Η Συντεχνία του Γέλιου αναβιώνει την εμβληματική παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" τη νέα θεατρική σεζόν

Η ξεχωριστή ομάδα νεανικού θεάτρου επιστρέφει με ένα αγαπημένο έργο, ενώ επαναλαμβάνονται και οι sold out παραστάσεις της "Είμαστε Πάτσι" και "Ο Μορμόλης".

Είμαστε Πάτσι

Η αγαπημένη ομάδα νεανικού θεάτρου "Η Συντεχνία του Γέλιου" είναι έτοιμη να μας παρουσιάσει την νέα θεατρική σεζόν 2023-2024 στο Σύγχρονο Θέατρο την θρυλική παράσταση "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και… ο Κλεομένης" με τις θρυλικές μουσικές του Φοίβου Δεληβοριά. Παράλληλα για δεύτερη χρονιά έρχεται να κάνει φύλλο και φτερό τα φύλα και τα στερότυπα με την πετυχημένη sold-out ξέφρενη κωμωδία "Είμαστε πάτσι". Παράλληλα με αυτά τα δυο έργα του αγαπημένου συγγραφέα της ομάδας, Φόλκερ Λούντβιγκ, θα παρουσιάσει για λίγες παραστάσεις και το αγαπημένο έργο "Ο Μορμόλης" του Ράινερ Χάχφελντ. 

Η "Συντεχνία του Γέλιου" επιμένει να παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ρεπερτόριο παραστάσεων που έχουν αγαπηθεί και αγκαλιαστεί από την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και από το κοινό. Ο κοινωνικός προσανατολισμός τους και η ευαισθησία τους απέναντι σε τρέχοντα ζητήματα της εποχής συγκινούν κάθε θεατή και κάθε ανέβασμα τους στην θεατρική σκηνή στέφεται με επιτυχία

Τα έργα "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης" και "Είμαστε πάτσι" σκηνοθετεί ο Βασίλης Κουκαλάνι, ενώ την παράσταση "Ο Μορμόλης" την σκηνοθετούν μαζί με τον Γιώργο Παλούμπη. Πάμε να μάθουμε κάτι παραπάνω για κάθε μια παράσταση ξεχωριστά.

Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης
Στις πρόβες της παράστασης "Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης"

"Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και … ο Κλεομένης"

Με σύνθημα "'Ενας ίσον κανένας", τέσσερα μικρά παιδιά αντιστέκονται στο αφυκτικό και αφιλόξενο αστικό περιβάλλον και διεκδικούν μέσα από το ελεύθερο παιχνίδι και τη δημιουργική φαντασία το δικό τους χώρο. Ταξιδεύουν ανάμεσα σε κάδους, αυτοκίνητα, κολώνες, πολυκατοκίες και φωνές γειτόνων, και με μοναδικό όχημα τη φαντασία και τη φιλία τους καταφέρνουν να μεταμορφώσουν το αφιλόξενο για το παιχνίδι τους τοπίο γεμάτο τσιμέντο σ' ένα απέραντο φανταστικό σκουπιδότοπο.
Τα τραγούδια της παράστασης έχει γράψει ο Φοίβος Δεληβοριάς και την ενορχήστρωση έχει κάνει ο Κώστας Νικολόπουλος. Τα σκηνικά και τα κουστούμια έχει επιμεληθεί ο Αριστοτέλης Καρανάνος και η Αλεξάνδρα Σιάφκου, την κίνηση η Μαργαρίτα Τρίκκα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης

Είμαστε πάτσι
Κορίνα Διαμαντάκου©
"Είμαστε πάτσι"

"Είμαστε πάτσι"

Η ξέφρενη κωμωδία, που κέρδισε την προηγούμενη σεζόν το θεατρόφιλο κοινό με αλλεπάλληλα sold out, παραμένει επίκαιρη καθώς πραγματεύεται το κοινωνικό θέμα της γονιμότητας των φύλων και των έμφυλων διακρίσεων. Με εργαλεία τη γονική κριτική, τη λυτρωτική σάτιρα, το δημιουργικό προβληματισμό και με πολύ πολύ γέλιο, τα παιδιά καταρρίπτουν την κυρίαρχη λογική που ξεχωρίζει και αποδίδει συγκεκριμένους ρόλους στο θηλυκό και στο αρσενικό.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Μικές Γλύκας, Βασιλική Διαλύνα, Μαριέλα Δουμπού, Φώτης Λαζάρου, Χριστίνα Μαριάνου, Αντώνης Χρήστου. Τα σκηνικά και τα κουστούμια της παράστασης επιμελείται η Γεωργία Μπούρδα, τα τραγούδια η 'Αννα Θεοχάρη μαζί με την Χαρά Γιαννούλα ενώ την ενορχήστρωση φτιάχνει ο Κώστας Νικολόπουλος. Την κίνηση αναλαμβάνει η Μαργαρίτα Τρίκκα και τους φωτισμούς ο Γιώργος Αγιαννίτης

Μορμόλης
David Baltzer©
"Ο Μορμόλης"

"Ο Μορμόλης"

"Ο Μορμόλης" του Ράινερ Χάφελντ δε χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο φανταστικός φίλος των παιδιών που ξεφωνίζει ελεύθερα αυτά που δεν τολμούν να πουν οι μικροί στους μεγάλους. 
Στην παράσταση ακούγονται τα θρυλικά τραγούδια του Γιάννη Σπανού. Παίζουν οι ηθοποιοί Βασιλική Διαλυνά, Βάσια Λακουμέντα, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος, Αντώνης Χρήστου, Φώτης Λαζάρου, Δήμος Μαμαλούδης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Όλα όσα σε περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο αυτές τις γιορτές

Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

"Στα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο Χρήστος Νικολάου ζωντανεύει το παιδί μέσα μας

Στη μαγική παράσταση "Τα μαγικά Χριστούγεννα του Πινόκιο", ο πρωταγωνιστής Χρήστος Νικολάου αποκαλύπτει πώς ο ρόλος έγινε προσωπικό ταξίδι επιστροφής στη φαντασία, στην παιδική αθωότητα και στη δύναμη της αγάπης που ενώνει και μεταμορφώνει.

Δεκέμβριος στο Craft It με το πιο γιορτινό πρόγραμμα, γεμάτο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Το Craft It εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο του πρόγραμμα με extra festive χριστουγεννιάτικες δράσεις και συνεργασίες.

Χριστουγεννιάτικα πειράματα για παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Παιχνίδι και μάθηση συνδυάζονται σε ένα κυριακάτικο εργαστήριο γεμάτο με ανακαλύψεις στο Μουσείο Πειραμάτων.

Χριστούγεννα στο AVENUE με τον Paddington και Scan & Win για ένα οικογενειακό ταξίδι στο Λονδίνο

Τα φετινά Χριστούγεννα, το AVENUE μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο γιορτινό προορισμό και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια περίοδο γεμάτη χαρά, εκπλήξεις και οικογενειακές στιγμές.

Δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Δεκέμβρης στο Μουσείο θα είναι ένας μήνας με ιστορίες, θέατρο και κουκλοθέατρο για ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.

Tα Χριστούγεννα ξεκινούν από το ΔΕΗ CHRISTMAS FACTORY

Παραστάσεις, εργαστήρια, παγοδρόμιο και γιορτινές γεύσεις και όσα ακόμα θα δοκιμάσεις στον απόλυτο χριστουγεννιατικό προορισμό (και) για φέτος.