Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στο 1ο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσική, χορός και τέχνη προσβάσιμα σε όλα τα παιδιά υπόσχεται να χαρίσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

1ο Cycladic Kids Festival © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προσκαλεί παιδιά από 4 έως 15 ετών να συμμετέχουν στο πιο δημιουργικό σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Για πρώτη φορά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου δημιουργεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ τεχνών, εκτός των χώρων του, προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά, χαρίζοντας παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθέατρου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, δράσεις και επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια το Σάββατο 23/09, 11 π.μ. – 9 μ.μ. και την Κυριακή 24/09, 11 π.μ. - 6 μ.μ.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Σε  συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει φέτος 10 χρόνια του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής. Με τίτλο "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο", ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19,500 συμμετοχές και επιλεγμένος αριθμός έργων αλλά και οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, στον εσωτερικό αλλά και στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών θα στηθούν παράλληλες σκηνές όπου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα φιλοξενούνται ομάδες καλλιτεχνών και συνεργαζόμενων φορέων από διαφορετικές μορφές τέχνης.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Victoria Hislop, την Λένα Παπαληγούρα, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και τον Αντώνη Παπαθεοδούλου να αφηγούνται ιστορίες για τον "Άνθρωπο στο κέντρο", θα μπορούν να πάρουν μέρος στην performance του Εθνικού Θεάτρου, να μάθουν πώς μπορούν να διαχειριστούν  τη σωματικότητά τους μέσα από το εργαστήριο χορού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ακόμη, θα μπορούν να φτιάξουν όλοι μαζί ένα γιγάντιο έργο χρησιμοποιώντας την τεχνική του graffiti/doodling με την ομάδα του illustradays festival, να ενημερωθούν μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο, για τα δικαιώματα τους με αφορμή το βιβλίο "Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!", από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, να παρακολουθήσουν την πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση στην Ελλάδα με τίτλο  "Δαίδαλος και Ίκαρος" της ομάδας Αφού.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν χορό στους ρυθμούς του μιούζικαλ με την ομάδα της Polyphonica, να ακούσουν τη μουσική της Ορχήστρας των Ανέμων και να απολαύσουν μια ταινία από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επίσης το φεστιβάλ προσκαλεί το κοινό να φορέσει άνετα ρούχα για να ζωγραφίσει, να τυπώσει και να κατασκευάσει χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, τον δικό του Άνθρωπο στο Κέντρο.

Τέλος, το κοινό καλείται να φέρει μαζί του το αγαπημένο του βιβλίο για τη στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Library4all και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο τη δημιουργία ενός "κύματος βιβλίων” στον χώρο της έκθεσης του Κέντρου Τεχνών με καινούργια ή σχεδόν καινούρια ελληνικά βιβλία, κατάλληλα για παιδιά 4-12 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/04/2024

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.