Έξτρα παραστάσεις για τον "Δράκο των χρωμάτων"

Το αγαπημένο έργο των Μορφών Έκφρασης παρατείνει τη διάρκειά του, συνεχίζοντας να ταξιδεύει τους μικρούς μας φίλους με μία ιστορία που τους μαθαίνει την ομορφιά της διαφορετικότητας.

Ο δράκος των χρωμάτων

Με πάνω από 10.000 θεατές, ο "Δράκος των χρωμάτων" είναι μια επιτυχημένη μουσική παράσταση της Άννας-Σεβαστής Τζίμα και της ομάδας "Μορφές Έκφρασης" που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις μελωδίες της. Οι μικροί θεατές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν και εκείνοι κομμάτι μιας διαδραστικής εμπειρίας για λίγες ακόμα φορές καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου (2, 9, 16, 23, 30/7 - Βοτανικός κήπος Διομήδους).

Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει "κυριολεκτικά" τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Μ’ ένα υπέροχο σκηνικό και με έναν Δράκο που χωράει στην "κοιλιά" του όλα τα παιδιά, η παράσταση αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα για τους μικρούς μας φίλους (3-6 ετών).

Ο δράκος των χρωμάτων

Λίγα λόγια για το παραμύθι

Μια φορά κι έναν καιρό ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος… Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα, το κόκκινο που του θύμιζε μια τούρτα φράουλα, το πράσινο που του θύμιζε γλειφιτζούρι και όλα μα όλα τα χρώματα που όλα τελικά του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό! Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα;

Η Άννα-Σεβαστή Τζίμα έχει γράψει το κείμενο και τα τραγούδια της παράστασης καθώς και τη σκηνοθετεί. Στη σκηνή ερμηνεύει η ίδια με τον Δημήτρη Σκούρτη, οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη μουσική σύνθεση μαζί με τον Αντώνη Βαρθαλίτη.

Το μήνυμα των "Μορφών Έκφρασης"

"Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικό χρώμα στο δέρμα τους, διαφορετικό ύψος, διαφορετικά κιλά, άνθρωποι που φοράνε γυαλιά, άνθρωποι που τρέχουν γρήγορα, άνθρωποι που περπατάνε με μπαστούνι, άνθρωποι που τραγουδάνε και άνθρωποι που φτιάχνουν διαστημόπλοια. Σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη!".

Ο δράκος των χρωμάτων

Λίγα λόγια τις "Μορφές Έκφρασης"

Οι "Μορφές Έκφρασης" δημιουργήθηκαν από τον Θωμά Κινδύνη, το 1993. Η καλλιτεχνική τους πορεία αφορά σε ένα  μεγάλο φάσμα του πολιτισμού: Εκπαίδευση, έρευνα, παραστάσεις. Από το 2010, η αγάπη για τα παιδιά, αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους σε σχέση με το θέατρο για παιδιά, οδηγούν την ομάδα σε μια συστηματική δημιουργία δράσεων με αποδέκτη το παιδί. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του παιδικού τμήματος Άννα-Σεβαστή Τζίμα έχει δημιουργήσει, εκτός από την παιδική θεατρική σκηνή, και καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά κι εφήβους. Περισσότερα για τις "Μορφές Έκφρασης" και τις δράσεις τους στο: morfesekfrasis.gr.

InfoΓια πληροφορίες, καλέστε στο 2103464903 και στο 2103464002. Για την είσοδό σας στον Βοτανικό Κήπο είναι απαραίτητη η έκδοση δωρεάν ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο diomedes-bg.gr.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Θεοχαράκη για παιδιά και ενήλικες

Δημιουργικά εργαστήρια και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά και για ενήλικες και τον Μάιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
13/05/2024

"Ο Θαρροφύλακας" του Διονύση Σταθακόπουλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δεσύλλας

Εικονογραφημένο αριστουργηματικά από τον βραβευμένο Πέτρο Μπουλούμπαση, το βιβλίο αποτελεί μια περιπέτεια που μιλά για το πώς φόβος και γενναιότητα βαδίζουν χέρι-χέρι.

"Ο Πέτρος και ο λύκος" για δύο ακόμα παραστάσεις στην Paraga

Μετά τις sold out παραστάσεις, το μουσικό παραμύθι για παιδιά άνω των 3 που ανέβασε το Κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου, συνεχίζει στο Paraga για δύο ακόμη εμφανίσεις.

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.