"Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος" παίρνουν παράταση

Η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση της Χλόης Μάντζαρη για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών προσθέτει τρία ακόμα ραντεβού στο αμφιθέατρο του μουσείου Γουλανδρή.

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

"Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος", η ευφάνταστη διαδραστική παράσταση για παιδιά ηλικίας 3 έως 8 ετών σε κείμενο και σκηνοθεσία της Χλόης Μάντζαρη, μετά την επιτυχία που σημείωσε, παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Αθήνα για ακόμα τρεις παραστάσεις, τις Κυριακές 31 Μαρτίου και 7 και 14 Απριλίου.

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά τους δράκους των παραμυθιών.

Με αφετηρία την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, το παραμύθι εισάγει τα παιδιά στην έννοια των φυσικών φαινομένων και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαφορετικές πτυχές του ώστε να αναλάβουν δράση μέσα από την καθημερινότητά τους.

Διαβάστε Επίσης

Με αφορμή το "Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος", η Χλόη Μάντζαρη είπε στο "α": "Το παιδικό θέατρο είναι το καλό θέατρο. Οι μικροί θεατές έχουν αστείρευτη φαντασία αλλά και ατελείωτη κριτική. Είναι γεμάτοι ιδέες, γεμάτοι ενέργεια και είναι πάντα έτοιμοι να γελάσουν και να συμμετέχουν. Και αυτό εμείς το θέλουμε και το προκαλούμε με κάθε ευκαιρία στην παράστασή μας, η οποία αγκαλιάστηκε από το μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να μπουν σε ένα χώρο τέχνης. Επίσης, το θέατρο που απευθύνεται σε παιδιά πρέπει να είναι πλούσιο και αυθεντικό. Δεν χωράει ψευτιές και εκπτώσεις.

Ο τέσσερις εποχές

Η αεικίνητη ομάδα των ταλαντούχων ηθοποιών/τραγουδιστών/ακροβατών με τη δημιουργικότητά τους, το κέφι και την αμεσότητά τους περνούν στους μικρούς θεατές τα μηνύματα της παράστασης με έναν ζωντανό και χαρούμενο τρόπο. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια του Ευριπίδη Ζεμενίδη, σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν αφορμή για τις δυναμικές χορογραφίες του Αλέξανδρου Κεϊβανάη και τα ακροβατικά.

Ερμηνεύουν, τραγουδούν και κάνουν ακροβατικά οι: Νίκος Ζιάζιαρης, Άννα Μάγκου, Αιμιλία Παπαπέτρου, Γιάννης Σμέρος, Αλέξανδρος Κεϊβάναη. Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με μεγάλη επιτυχία τον Αύγουστο 2023 στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου Κρήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οι τέσσερις εποχές και ο δράκος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πρωταγωνιστές σε αυτή τη σύγχρονη ιστορία είναι μια παρέα παιδιών που συναντιούνται κάτω από το αγαπημένο τους δέντρο και, όταν το δέντρο απειληθεί από τον δεντροφάγο δράκο, αναλαμβάνουν δράση. Μέσα από την παράσταση τα παιδιά εξερευνούν την έννοια της φιλίας και μαθαίνουν για τη φύση, τις εποχές, την οικολογία, την περιπέτεια και φυσικά…τους δράκους των παραμυθιών. Με αφετηρία την απεικόνιση των τεσσάρων εποχών, το παραμύθι εισάγει τα παιδιά στην έννοια των φυσικών φαινομένων και στο πώς αυτά επηρεάζουν τη φύση αλλά και την ίδια μας τη ζωή. Αν και δεν μπορεί κανείς να λύσει άμεσα το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μπορεί ωστόσο να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν τις διαφορετικές πτυχές του ώστε να αναλάβουν δράση μέσα από την καθημερινότητά τους. Οι πρωτότυπες συνθέσεις και τα τραγούδια σε στίχους του Γιώργου Μυζάλη, έχουν επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο και δίνουν αφορμή για δυναμικές χορογραφίες και τα ακροβατικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.