"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

Ο Πέτρος και ο λύκος

Η πρωτότυπη παράσταση κουκλοθεάτρου "Ο Πέτρος και ο λύκος" από το Κουκλοθέατρο Αλεξίας Αλεξίου, μετά από συνεχόμενες sold out παραστάσεις, θα συνεχίσει στη σκηνή του Paraga, σε νέα μέρα και ώρα. Συγκεκριμένα, τις Κυριακές 12 και 19 Μαΐου, στις 12 μ., μικροί και μεγάλοι θα περπατήσουν στο μεγάλο πράσινο λιβάδι και θα ταξιδέψουν με νότες και κούκλες, υπό τους ήχους της κλασσικής μουσικής του Σεργκέι Προκόφιεφ, στο αγαπημένο μουσικό παραμύθι. Mετά την παράσταση πραγματοποιείται και εργαστήρι στο οποίο οι μικροί θεατές υπό την καθοδήγηση της Αλεξίας Αλεξίου, θα φτιάξουν τον δικό τους ήρωα του παραμυθιού.

Ο Πέτρος κι ο λύκος

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Χωρούν όλα τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας σε μια βαλίτσα; Xωρούν οι ήρωες ενός παραμυθιού σε μια παρτιτούρα; Γίνονται τα αναλόγια δέντρα; Οι νότες λουλούδια; Mπορούν οι γραμμές ενός πενταγράμμου να δέσουν ένα λύκο; Όλα μπορούν να συμβούν, όταν η Αλεξία Αλεξίου ζωντανεύει νότες και κούκλες.

Μία ευρηματική, μουσικοκουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά άνω των 3 ετών και για όλη την οικογένεια, στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο.

Ο Πέτρος και ο λύκος

Προπώληση μέσω more.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Πέτρος και ο λύκος

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 45 '

Το αγαπημένο κλασικό μουσικό παραμύθι του Σεργκέι Προκόφιεφ έρχεται σε μια πρωτότυπη παράσταση κουκλοθέατρου στην οποία οι ήρωες-κούκλες της ιστορίας προσωποποιούνται μέσω ενός ή περισσότερων οργάνων. Το φλάουτο εκπροσωπεί το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρίνο τη γάτα, το φαγκότο τον αυστηρό παππού, τρία κόρνα παίζουν τον λύκο, τα έγχορδα όλα μαζί τον Πέτρο, τα ξύλινα πνευστά τους κυνηγούς, τα τύμπανα και η γκρανκάσα βροντούν σαν τις τουφεκιές τους. Η παράσταση φτάνει στο τέλος με την δημιουργική έκφραση των παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια της κουκλοπαίκτριας ολοκληρώνουν το έργο κλείνοντας πανηγυρικά την τελευταία σκηνή του, την παρέλαση προς το ζωολογικό κήπο.

Paraga

Καλλιρρόης 89

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που θα λατρέψετε

Ετοιμάσαμε μια λίστα με 5 ξεχωριστά βιβλία για να διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας

Μικρό Εθνικό: Ζωντανή μετάδοση της εφηβικής παράστασης στα Κύθηρα

Η νέα εφηβική παράσταση του Μικρού Εθνικού με τίτλο "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, μεταδίδεται ζωντανά σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Μάθετε περισσότερα.

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.