Άνοιξαν οι εγγραφές στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων για μαθητές δημοτικού

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε αθλητικές δραστηριότητες, δημιουργική απασχόληση και ολυμπιακά αθλήματα.

summer camp

Τη δυνατότητα να περάσουν δύο δημιουργικές καλοκαιρινές εβδομάδες στα αθλητικά κέντρα του Ρουφ, του Γουδή και της Γκράβας, έχουν και φέτος τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών στα καλοκαιρινά camps που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), από τις 19 Ιουνίου έως τις 28 Ιουλίου. Η υποβολή αιτήσεων για όσους δημότες της Αθήνας ενδιαφέρονται, ξεκινά την Δευτέρα 29 Μαΐου, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, με βάση την ημέρα και ώρα υποβολής των έγκυρων αιτήσεων.

Στόχος των summer camps είναι να προσφέρουν σε αγόρια και κορίτσια τη δυνατότητα της άθλησης και της ψυχαγωγίας. Κάθε δραστηριότητα είναι σχεδιασμένη, ώστε να ενθαρρύνει και να ενισχύει αξίες, όπως η ομαδικότητα, ο σεβασμός, η υπευθυνότητα, αλλά και να βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους, να γνωρίσουν ποια είναι η σωστή αθλητική συμπεριφορά και να αντιληφθούν τις βασικές αρχές των αθλημάτων.

summer camp

Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στα καλοκαιρινά camps του Δήμου Αθηναίων, θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους σε όλα τα ολυμπιακά αθλήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, καθώς και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης.

summer camp

Πώς θα λειτουργήσουν τα προγράμματα

Τα summer camps θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7:30 π.μ.-4 μ.μ.:

Α' Περίοδος : 19-30/6 (Διάρκεια: 10 μέρες)
Β' Περίοδος : 3-14/7 (Διάρκεια: 10 ημέρες)
Γ' Περίοδος : 17-28/7 (Διάρκεια: 10 ημέρες)

summer camp

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε διάφορα αθλήματα, τα οποία ανά Αθλητικό Κέντρο είναι τα εξής:

Αθλητικό Κέντρο στο Γουδή:
Κολύμβηση - Μπάσκετ -Τένις-Αυτοάμυνα- Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ - Παραδοσιακοί χοροί  - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στο Ρουφ:
Κολύμβηση - Καλαθοσφαίριση – Τένις - Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ - Παραδοσιακοί χοροί - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

Αθλητικό Κέντρο στη Γκράβα:
Στίβος – Κολύμβηση - Ποδόσφαιρο - Βόλεϊ -Μπάσκετ - Παραδοσιακοί χοροί - Παιδαγωγικό Παιχνίδι.

summer camp

Και στα τρία αθλητικά κέντρα, θα υπάρχει καθημερινά (1-4 μ.μ.) δημιουργική απασχόληση και παιδαγωγική δραστηριότητα σε στεγασμένους χώρους. Κάθε αθλητικό κέντρο θα υποδέχεται συνολικά 220 παιδιά ανά περίοδο, ενώ κάθε παιδί μπορεί να συμμετέχει σε όσες περιόδους επιθυμεί (από 1 - 3) ανά αθλητικό κέντρο. Οι εγκαταστάσεις καλύπτουν πλήρως τις δραστηριότητες και το πενθήμερο πρόγραμμα του καλοκαιρινού camp. Οι εξειδικευμένοι γυμναστές και παιδαγωγοί του ΟΠΑΝΔΑ θα καθοδηγούν και θα επιβλέπουν τις δραστηριότητες.   

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αιτήσεων είναι να έχει προηγηθεί η δημιουργία λογαριασμού στη σελίδα opandacamps.gr μέσω της οποία θα υποβληθούν και οι αιτήσεις ηλεκτρονικά. Προτεραιότητα έχουν οι δημότες ή οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων έως ότου συμπληρωθούν οι 220 θέσεις ανά περίοδο σε κάθε αθλητικό κέντρο και μόνο εφόσον προκύψουν κενές θέσεις, θα συμπληρωθούν από δημότες και κατοίκους εκτός ορίων του Δήμου Αθηναίων. 

Κόστος συμμετοχής

30€ ανά παιδί, για τα παιδιά δημοτών ή κατοίκων εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων
50€/ περίοδο για τα παιδιά ετεροδημοτών και κατοίκων εκτός των ορίων του Δήμου Αθηναίων

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.