Κυριακές στη "σχεδία" με παραμύθια και δημιουργική απασχόληση για παιδιά

Η "σχεδία" ετοιμάζει τις δράσεις "Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Με μια 'σχεδία' στις χώρες του κόσμου" και "Το δέντρο μας: Ένα γλυπτό για το 'σχεδία home'".

σχεδία home

Οι "Πρωινοί Σελιδοδείκτες" δίνουν ραντεβού τον Δεκέμβριο με τους γονείς και τους μικρούς φίλους της "σχεδίας", για παραμύθια, δημιουργική απασχόληση και νόστιμο δεκατιανό. 

Κυριακή 3/12, 11 π.μ., για παιδιά 5-8 ετών | Πρωινοί Σελιδοδείκτες: Με μια "σχεδία" στις χώρες του κόσμου

Τον Δεκέμβριο, οι "Πρωινοί Σελιδοδείκτες" και η παιδαγωγός Κατερίνα Θάλεια Νάκου σαλπάρουν για ένα ταξίδι γεμάτο μαγεία, δημιουργία και φυσικά νοστιμιά, χάρη στο λαχταριστό πρωινό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό.

Με αφετηρία την Αθήνα, με ένα καράβι παραμύθια και με ένα παραδοσιακό τραγούδι από τη Χίο τα παιδιά ταξιδεύουν σε ελληνικά νησιά, παίζουν, μυρίζουν βότανα από γωνιές της Ελλάδας και δημιουργούν με αυτά. Λαϊκά ελληνικά παραμύθια που ταξίδεψαν στους αιώνες, δίνουν, με τη σοφία τους, φτερά στη σκέψη και στη φαντασία των παιδιών.

Κυριακή 17/12, 11 π.μ., για παιδιά 8-12 ετών | "Το δέντρο μας": Ένα γλυπτό για το "σχεδία home"

Ένα δέντρο, διαφορετικό από όλα τα άλλα, φυτρώνει στο "σχεδία" home. Ένα δέντρο οικολογικό, πανέμορφο, γεμάτο χρώματα, φτιαγμένο από παλιά υλικά, και ομαδική προσπάθεια και συνεργασία. Φορέστε ρούχα πρόχειρα και ελάτε να "φυτέψουμε" και να κάνουμε τους δημιουργικούς κηπουρούς.

Διάρκεια δράσεων: 1 ώρα | Κόστος συμμετοχής (δράση και το δεκατιανό): 12€/παιδί | Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Απαραίτητη η κράτηση στα culture@shedia.gr & 2130231220 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αναγνώσεις αγκαλιάς στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Οι γονείς κάθονται με τους πολύ μικρούς φίλους και ακούν παρέα παραμύθια αξιολάτρευτες ιστορίες από την ηθοποιό, νηπιαγωγό και εμψυχώτρια Γόνη Λούκα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/09/2025

Πάμε Πειραιά για την 5η Γιορτή Ανακύκλωσης του δήμου

Το πρόγραμμα της γιορτής στην πλατεία Κοραή περιλαμβάνει εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για όλες τις ηλικίες, με βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, μουσική, εκπλήξεις και δώρα για τα παιδιά.

Νέα παιδικά βιβλία έρχονται από τις εκδόσεις Ίκαρος

Πιγκουίνοι, χρονοταξιδιώτες και η Άστριντ είναι οι πρωταγωνιστές των τεσσάρων νέων τίτλων που αναμένουμε προσεχώς.

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" για παιδιά κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αυλαία

Η Παιδική Σκηνή της Γιώτας Τζουάνη επιστρέφει στα μέσα Σεπτέμβρη με το κλασικό παραμύθι.

Η "Παπλωματού" ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου"

Το θρυλικό "Δώρο της Παπλωματούς" της αείμνηστης Μαριάννας Τόλη επιστρέφει πέντε χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση στο στέκι του, σε αναβίωση του Σωκράτη Μαϊδώνη.

Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για τη "Μέριλιν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Δείτε εικόνες

Η παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Τασούλας Επτακοίλη (σε διασκευή Σοφιάννας Θεοφάνους) και είναι σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ "Περιβαλλο-Τεχνήματα"

Μια διήμερη εορταστική εκδήλωση έρχεται στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.