"Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας": Ο ονειρικός κόσμος του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Μικρό Χορν

Ένα από τα πιο αγαπημένα έργα μικρών και μεγάλων έρχεται στην παιδική σκηνή του Μικρού Χόρν, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.

ονειρο καλοκαιρινης νυχτας - μιικρος χορν

Οι "Μαγικές Σβούρες" που φέτος γιορτάζουν 20 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο θέατρο για παιδιά, παρουσιάζουν στην παιδική σκηνή του Μικρού Χόρν, το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή με δύο παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία και τη διασκευή ενός από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου για παιδιά υπογράφει ο Δημήτρης Αδάμης. Στο ρόλο του Μάστορα Πάτου, ο Θανάσης Βισκαδουράκης και στο ρόλο της Τιτάνιας, της βασίλισσας των Ξωτικών, η Καλλιρρόη Μυριαγκού. Μαζί τους στη σκηνή , με σειρά εμφάνισης, οι Αριστοτέλης Ζαχαράκης, Τάσος Ράπτης, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Άρης Καλαβρός και Γιώργος Αρβανίτης. Το "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα παιδιών και ενηλίκων. Καθώς συνδυάζει την κωμωδία με τη συγκίνηση μοναδικά, είναι ακαταμάχητο. Ο Σαίξπηρ εξυμνεί σ’ αυτό, τη δύναμη της φιλίας, την ορμή των νιάτων, τα όνειρα που λειτουργούν σαν καταφύγιο στις δυσκολίες, την αγάπη και την αισιοδοξία που είναι τα κλειδιά της ελπίδας μας.

Η υπόθεση

Λίγο πριν γίνουν οι γάμοι του Θησέα και της Ιππολύτης, η Ερμία αρνείται την επιθυμία του πατέρα της να παντρευτεί το Δημήτριο, γιατί ο αγαπημένος της είναι ο Λύσανδρος. Οι δυο τους αποφασίζουν να το σκάσουν τη νύχτα στο δάσος. Η καλύτερη φίλη της, η Ελένη, μαρτυράει το μυστικό στον Δημήτριο και τους ακολουθούν. Στο δάσος καταφτάνουν ο Βασιλιάς των Ξωτικών, ο Όμπερον, η βασίλισσα Τιτάνια, οι νεράιδες και το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο σκανδαλιάρης Πουκ. Έτσι ξεκινάει ένα απίστευτα κωμικό γαϊτανάκι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μια ομάδα μαστόρων που ετοιμάζουν μια παράσταση-δώρο για τους γάμους, τριγυρίζουν κι αυτοί ανυποψίαστοι στο δάσος. Μεταμορφώσεις, ξωτικά, ένας γάιδαρος και η βασίλισσα Τιτάνια υφαίνουν τον ιστό μιας μαγευτικής και διασκεδαστικής ιστορίας.

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.