματικά με αμφίρροπο αποτέλεσμα!

«Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου» είναι ένα graphic novel που διαβάζεται από παιδιά αλλά και γονείς!

σταρ του ποδοσφαιρου

Με βιβλία όπως τα διάσημα ημερολόγια του Σπασίκλα του συγγραφέα και εικονογράφου Τζεφ Κίνι να έχουν διαμορφώσει μια ολόκληρη αναγνωστική γενιά παιδιών, το νέο graphic novel της Σαμίνι Φλιντ "Το ημερολόγιο ενός σταρ του ποδοσφαίρου" έρχεται να προσελκύσει νέους μικρούς φαν του είδους. Το βιβλίο έχει ως πρωταγωνιστή τον εννιάχρονο Μάρκους Άτκινσον, ο οποίος γράφει ένα ημερολόγιο για τις όχι και τόσο επιτυχημένες στιγμές του στο ποδόσφαιρο

Ο τίτλος είναι σαρκαστικός αφού ο Μάρκους θέλει να ασχοληθεί με τα μαθηματικά και όχι με το ποδόσφαιρο. Ο μπαμπάς του ήρωα κάνει προβολή των δικών του αναγκών στον μικρό γιό του, χωρίς να ακούει πραγματικά τον Μάρκους. Η ανάγνωση του βιβλίου είναι απολαυστική και η γραφή άμεση και με ιδιαίτερο χιούμορ, χωρίς να λείπουν και τα διδάγματα για τους γονείς ώστε να κατανοούν τις ανάγκες των παιδιών, όσο και για τα ίδια τα παιδιά να τις αναγνωρίσουν.  

σταρ του ποδοσφαιρου

Προτείνεται για ηλικίες 9-11, που πιθανότατα θα ταυτιστούν με τον Μάρκους, στην περίοδο της προ-εφηβείας.  Τη μετάφραση στα ελληνικά έχει κάνει η Καλλιόπη Δημοπούλου και την fun εικονογράφηση ο Σάλι Χάινρικ, ενώ το βρίσκεται στις νέες κυκλοφορίες των εκδόσεων Ψυχογιός.  Στη σελίδα του εκδοτικού οίκου μπορείτε να διαβάσετε αποσπάσματα από το βιβλίο. 

Η Σαμίνι Φλιντ ζει στη Σινγκαπούρη με τον σύζυγό της και τα δυο παιδιά τους. Είναι πρώην δικηγόρος, πρώην λέκτορας, μητέρα που εργάζεται από το σπίτι και συγγραφέας. Λατρεύει το μπάσκετ, ενώ από τις ίδιες εκδόσεις κυκλοφορεί και το βιβλίο της "Το ημερολόγιο ενός σταρ του μπάσκετ".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/02/2026

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.

Καρα-Cartoon: Το "σκιομιούζικαλ" που λάτρεψαν τα παιδιά συνεχίζεται μέχρι τον Απρίλιο

Η επιτυχημένη παραγωγή του Ηλία Καρελλά συνεχίζεται στην Παιδική Σκηνή Β΄ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Μια μοντερνα πρόταση θεάτρου σκιων όπου ο παραδοσιακός μπερντές συναντά τον κόσμο των οθονών

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.

Απόκριες με επιστημονικά εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Συνεχίζονται οι επιστημονικές Κυριακές και τον Φλεβάρη για τους μικρούς επιστήμονες με δύο εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Με αυτούς τους τρόπους θα προλάβετε τα ατυχήματα της Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε χαρταετούς. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό πολλές φορές γίνεται αιτία ατυχημάτων.