Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες στο Μουσείο Διονυσίου Λοβέρδου

Οι μικροί επισκέπτες θα μοιραστούν έθιμα και χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα ακούσουν κάλαντα και τραγούδια από τα μουσικά σύνολα "Μαντολινάτα" και "Απόπλους" του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Χριστούγεννα Μουσείο Λοβέρδου

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο προσκαλεί παιδιά δημοτικού στο παράρτημά του, Μουσείο Διονυσίου Λοβέρδου για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα. Με οδηγό τις εικόνες του Μουσείου θα παρακολουθήσουν την πορεία των μάγων και θα συνοδεύσουν τους ποιμένες στην προσκύνησή τους στο σπήλαιο της Γέννησης του Χριστού. Θα μοιραστούν έθιμα και χριστουγεννιάτικα παραμύθια, θα ακούσουν κάλαντα και τραγούδια από τα μουσικά σύνολα "Μαντολινάτα" και "Απόπλους" του Πειραματικού Μουσικού Σχολείου Παλλήνης.

Με αφορμή επιλεγμένες εικόνες της Συλλογής Διονυσίου Λοβέρδου τα παιδιά θα παρακολουθήσουν το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Χριστού στους ποιμένες. Η παρουσίαση θα γίνει από την αρχαιολόγο κ. Ράνια Φατώλα. Αφήγηση των παραμυθιών "Ο μυλωνάς και ο καλικάντζαρος", "Η Μάρμπω και η Κάλλω" (παραδοσιακό), "Μια ξεχωριστή μέρα του Μπαρμπα- Πανώφ" του Σ. Ρούμπεν σε διασκευή Λ. Τολστόι από την ιστορικό κ. Σοφία Γιαννιώτη.

Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου ακούσουν κάλαντα και τραγούδια από το Μουσικό Σύνολο "Μαντολινάτα" του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης, ενώ την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου από το Μουσικό Σύνολο "Απόπλους". Το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου τα παιδιά μπορούνε να φέρουν την αγαπημένη τους χριστουγεννιάτικη ιστορία και να τη μοιραστούνε μαζί με τους υπόλοιπους.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2132139591 (12-2 μ.μ.) | Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 15 μαθητές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.