Η Παραμυθοχώρα επιστρέφει στη σκηνή του Θεάτρου 104

Δυο παιδικές παραστάσεις με διαχρονικά και επιμορφωτικά θέματα εγκαινιάζουν την θεατρική περίοδο 2023-24, γεμάτες μουσική, χορό και αισιόδοξα μηνύματα.

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Η Παραμυθοχώρα επιστρέφει και φέτος στο Θέατρο 104 και υποδέχεται τη νέα θεατρική περίοδο με ένα πλούσιο πρόγραμμα και πολλές εκπλήξεις! Μετρώντας περισσότερο από 20 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας, παρουσιάζει και φέτος κουκλοθεατρικές παραστάσεις υψηλής ποιότητας και υπόσχεται στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και ψυχαγωγίας στους μικρούς και μεγάλους φίλους της.

tik and tela

Με φαντασία, χιούμορ και αισιοδοξία, η Παραμυθοχώρα παρουσιάζει αγαπημένες παραστάσεις κάθε Κυριακή. Ο Καινούργιος φίλος από τη διάσημη σειρά ιστοριών "Τικ και Τέλα" μιλάει με χιούμορ και τρυφερότητα για την αξία της φιλίας ενώ θα ακολουθήσουν ο Βατραχάκος αλλά και άλλες ιστορίες από τη διάσημη σειρά κατάλληλες για τους πολύ μικρούς μας φίλους.

poli_paramithohora_2022

Για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και για όλη την οικογένεια ξεκινάει η "Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο" του Αντώνη Παπαθεοδούλου, μια μαγική, ευαίσθητη αλλά και αστεία ιστορία για τον πόλεμο και την ειρήνη με μουσικές και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά ενώ από τον Δεκέμβριο θα ακολουθήσει και το "Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο" της Μαρίας Παπαγιάννη μια ιστορία για τον μαγικό κόσμο του θεάτρου με μουσικές του Θάνου Μικρούτσικου.

"Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος"

Η Παραμυθοχώρα ανοίγει τη σεζόν παρέα με τον Τικ και την Τέλα… κι έναν καινούργιο φίλο της αγαπημένης ιστορίας του Άξελ Σέφλερ, με την ομώνυμη κουκλοθεατρική παράσταση για παιδιά 2-6 ετών με θέμα την αληθινή φιλία και την αξία του μοιράσματος.

Ο Τικ και η Τέλα ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία. Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ. Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα.

tik and tela

Η Μαρία και η Σπυριδούλα Παραγεωργίου γεμίζουν με άμμο, φύλλα, καπέλα και μαγιό τη μαγική βαλίτσα της Παραμυθοχώρας! Με χειροποίητες κούκλες, χρωματιστά σκηνικά, μουσική και πολύ φαντασία ο "Καινούργιος φίλος" ζωντανεύει με απλότητα, ευαισθησία και πολύ χιούμορ σε μια παράσταση που εμπλέκει διαδραστικά τα παιδιά, γίνεται αφορμή για σκέψη και συζήτηση, ενώ μαζί χαρίζει σε μικρούς και μεγάλους στιγμές ξεγνοιασιάς και διασκέδασης.

poli_agalma_paramithohora2022-

Προπώληση μέσω more.com

"Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο"

Συνεχίζεται όμως και η κουκλοθεατρική παράσταση "Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο", που βασίζεται στο πολυβραβευμένο παραμύθι του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου, η οποία ζωντανεύει με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά και δίνει σε μικρούς και μεγάλους μια τονωτική ένεση ελπίδας και ομορφιάς σε έναν κόσμο που η ειρήνη θριαμβεύει.

Η τρυφερή αλλά και αστεία παράσταση αγγίζει το θέμα του πολέμου με απλό και κατανοητό τρόπο μέσα από τη φαντασία και την αισιοδοξία. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα που χρησιμοποιεί μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρουπολυμέσων, πολύ μουσική και τραγούδι.

Προπώληση μέσω more.com

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Τικ και Τέλα: Ο καινούργιος φίλος

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Η καλοκαιρινή κουκλοθεατρική περιπέτεια των δύο αγαπημένων ηρώων, βασισμένη στο αστείο και τρυφερό λογοτεχνικό σύμπαν που δημιούργησε ο Άξελ Σέφλερ, μιλάει για την αξία της αληθινής φιλίας και του μοιράσματος. Στην ιστορία που παρουσιάζουν οι Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, ο Τικ και η Τέλα φοράνε τα μαγιό τους, τα καπέλα τους και το αντηλιακό τους και ετοιμάζονται για μια μέρα γεμάτη παιχνίδι στην παραλία! Γεμίζουν τα κουβαδάκια τους, σκάβουν τρύπες στην άμμο, παίζουν με το νερό. Περνάνε τέλεια! Όταν όμως η Τέλα αποκοιμιέται, ο Τικ κάνει έναν καινούργιο φίλο. Η Τέλα νιώθει πολύ μόνη της, δεν της αρέσουν τα παιχνίδια του Τικ και του Ζακ…Όταν όμως πηγαίνουν όλοι για παγωτό, ένας γλάρος θα ανατρέψει τα πάντα!

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

  • Αφήγηση
  • Διάρκεια: 60 '

Μια διαδραστική παράσταση η οποία βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου για την έννοια του πολέμου και της ειρήνης, με μουσικές και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, τους πολέμους και τις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Παραμυθοχώρα ζωντανεύει μια ιστορία όπου, ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του. Από την ίδια του την επιθετικότητα. Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα χρησιμοποιώντας μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων.

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.