Η "Αγγελίνα" της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου.

Αγγελίνα Παύλος Μαυρίδης©

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο "Αγγελίνα" της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικού διαλόγου. Η Άνδρη Θεοδότου αναλαμβάνει την διασκευή του κειμένου, ο Δημήτρης Δεγαΐτης υπογράφει τη σκηνοθεσία, η Μάρω Θεοδωράκη συνθέτει την πρωτότυπη μουσική και η Αγγελική Φράγκου βρίσκεται στην καλλιτεχνική επιμέλεια.

Η Αγγελίνα (Αγγελική Φράγκου) ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της, που είναι φούρναρης και της έμαθε να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό (Θωμάς Τσακνάκης), παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα (Γαλάτεια Μαρκαντώνη) ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Πρόκειται για μια ιστορία που μας μιλά, για την αξία και τη δύναμη της αγάπης, την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, την περιπέτεια και τον προορισμό. Ένα δυνατό μήνυμα, πως η αληθινή αγάπη δε γνωρίζει όρια.

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση έχει σχεδιαστεί για τρεις ηθοποιούς και βασίζεται στο αφηγηματικό θέατρο. Ακολουθεί τη μεικτή αυτή τεχνική όπου περιλαμβάνει αφήγηση, δράση και χρήση σκηνικών αντικειμένων. Τα σκηνικά αντικείμενα δημιουργούν όλες τις εικόνες του παραμυθιού και ξεδιπλώνεται η ατμόσφαιρα της κάθε σκηνής. Ενώ η πρωτότυπη μουσική αγκαλιάζει την παράσταση. Μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί εργαστήριο παιχνιδιού που περιλαμβάνει θεατρικά και κινητικά παιχνίδια. Στη συνέχεια πραγματοποιείται εικαστικό εργαστήριο, όπου τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιές όσα τους έκαναν εντύπωση. Οι δημιουργίες τους θα συναπαρτίσουν μια έκθεση φτιαγμένη από τους ίδιους. 

Αγγελίνα
Παύλος Μαυρίδης©

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως 8 ετών.

Η θεατρική παράσταση βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου "Η Αγγελίνα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάρτης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αγγελίνα

  • Δραματοποιημένο Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Για πρώτη φορά βλέπουμε αυτό το παραμύθι στο θέατρο, σε μορφή αφήγησης με στοιχεία θεατρικου διαλόγου. Κεντρικό πρόσωπό του, η Αγγελίνα, που ζει σε ένα μικρό λιμάνι μαζί με το μπαμπά της. Εκείνος είναι φούρναρης και της έχει μάθει να φτιάχνει ψωμάκια και τσουρεκάκια. Η Αγγελίνα ονειρεύεται έναν άντρα αλλιώτικο που να ταυτίζεται μαζί του. Έτσι τον ζυμώνει όπως κάνει με τα τσουρεκάκια της, τον ονομάζει Ζυμωτό, παντρεύονται, ανοίγουν το δικό τους φούρνο και περνάνε μια χαρά! Όμως, η ζωή τους αλλάζει ριζικά όταν η Αρχόντισσα Δεβόρα ερωτεύεται το Ζυμωτό και τον παίρνει μαζί της στο μακρινό Αλχαμερίδο. Τότε η Αγγελίνα ξεκινά ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι για να βρει τον αγαπημένο της. Αφήνει πίσω της όλα όσα γνωρίζει και με οδηγό την τόλμη και την επιμονή της αναζητά τον αλλιώτικο άντρα που ζύμωσε.

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ηρώων Πολυτεχνείου & Βασ. Γεωργίου

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.