Πέντε παιδικές παραστάσεις επιστρέφουν

Παραστάσεις για τους μικρούς θεατρόφιλους έρχονται και πάλι ανανεωμένες ή συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στη σκηνή.

Ο Φιλάργυρος

"Ο Φιλάργυρος"

Η Παιδική Σκηνή "Ονειροπόληση" παρουσιάζει το κλασικό έργο του Μολιέρου σε μια διασκευή, που μας υπενθυμίζει τις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Πρωταγωνιστής είναι ο Αρπαγκόν, φιλοχρήματος και καχύποπτος με όλους, που καταντά γελοίος, προκαλώντας ευτράπελες καταστάσεις και συγκρούσεις με τα παιδιά του. Σκηνοθετεί η Τούλα Ζαχαριουδάκη. (Βρετάνια, από 5/3)

Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

"Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη"

Η Ειρήνη Ιακώβου ανεβάζει ξανά στη σκηνή, σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, την ιστορία του Λάμπρου (Θανάσης Βισκαδουράκης), που θυμάται όσα έζησε πλάι στον Γέρο του Μοριά (Γιώργος Γιαννόπουλος) κατά τον ξεσηκωμό του 1821, αλλά και τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα. (Ακροπόλ, από 5/3)

Τριγωνοψαρούλης The Musical

"Τριγωνοψαρούλης The musical"

Με έξτρα παραστάσεις επιστρέφει στο θέατρο Αθηνά το ευφάνταστο μιούζικαλ με φόντο το βυθό που μιλάει για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, σε μια επετειακή χρονιά για τον αγαπημένο ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας που έπλασε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος πριν από 25 χρόνια. Σκηνοθετεί η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. 

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

"Ήταν ένα μικρό χαρτάκι"

Η Αλεξία Αλεξίου επιστρέφει για τρεις ακόμη Κυριακές στις Φιγούρες & Κούκλες με το παραμύθι των Αντιγόνης Παρούση και Αλέξη Κυριτσόπουλου, που μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία του χαρτιού και τα βάζει στο δρόμο του επαγγελματικού προσανατολισμού, σε συνδυασμό με δωρεάν εργαστήρι κούκλας. 

Ο μισοκοκοράκος

"Ο μισοκοκοράκος" 

Η Μαιρηβή Γεωργιάδου και η ομάδα της ανεβάζουν το λαϊκό παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά ότι μπορούν να πετύχουν ό,τι θελήσουν, με πρωταγωνιστή έναν μικροκαμωμένο κόκορα που τον διώχνουν από το σπίτι επειδή δεν προσφέρει αβγά. Όλα αλλάζουν όταν στο δρόμο του βρίσκει ένα φλουρί. Η παράσταση παίζεται στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Φιλάργυρος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η διασκευή του κλασικού έργου για παιδιά, με πρωταγωνιστή τον φιλοχρήματο κύριο Αρπαγκόν, εστιάζει στις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Το έργο εκτυλίσσεται στο σπίτι του πλούσιου αλλά και καχύποπτου ήρωα στο Παρίσι, όπου κάνει τη ζωή όλων όσων των περιτριγυρίζουν δύσκολη. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Θα καταφέρει άραγε να αντιμετωπίσει την τάση του προς τη φιλαργυρία για χάρη της οικογένειας του; Θα το μάθουμε επί σκηνής στην παράσταση για όλη την οικογένεια, πάνω στο διαχρονικό έργο που βασίζεται στην κωμωδία του Πλαύτου «Η χύτρα με το χρυσάφι».

Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, η δημιουργός πλάθει ένα ιστορικό παραμύθι με κωμικά στοιχεία, που μιλάει για τις αξίες της ζωής.

Τριγωνοψαρούλης The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 75 '

Ο αγαπημένος ήρωας της παιδικής λογοτεχνίας, που φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής, μπαίνει σε νέες περιπέτειες σε μια παράσταση με τα γνωστά τραγούδια της ομώνυμης σειράς, εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ακροβατικά. Με φόντο τον ύφαλο της Αουρέλια εξελίσσεται το ευφάνταστο μιούζικαλ που μιλάει για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, όπου έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Ο Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά, τον Αστερία και τη Γλώσσα θα παλέψουν για να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου.

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση με μεικτές τεχνικές κουκλοθεάτρου, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το χαρτί και την ιστορία του, ενώ ταυτόχρονα τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Στο παραμύθι με όχημα τα πρωτότυπα τραγούδια και τη μουσική, ένα μικρό χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι και στην πόλη του, ρωτώντας όλους τους «μεγάλους» τι δουλειά να κάνει όταν μεγαλώσει. Το ταξίδι αναζήτησης ως τη μεγάλη απόφαση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Ο μισοκοκοράκος

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιστορία ενός μικροκαμωμένου κόκορα, εμπνευσμένη από ένα λαϊκό παραμύθι, εμπνέει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο «Μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Ο ήρωας ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο Μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του…

Βρετάνια

Πανεπιστημίου 7

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Αθηνά

Δεριγνύ 10 & Πατησίων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.