Εργαστήρια αφιερωμένα στην Άλκη Ζέη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της της Άλκης Ζέη και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών.

Άλκη Ζέη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 και 1 Οκτωβρίου 2023 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) τιμά την Άλκη Ζέη μέσα από τα έργα και τις ιστορίες της. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή της και οι ήρωές της συνεχίζουν να γεμίζουν με φαντασία και γνώση τις ζωές μικρών και μεγάλων παιδιών. 

Ταραξίες και ψίθυροι στη Βιβλιοθήκη 

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου (10.30 π.μ.-12 μ.μ.) η ΕΒΕ καλεί οικογένειες να δημιουργήσουν μαγικά πλάσματα παρέα με το αγαπημένο όλων καπλάνι της Άλκης Ζέη.

Διάρκεια Προγράμματος: 75 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 10 οικογένειες - το κάθε παιδί συνοδεύεται από έναν ενήλικα 
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά από 4 έως 6 ετών 

Αχ, τι δύσκολο να είσαι ήρωας! 

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου (11 π.μ.-1 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί ένα δίωρο εργαστήριο για έφηβους. Σε αυτό το εργαστήριο οι έφηβες και οι έφηβοι θα ακολουθήσουν τις λέξεις, το χιούμορ, τη διεισδυτική ματιά της Άλκης Ζέη μέσα από τη σωματική κίνηση, σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας όπως τα emoji, και ένα μαξιλάρι. Θα εξερευνήσουν το συγγραφικό σύμπαν της Άλκης Ζέη ενώ παράλληλα θα εκφράσουν τις προσωπικές τους ιστορίες και την καθημερινότητα τους. Η καταγραφή της συνομιλίας της κάθε έφηβης και του κάθε έφηβου με τα γραπτά της Άλκης Ζέη θα γίνει με τη δημιουργία μιας αυτοσχέδιας έκδοσης (zine). 

Διάρκεια Προγράμματος: 120 λεπτά 
Αριθμός συμμετοχών: 12 άτομα 
Απευθύνεται σε έφηβες και εφήβους από 14 έως 17 ετών 

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τις Ελένη Βελτανιώτη και Βίκη Χρηστάκη, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελήτριες εκπαίδευσης. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΒΕ είναι δωρεάν. 

Για δήλωση συμμετοχής στον σύνδεσμο: https://www.nlg.gr/news/21402/ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Κάθε Κυριακή κάνουμε family walks στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένας μικρός περίπατος στον μεγάλο κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης λαμβάνει χώρα τις Κυριακές με το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/01/2026

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ΣΚ του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι Μύθοι του Αισώπου, ο Γύρος του Κόσμου, αλλά και ο εορτασμός των Αποκριών συναντώντας από κοντά τον Βασιλιά Καρνάβαλο περιμένουν τα παιδιά.

Τα παιδιά ανακαλύπτουν το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου παίζοντας με χώμα και νερό

Ξεκινά σήμερα, Κυριακή 18 Ιανουαρίου, το πρώτο εργαστήριο του νέου κύκλου εικαστικών εργαστηρίων "Στον Πύργο του Εργοστασίου" για νέους ηλικίας από 3 ετών.

Μια φάλαινα, ένα σαλιγκάρι και ο χειμωνόσπινος μας περιμένουν στο Μουσείο Γουλανδρή

Η δημιουργική απασχόληση γίνεται οικογενειακή υπόθεση με δράσεις που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη μάθηση της φυσικής ιστορίας.

Τα "Βιβλιοπαιχνίδια" της Εθνικής Βιβλιοθήκης κάνουν παιχνίδι την ανάγνωση για τους μικρούς φίλους

Με τις δράσεις "Κι αν σε χάσω;" και "Βουτιά στα βαθιά" τα παιδιά ηλικίας 7-10 ετών θα γίνουν ήρωες ιστοριών ανακαλύπτοντας τη μαγεία ενός βιβλίου.

Tα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιανουαρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα πρώτα εργαστήρια του 2026 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένα στις μόνιμες εκθέσεις.

Ποια είναι "Η κρυφή συνταγή της γιαγιάς";

Ένα διαδραστικό παιχνίδι γρίφων για παιδιά στο Μουσείο Παιδικής Ηλικίας του Ναυπλίου.