"Το γαϊτανάκι της Αποκριάς" φέρνει την άνοιξη

Οι Μορφές Έκφρασης φέρνουν στον χώρο τους ένα διαδραστικό και πολύχρωμο αποκριάτικο παραμύθι, που προσκαλεί τους μικρούς θεατές να έρθουν μεταμφιεσμένοι.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Οι παραμυθένιες "Μορφές Έκφρασης" καλούν τα παιδιά στο θέατρό τους για να παρακολουθήσουν το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς"μια μοναδική διαδραστική αποκριάτικη παράσταση που θα φέρει την Άνοιξη στις καρδιές όλων (9, 10, 16, 17/3). Η ομάδα ενθαρρύνει τους μικρούς θεατές να φορέσουν την αγαπημένη τους στολή και να ανακαλύψουν, πιασμένοι από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, πώς μπορούν να γεμίσουν τον κόσμο με χαρά και χρώματα.

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, το παιδί θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια, παρέα με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Τα παιδιά, μεταμφιεσμένα, πρόκειται να βοηθήσουν και αυτά την Άνοιξη να βρει το δρόμο της, ώστε να γεμίσει ο κόσμος με χαρά.

Στην παράσταση, η μουσική πάντα ξεσηκώνει τους λιλιπούτειους θεατές και τους παρακινεί να παίξουν και να χορέψουν με τις απίθανες ιστορίες που λένε τραγούδια από τα παλιά. Παράλληλα, αφού τα παιδιά εντοπίσουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένα στον πιο αστείο γάμο, όπου θα γνωρίσουν τη νύφη και το γαμπρό. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Το κείμενο για το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς" είναι γραμμένο από την Άννα Σεβαστή Τζίμα, η οποία έχει σκηνοθετήσει την παράσταση αλλά και γράψει τα πρωτότυπα τραγούδια της. Η μουσική ενορχήστρωση είναι του Δημήτρη Σκούρτη. Ερμηνεύουν η Μαρία Ιωάννου, ο Ανδρέας Μυλόπουλος κι η Ιωάννα Φρουδαράκη. (Πραγματοποιούνται οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία. Υπεύθυνη σχολικών παραστάσεων: Βλασία Βερβέρη (6944659865).

Λίγα λόγια για τις Μορφές Έκφρασης

Οι "Μορφές Έκφρασης" δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη το 1993. Η καλλιτεχνική τους πορεία αγκαλιάζει ένα μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010, η αγάπη τους για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με την θέατρο για παιδιά, οδήγησε την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Ένα μαγικό ταξίδι στο θέατρο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου"

Η παιδική σκηνή του θεάτρου υποδέχεται τη νέα της παράσταση, μια περιπέτεια την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/10/2025

Πρεμιέρα για την Παιδική Σκηνή του θεάτρου Επί Κολωνώ

Το Θέατρο Επί Κολωνώ ανανεώνεται: Παιδική Σκηνή και σινεμά στην αυλή ανοίγουν νέους δρόμους στην τέχνη και την ψυχαγωγία. Επωφεληθείτε από την early bird προσφορά για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

"Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων": Το Εθνικό Θέατρο μάς προσκαλεί μέσα στην κουνελότρυπα

Η Παιδική Σκηνή θα παρουσιάσει στο θέατρο Ολύμπια την κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και με την πρωτότυπη μουσική και ποίηση της Λένας Πλάτωνος.

Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Με μια μεγάλη έκπληξη ο πολυχώρος πολιτισμού PARAGA ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2025-2026.

Βλέπουμε παιδικό θέατρο στη νοηματική γλώσσα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Νέες δράσεις προσβασιμότητας παρουσιάζει το μουσείο.

Η παράσταση "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου" επιστρέφει με early bird προσφορά

Η θεατρική διασκευή του κειμένου της Ευγενίας Φακίνου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Τα νέα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος

Πέντε νέες εκδόσεις απόλυτα αφιερωμένες στους λιλιπούτειους αναγνώστες θα κυκλοφορήσουν προσεχώς.