"Παραμύθι χωρίς όνομα" σε περιοδεία από την Παιδική Σκηνή "Κάρμεν Ρουγγέρη"

Η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πηνελόπης Δέλτα που υπογράφουν η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή συνεχίζεται σε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Παραμύθι χωρίς όνομα Πέτρος Γάλλιας©

Η επιτυχημένη παράσταση "Παραμύθι χωρίς όνομα" που μας παρουσίασαν τη φετινή χρονιά η Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή, μεταφέροντας στη σκηνή του θεάτρου Κιβωτός το ομώνυμο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, ανοίγει τα φτερά της για καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και φυσικά στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής από τις 9 Ιουλίου.

Το συνώνυμο με την ελπίδα έργο που παραμένει επίκαιρο 113 χρόνια μετά τη συγγραφή του, εξηγεί στα παιδιά με απλότητα και ζωντάνια πώς αναπτύσσονται οι σχέσεις ανάμεσα στην κοινωνία και την εξουσία, μιλώντας παράλληλα για τις μεγαλύτερες αξίες της ζωής, ενώ δίνει πολύτιμη τροφή για σκέψη και αφορμή για συζήτηση στα παιδιά και τους γονείς γιατί "Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από το να μαθαίνεις", όπως ακούμε στην παράσταση. Σε αυτή τη γραμμή κινείται και η παράσταση σε κείμενο της Κάρμεν Ρουγγέρη, που σκηνοθετεί την παράσταση από κοινού με την Χριστίνα Κουλουμπή, η οποία υπογράφει και το παιχνιδιάρικο σκηνικό και τα παραμυθένια κοστούμια.

Παραμύθι χωρίς όνομα Κάρμεν Ρουγγέρη

Διαβάστε Επίσης

Όλα συμβαίνουν σε μια φανταστική χώρα, την χώρα των Μοιρολάτρων, μια πλούσια χώρα, όπου βασιλεύει ο βασιλιάς Συνετός, κι όπως θα δούμε στη συνέχεια τα ονόματα των χαρακτήρων δεν είναι τυχαία. Τον βασιλιά θα διαδεχθεί στο θρόνο ο γιος του Αστόχαστος (Αυγουστίνος Ρεμούνδος), που, όπως μαρτυρά και το όνομά του, δεν είναι ικανός να αναλάβει τα ηνία. Μαζί με τη γυναίκα του Παλάβω (Χριστίνα Κουλουμπή / Ελένη Ζιώγα σε διπλή διανομή), μια επιπόλαιη βασιλοπούλα κόρη του βασιλιά (Γιάννης Νικολάου) από το διπλανό βασίλειο, θα καταφέρουν μέσα σε λίγο καιρό να οδηγήσουν τη χώρα τους σε απόλυτη κατάρρευση και χρεοκοπία. Το ζευγάρι θα αποκτήσει τρεις κόρες, τη Ζήλιω (Κατερίνα Γεωργάκη), την Πικρόχολη (Ξένια Παυλοπούλου), την Ρηνούλα (Μελίνα Σπετσιέρη) και τον Συνετό τον Β΄ (Νεκτάριος Φαρμάκης). Ο εγγονός του καλού βασιλιά, μαζί με την αδελφή του τη Ρηνούλα, θα φύγουν από το παλάτι, μη μπορώντας να αντέξουν την επιπολαιότητα των γονιών τους. Για καλή τους τύχη, στο δρόμο τους θα συναντήσουν την κυρά-Φρόνηση και τη Γνώση, θα ακολουθήσουν τις συμβουλές τους και θα μείνουν στον τόπο τους για να τον οδηγήσουν σε ένα καλύτερο μέλλον με τη βοήθεια του λαού τους. 

Την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς υπογράφει ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική σύνθεση που πατά στις μελωδίες γνωστών παιδικών τραγουδιών και το video art ο Αντώνης Δελαπόρτας και τους στίχους ο Ανδρέας Κουλουμπής.

Το πρόγραμμα της περιοδείας

9/7 Θέατρο Δεξαμενής - Κορωπί, 14/7 Γλυφάδα, 23/7 Κηποθέατρο Παπάγου, 9/8 Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, 10/8 Σινέ Άλεξ Πόρτο Ράφτη, 13/8 Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης, 2/9 Θέατρο "Αλέξης Μινωτής” - Αιγάλεω, 3/9 Διόνυσος, 4/9 Κηποθέατρο Νίκαιας, 6/9 Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη” - Νταμάρι Βριλησσίων, 7/9 Ελευσίνα, 8/9 Αμφιθέατρο Αχαρνών "Μίκης Θεοδωράκης”, 9/9 Άλσος Νέας Σμύρνης

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Παραμύθι χωρίς όνομα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων, ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει. Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το έργο πρόκειται να διασκεδάσει τα παιδιά αλλά και να τους δείξει την αξία της συλλογικότητας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/10/2025

Ο "Φιλάργυρος" σε παιδική διασκευή στο θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Η παιδική αυτή εκδοχή του αφηγείται με απλό και κατανοητό τρόπο την ιστορία του Αρπαγκόν, ενός πλούσιου αλλά τσιγκούνη ανθρώπου.

Κυριακή με Τέχνη για παιδιά 6-12 ετών

Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ όλο το Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια

Πού να πάμε με τα παιδιά για δημιουργικές στιγμές στην πόλη;

Προβολές, ζωγραφική, θέατρο, κηπουρική, χορός: μια πληθώρα δραστηριοτήτων για να μοιραστείτε δημιουργικές στιγμές με το παιδί σας μέχρι το τέλος του μήνα.

"Η δική μας ιστορία, ο δικός μας κόσμος": Ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά και εφήβους

Μια δημιουργική δράση αυτό το Σάββατο που αποτελεί μέρος της έκθεσης "Οικείες Μορφές".

"Η Αλίκη όλων μας": Η Γεωργία Μαυραγάνη και ένα ονειρικό ταξίδι στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Στην παράσταση "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", η Γεωργία Μαυραγάνη μάς καλεί να βουτήξουμε σ’ ένα ονειρικό ταξίδι αυτογνωσίας, όπου όλοι γινόμαστε Αλίκες που αναζητούν τη φωνή τους μέσα σε έναν παράλογο, μα θαυμαστό κόσμο. Διαβάστε όσα μας είπε για την παράσταση της Παιδικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, που κάνει πρεμιέρα 26/10.

Δύο βιβλία για γονείς από τις εκδόσεις Gutenberg

Όσα μας διδάσκουν οι μη δυτικοί πολιτισμοί για την ανατροφή χαρούμενων παιδιών και τρόποι για να προστατεύουμε τα παιδιά στο διαδίκτυο βρίσκονται στα δυο νέα βιβλία.