"Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων" της ομάδας Κοπέρνικος ολοκληρώνει τον φετινό του κύκλο

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη- μένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το πολυαγαπημένο έργο της ομάδας Κοπέρινικος με τίτλο "Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων", μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στα θέατρα,
στα σχολεία και στους χώρους πολιτισμού της χώρας, ολοκληρώνει τον φετινό του κύκλο με 5 τελευταίες παραστάσεις, στο θέατρο Olvio, έως και τις 25 Φεβρουαρίου.

Λίγα λόγια για το έργο

Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με Ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά αν έχει υπομονή, επιμονή, θάρρος και το Μυστικό Κουτί των Ήχων.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Η ευρηματική και διαδραστική αυτή παράσταση συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφη- μένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο Κιχ να υπερπηδήσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στον δρόμο του, να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να κάνει αυτό που αγαπά. Με σκηνικά αντικείμενα που μετατρέπονται επί σκηνής, άλλοτε σε ήρωες, άλλοτε σε οχήματα και άλλοτε σε πύργους με μυστικές εισόδους, η φαντασία των παιδιών αφήνεται ελεύθερη να πλάσει τους χαρακτήρες και τους χώρους, όπως το κάθε παιδί επιθυμεί, θυμίζοντας το καθημερινό τους ελεύθερο φαντασιακό παιχνίδι.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας Κοπέρνικος, η Έμη Σίνη και ο Αγγελος Αγγέλου (Κρατικό Βραβείο, διεθνής διάκριση White Raven, Βραβείο ΙΒΒΥ κ.α.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και φυσικά οι ήχοι, τους οποίους επιμελείται ο τελευταίος. Τη σκηνοθεσία και την ερμηνεία επιμελούνται οι επί χρόνια ηθοποιοί και συνεργάτες της ομάδας Κοπέρνικος, Αφροδίτη Κλεοβούλου και Θανάσης Μεγαλόπουλος.

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων
Χριστίνα Φυλακτοπούλου©

Προπώληση εισιτηρίων μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ηχοχρώματα και πλάθουν με τη φαντασία τους την εικόνα που κρύβεται πίσω από κάθε ήχο στην διαδραστική παράσταση που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους ήχους. Τι θα συμβεί όταν ο κύριος Κιχ αποφασίσει να ακολουθήσει τα όνειρά του, εγκαταλείποντας την Πόλη της Φασαρίας; Η περιπετειώδης περιπλάνησή του σε σκοτεινά κάστρα και δάση μαγεμένα με ήχους, αλλά και η γνωριμία του με μια όμορφη πριγκίπισσα, φυλακισμένη από έναν τρομερό δράκο, όχι μόνο δεν θα τον σταματήσουν, αλλά θα τον κάνουν να καταλάβει ότι όλα είναι δυνατά.

Olvio

Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο ραφτάκος των λέξεων" και οι "Αισωπομαχίες" της ομάδας Μικρός Νότος επανέρχονται

Η θεατρική ομάδα επιστρέφει κι αυτό το καλοκαίρι με δροσερές παραστάσεις, σε φιλόξενους υπαίθριους χώρους, για να ζωντανέψει τις δυο αγαπημένες ιστορίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/05/2024

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.