Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο τέχνη στο 1ο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μουσική, χορός και τέχνη προσβάσιμα σε όλα τα παιδιά υπόσχεται να χαρίσει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

1ο Cycladic Kids Festival © Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, προσκαλεί παιδιά από 4 έως 15 ετών να συμμετέχουν στο πιο δημιουργικό σαββατοκύριακο στο κέντρο της Αθήνας, στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

Για πρώτη φορά, το Τμήμα Εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου δημιουργεί ένα πολυθεματικό Φεστιβάλ τεχνών, εκτός των χώρων του, προσβάσιμο σε όλα τα παιδιά, χαρίζοντας παραστάσεις θεάτρου, μουσικής, χορού, κινηματογράφου, κουκλοθέατρου, αφηγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, δράσεις και επιτραπέζια παιχνίδια για όλη την οικογένεια το Σάββατο 23/09, 11 π.μ. – 9 μ.μ. και την Κυριακή 24/09, 11 π.μ. - 6 μ.μ.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Σε  συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)  και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει φέτος 10 χρόνια του Παιδικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής. Με τίτλο "Ο Άνθρωπος στο Κέντρο", ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε στις 30 Μαΐου με 19,500 συμμετοχές και επιλεγμένος αριθμός έργων αλλά και οι νικητές του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν σε μεγάλη έκθεση  στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, στον εσωτερικό αλλά και στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών θα στηθούν παράλληλες σκηνές όπου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα φιλοξενούνται ομάδες καλλιτεχνών και συνεργαζόμενων φορέων από διαφορετικές μορφές τέχνης.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Μουσικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες

Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν την Victoria Hislop, την Λένα Παπαληγούρα, τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και τον Αντώνη Παπαθεοδούλου να αφηγούνται ιστορίες για τον "Άνθρωπο στο κέντρο", θα μπορούν να πάρουν μέρος στην performance του Εθνικού Θεάτρου, να μάθουν πώς μπορούν να διαχειριστούν  τη σωματικότητά τους μέσα από το εργαστήριο χορού του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Ακόμη, θα μπορούν να φτιάξουν όλοι μαζί ένα γιγάντιο έργο χρησιμοποιώντας την τεχνική του graffiti/doodling με την ομάδα του illustradays festival, να ενημερωθούν μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο, για τα δικαιώματα τους με αφορμή το βιβλίο "Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!", από το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, να παρακολουθήσουν την πρώτη χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση στην Ελλάδα με τίτλο  "Δαίδαλος και Ίκαρος" της ομάδας Αφού.

1ο Κυκλαδικό παιδικό φεστιβάλ

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν χορό στους ρυθμούς του μιούζικαλ με την ομάδα της Polyphonica, να ακούσουν τη μουσική της Ορχήστρας των Ανέμων και να απολαύσουν μια ταινία από το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Επίσης το φεστιβάλ προσκαλεί το κοινό να φορέσει άνετα ρούχα για να ζωγραφίσει, να τυπώσει και να κατασκευάσει χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά και τεχνικές, τον δικό του Άνθρωπο στο Κέντρο.

Τέλος, το κοινό καλείται να φέρει μαζί του το αγαπημένο του βιβλίο για τη στήριξη των σχολικών βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Library4all και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο τη δημιουργία ενός "κύματος βιβλίων” στον χώρο της έκθεσης του Κέντρου Τεχνών με καινούργια ή σχεδόν καινούρια ελληνικά βιβλία, κατάλληλα για παιδιά 4-12 ετών.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων

Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Αναγνώσεις για μικρά παιδιά και παραμυθοσυναντήσεις στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Οι μικροί φίλοι θα ταξιδέψουν τις Παρασκευές 30 Ιανουαρίου και 13 Φεβρουαρίου, σε μαγικούς κόσμους, ανακαλύπτοντας την χαρά της ανάγνωσης με οδηγό τη φαντασία.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/01/2026

Απόκριες με επιστημονικά εργαστήρια στο Μουσείο Πειραμάτων

Συνεχίζονται οι επιστημονικές Κυριακές και τον Φλεβάρη για τους μικρούς επιστήμονες με δύο εργαστήρια που συνδυάζουν τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Με αυτούς τους τρόπους θα προλάβετε τα ατυχήματα της Καθαράς Δευτέρας

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η ημέρα που πετάμε χαρταετούς. Δυστυχώς όμως, το έθιμο αυτό πολλές φορές γίνεται αιτία ατυχημάτων.

Θέατρο για παιδιά γεμάτο φαντασία: 80+ παραστάσεις για μικρούς θεατές

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις για όλα τα γούστα συναντούν και το 2026 οι μικροί θεατές κάθε ηλικίας στις σκηνές της Αθήνας.

Small Size Days 2026: Μια παγκόσμια θεατρική γιορτή για παιδιά 0–6 ετών με τη συμμετοχή της Artika

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου η τέχνη αγκαλιάζει τους νεότερους πολίτες του κόσμου μέσα από την τρυφερή παράσταση "Αγάπη είναι"

Κάθε Κυριακή κάνουμε family walks στο Μουσείο Γουλανδρή

Ένας μικρός περίπατος στον μεγάλο κόσμο της μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης λαμβάνει χώρα τις Κυριακές με το νέο πρόγραμμα του Μουσείου Γουλανδρή.

Eκπαιδευτικά προγράμματα για κάθε ΣΚ του Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Οι Μύθοι του Αισώπου, ο Γύρος του Κόσμου, αλλά και ο εορτασμός των Αποκριών συναντώντας από κοντά τον Βασιλιά Καρνάβαλο περιμένουν τα παιδιά.