Το 6ο Bobos arts festival είναι εδώ!

Το αγαπημένο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ επανέρχεται στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στη μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή της πόλης.

6o Bobos Arts Festival

Θέατρο, μουσική, χορός και μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων περιμένουν τους μικρούς φίλους στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Ο λόγος, φυσικά, για το Bobos arts festival, το οποίο επιστρέφει για έκτη χρονιά και πρόκειται να ταξιδέψει τα παιδιά και τους γονείς σε μαγικούς κόσμους μέσα από το πλούσιο πρόγραμμά του. 

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία όλης της οικογένειας, η ευεργετική επαφή των παιδιών με τις τέχνες αλλά και η ευαισθητοποίηση τους γύρω από κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, στις 6/5 από το πρωί έως το βράδυ, έχει προγραμματιστεί μία σειρά εκδηλώσεων.

6o Bobos Arts Festival

Κεντρική Σκηνή

Στην κεντρική σκήνη του φεστιβάλ θα απολαύσουμε τις παρακάτω παραστάσεις.

 "Γκριμ & Γκριμ"

Η νέα παράσταση της ομάδας Τόπι  "Γκριμ & Γκριμ", η οποία με αφορμή τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, μας μιλάει για την απληστία, την αλαζονεία, τον εγωισμό και όλα όσα οι μεγάλοι συχνά δυσκολευόμαστε να εξηγήσουμε στα παιδιά.

"Ειρήνη"

Η "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών, έρχεται σε μια ολόφρεσκια και άκρως διασκεδαστική για μικρούς αλλά και μεγάλους, διασκευή από την νέα, ταλαντούχα ομάδα The Young  Quill.

"Ο μικρός πρίγκιπας"

Μια διαφορετική απόδοση του αγαπημένου έργου παρουσιάζεται από την ομάδα "Όνειρο είναι", μια ξεχωριστή θεατρική ομάδα, της οποίας ο πυρήνας αποτελείται από άτομα με αναπηρία.

6o Bobos Arts Festival Τα Ζαμομίνια
Τα ζαμομίνια

Συναυλία από τα Ζαμομίνια

Μια νέα και πολλά υποσχόμενη μπάντα, η οποία έχει δημιουργήσει μια σειρά ξεχωριστών παιδικών τραγουδιών που μυούν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα παιδιά στα διάφορα μουσικά είδη παρουσιάζει μία μοναδική συναυλία.

"Μικροί κωμικοί – Kids open mic"

Μετά την περσινή ενθουσιώδη συμμετοχή των παιδιών, το Bobos δίνει και φέτος το βήμα στα παιδιά να ανέβουν στη σκηνή και να πουν τα δικά τους αστεία. Η νέα γενιά stand up κωμικών της Ελλάδας είναι εδώ και εμείς παρακολουθούμε τα πρώτα της βήματα!

"Smile: It’s free"

Το "Smile: It’s free" είναι ένα χοροθεατρικό έργο της ομάδας A(r)CT που βασίζεται στην ιδέα πως τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία, γιατί τα πράγματα που είναι δωρεάν είναι πολλές φορές τα πιο πολύτιμα. 

"BubbleShow"

Πρόκειται για ένα ονειρικό bubbleshow από τους La petite marguerite. Τεράστιες σαπουνόφουσκες αιωρούνται στη σκηνή και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

6o Bobos Arts Festival Παραμυθοκόρες
Παραμυθοκόρες

Παράλληλες δράσεις

Εκτός από τις δράσεις της Κεντρικής σκηνής, πολύ ενδιαφέροντα θα είναι και τα εργαστήρια που θα συμβαίνουν καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ.

"Μια βουτιά στον ελληνικό βυθό"

Ένα οικολογικό, δημιουργικό εργαστήρι upcycling από το Like mother, like daughter blog & το κοινωφελές ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης: Μαθαίνουμε για το upcycling και τα ζώα του βυθού, μέσα από τη μέθοδο play & learn, με ευφάνταστες κατασκευές, κολλάζ και ζωγραφική.

"Υπόθεση Καρπούζι"

 Το Kids mystery club σε προσκαλεί να γίνεις ντετέκτιβ για μια ημέρα και να λύσεις το μυστήριο των κλεμμένων σπόρων καρπουζιών από την παγκόσμια τράπεζα σπόρων. 

"Flower Power"

Ένα δημιουργικό εργαστήρι από τη Δάφνη Διονυσοπούλου στο οποίο τα παιδιά συνθέτουν το δικό τους λουλουδένιο στεφάνι από πολύχρωμα ανακυκλώσιμα υλικά, χαρτόνια και υφάσματα!

"Ξαναφτιάχνοντας τη ζωή"

Ένα εργαστήρι επαναχρησιμοποίησης (upcycling) από το Σχεδία αρτ, όπου η αγάπη, η αλληλεγγύη και η δημιουργία, συναντιούνται με την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

6o Bobos Arts Festival Μικρός Πρίγκιπας Ομάδα Όνειρο Είναι
Μικρός Πρίγκιπας-Ομάδα Όνειρο είναι

"Έχω δικαίωμα; Έχω δικαίωμα!"

 Ένα δημιουργικό εργαστήρι για τα δικαιώματα των παιδιών σχεδιασμένο από το Δίκτυο για τα δικαιώματα των παιδιών.

"Ένας πλανήτης τέχνη"

Εμπνευσμένοι από τη φύση και τον όμορφο πλανήτη μας, χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές για να φτιάξουμε πρωτότυπα κρεμαστά-διακοσμητικά (από το like Picasso painting events).

Διαβάστε Επίσης

"Ένα σακί παραμύθια" 

Διαδραστικές αφηγήσεις μουσικών παραμυθιών από τις Παραμυθοκόρες που θα ταξιδέψουν μικρούς αλλά και μεγάλους.

"Οι συγγραφείς αφηγούνται"

Αφηγήσεις επιλεγμένων παραμυθιών από τις συγγραφείς Αρετή Κατσαντώνη και Σοφία Πολίτου - Βερβέρη από τις εκδόσεις Φουρφούρι.

"Family Yoga"

Μικροί και μεγάλοι γυμνάζουν σώμα και πνεύμα και έρχονται σε επαφή με τις βασικές αρχές της γιόγκα (με την Αριάδνη Οικονομίδη).

6o Bobos Arts Festival Bubble show La Petite Marguerite
Bubble show-La Petite Marguerite

"Τα περάσματα"

Ένα σόλο θέατρο κούκλας από τον καταξιωμένο Ισπανό μαριονετίστα Τoni  Zafra.

"New Orleans brass band"

 Περιφερόμενη μπάντα πνευστών και κρουστών οργάνων θα ξεσηκώσει τους πάντες στο πέρασμά της.  

"Ασπίδες ψυχής"

Στη γωνία της Μέριμνας τα παιδιά θα ζωγραφίσουν τις δικές τους ασπίδες με όλα όσα τα κάνουν να νιώθουν πιο δυνατά.

Μικροί "μεγάλοι” ζωγράφοι:

Χαλαρώνουμε ζωγραφίζοντας τα περιγράμματα γνωστών έργων τέχνης.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το bobosartsfestival.com.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

6o Bobos Arts Festival

  • Φεστιβάλ

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και δράσεων που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά. Παρουσιάζονται οι παραστάσεις «Γκριμ και Γκριμ»,«Ειρήνη» του Αριστοφάνη, «Μικροί Κωμικοί – Kids Open Mic», bubble show, κ.ά. Συμμετέχουν οι ομάδα Τόπι, «The Young Quill», Ζαμομίνια, Kids Mystery Club, Παραμυθοκόρες, κ.ά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.