Στο καλλιτεχνικό summer camp των Μορφών Έκφρασης, η τέχνη γίνεται παιχνίδι

Στο καλλιτεχνικό summer camp των Μορφών Έκφρασης, η τέχνη γίνεται παιχνίδι

Μία από τις πιο δυναμικές ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων θα χαρίσει στα παιδιά μια ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την τέχνη.

Το πιο κεφάτο και δημιουργικό summer camp για παιδιά από 5 ετών και εφήβους έρχεται στην Αθήνα και υπόσχεται τις πιο αξέχαστες εμπειρίες για όσους περάσουν το φετινό καλοκαίρι στην πόλη.  Κάτω από τη μαγική μπαγκέτα των Μορφών Έκφρασης του Θωμά Κινδύνη, μιας από τις πιο δυναμικές ελληνικές ομάδες καλλιτεχνικής εκπαίδευσης παιδιών και εφήβων, τα παιδιά αποκτούν την πιο ξεχωριστή επαφή με τη φύση αλλά και την τέχνη.

Μουσική, τραγούδια, χοροί, παραμύθια και μύθοι θα εμπλουτίσουν την πολιτισμική εμπειρία των παιδιών στο 10ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης, βοηθώντας τα ταυτόχρονα να καταλάβουν και να ανακαλύψουν έννοιες όπως η επικοινωνία, τα συναισθήματα, τα δικαιώματα, η συνύπαρξη με τους ανθρώπους και η σύνδεση με τη φύση. Οι καλοκαιρινές διακοπές των παιδιών ξεκινάνε φέτος με δημιουργία, νέες φιλίες και ατέλειωτη διασκέδαση μέσα στον καταπράσινο Βοτανικό Κήπο Διομήδους. 

Το πρόγραμμα, που είναι ειδικά διαμορφωμένο για τα παιδιά κάθε ηλικιακής ομάδας (νήπια – δημοτικό, γυμνάσιο), ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να εκφράσουν τον εσωτερικό τους κόσμο και τα να αναπτύξουν τα προσωπικά τους ταλέντα. Επίσης, φέτος οι έφηβοι μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικά τμήματα θεάτρου, μουσικής και κινηματογράφου (master class θεάτρου και μουσικής και κινηματογραφικό εργαστήρι). Διακεκριμένοι καλλιτέχνες αλλά και νέοι δημιουργοί «αγκαλιάζουν» το ταλέντο και την ανάγκη για έκφραση των εφήβων, ενώ ταυτόχρονα τους καθοδηγούν στα καλλιτεχνικά πεδία που τους ενδιαφέρουν. Όλα τα εργαστήρια θα γίνουν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους, ενώ παρέχεται δυνατότητα σίτισης και μεταφοράς στον χώρο.

Η προσέλευση των παιδιών γίνεται από τις 7.45 π.μ. και ολοκληρώνεται το αργότερο στις 8.45 π.μ. Στο διάστημα αυτό τα παιδιά χωρίζονται στις ομάδες τους. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει στις 9 π.μ. και ολοκληρώνεται στη 1 μ.μ. Στη συνέχεια τα παιδιά τρώνε, είτε δικό τους φαγητό ή από το μενού. Μετά τις 2 μ.μ. οι γονείς που το επιθυμούν μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδά ανά μια ώρα. Όσα παιδιά παραμένουν μετά τη 2 μ.μ. ακολουθούν το πρόγραμμα της ελεύθερης έκφρασης (ελεύθερο παιχνίδι, οργανωμένα παιχνίδια από τους εμψυχωτές, ανάγνωση βιβλίων και παραμυθιών, ελεύθερη ζωγραφική, παιχνίδια ανακάλυψης κ.α.). Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά το αργότερο στις 4 μ.μ. Για όσους γονείς δεν μπορούν υπάρχει δυνατότητα φύλαξης των παιδιών από τις 4μ.μ. έως τις 6 μ.μ., όπου μπορούν να έρχονται να τα παίρνουν την ώρα που τους βολεύει. Τα παιδιά που θα έρχονται με πούλμαν αναχωρούν στις 3.45 μ.μ. από το camp.

Ημερομηνίες:
1η εβδομάδα: 19 - 23 Ιουνίου
2η εβδομάδα: 26 - 30 Iουνίου
3η εβδομάδα: 3 - 7 Ιουλίου
4η εβδομάδα: 10 - 14 Ιουλίου
5η εβδομάδα: 17 - 21 Ιουλίου
6η εβδομάδα: 24 - 28 Ιουλίου
7η εβδομάδα: 31 Ιουλίου - 4 Αυγούστου
8η εβδομάδα: 28 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου
9η εβδομάδα: 4 – 8 Σεπτεμβρίου

Ωράριο: Δευ.-Παρ.: 8 π.μ. – 4 μ.μ. | Φύλαξη 4-6 μ.μ.

Πάρτε μια πρώτη γεύση από το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάζει η ομάδα αυτό το καλοκαίρι στο παρακάτω βίντεο: www.youtube.com/watch?v=-5Se8TRkTmo&t=6s

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό, καθημερινό πρόγραμμα του summer camp εδώ.
 

Εγγραφές εδώ και στα 2103464903, 2103464002.

TIPS

Κάθε εβδομάδα, από τον Ιούνιο έως τις αρχές του Σεπτέμβριου, η ομάδα των Μορφών Έκφρασης έχει διαμορφώσει το πρόγραμμα δράσεων μέσα από μια συγκεκριμένη θεματική: η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στον ρόλο του δάσους στη ζωή μας, ενώ τις επόμενες εβδομάδες τα παιδιά ανακαλύπτουν διάφορες πτυχές της φύσης και όχι μόνο, γνωρίζοντας τα… ξωτικά του δάσους, πλάσματα του βυθού, μυστηριώδεις πλανήτες και, φυσικά, τις παραδόσεις και συνήθειες των ανθρώπων.
Κάθε Παρασκευή που τελειώνει η εβδομάδα δημιουργικών δράσεων από τις Μορφές Έκφρασης, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να καλέσουν τους γονείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα για να μοιραστούν μαζί τους τις περιπέτειες που έζησαν. Οι παρουσιάσεις θα διεξάγονται κάθε Παρασκευή στις 2 μ.μ. Εφόσον οι γονείς το επιθυμούν, τα παιδιά μπορούν να παραμείνουν στο camp έως τις 4 μ.μ.
Κάθε Τετάρτη είναι μια ημέρα-έκπληξη! Το πρόγραμμα του summer camp αλλάζει και παρασύρει τους συμμετέχοντες σε ομαδικά παιχνίδια θησαυρού, βόλτες στον Βοτανικό Κήπο, ζωγραφικούς πειραματισμούς δίπλα στη φύση, περιπάτους στους ανθώνες και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες που γεμίζουν την καθημερινότητα των παιδιών με νέες εμπειρίες.