Πέντε παιδικές παραστάσεις επιστρέφουν

Παραστάσεις για τους μικρούς θεατρόφιλους έρχονται και πάλι ανανεωμένες ή συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στη σκηνή.

Ο Φιλάργυρος

"Ο Φιλάργυρος"

Η Παιδική Σκηνή "Ονειροπόληση" παρουσιάζει το κλασικό έργο του Μολιέρου σε μια διασκευή, που μας υπενθυμίζει τις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Πρωταγωνιστής είναι ο Αρπαγκόν, φιλοχρήματος και καχύποπτος με όλους, που καταντά γελοίος, προκαλώντας ευτράπελες καταστάσεις και συγκρούσεις με τα παιδιά του. Σκηνοθετεί η Τούλα Ζαχαριουδάκη. (Βρετάνια, από 5/3)

Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

"Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη"

Η Ειρήνη Ιακώβου ανεβάζει ξανά στη σκηνή, σε δικό της κείμενο και σκηνοθεσία, την ιστορία του Λάμπρου (Θανάσης Βισκαδουράκης), που θυμάται όσα έζησε πλάι στον Γέρο του Μοριά (Γιώργος Γιαννόπουλος) κατά τον ξεσηκωμό του 1821, αλλά και τα πρώτα σκιρτήματα του έρωτα. (Ακροπόλ, από 5/3)

Τριγωνοψαρούλης The Musical

"Τριγωνοψαρούλης The musical"

Με έξτρα παραστάσεις επιστρέφει στο θέατρο Αθηνά το ευφάνταστο μιούζικαλ με φόντο το βυθό που μιλάει για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, σε μια επετειακή χρονιά για τον αγαπημένο ήρωα της παιδικής λογοτεχνίας που έπλασε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος πριν από 25 χρόνια. Σκηνοθετεί η Μπίλιω Κωνσταντοπούλου. 

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

"Ήταν ένα μικρό χαρτάκι"

Η Αλεξία Αλεξίου επιστρέφει για τρεις ακόμη Κυριακές στις Φιγούρες & Κούκλες με το παραμύθι των Αντιγόνης Παρούση και Αλέξη Κυριτσόπουλου, που μαθαίνει στα παιδιά την ιστορία του χαρτιού και τα βάζει στο δρόμο του επαγγελματικού προσανατολισμού, σε συνδυασμό με δωρεάν εργαστήρι κούκλας. 

Ο μισοκοκοράκος

"Ο μισοκοκοράκος" 

Η Μαιρηβή Γεωργιάδου και η ομάδα της ανεβάζουν το λαϊκό παραμύθι που μαθαίνει στα παιδιά ότι μπορούν να πετύχουν ό,τι θελήσουν, με πρωταγωνιστή έναν μικροκαμωμένο κόκορα που τον διώχνουν από το σπίτι επειδή δεν προσφέρει αβγά. Όλα αλλάζουν όταν στο δρόμο του βρίσκει ένα φλουρί. Η παράσταση παίζεται στο Εργαστήρι Μαιρηβή.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, η δημιουργός πλάθει ένα ιστορικό παραμύθι με κωμικά στοιχεία, που μιλάει για τις αξίες της ζωής.

Ο Φιλάργυρος

  • Κωμωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Η διασκευή του κλασικού έργου για παιδιά, με πρωταγωνιστή τον φιλοχρήματο κύριο Αρπαγκόν, εστιάζει στις σημαντικότερες αξίες της ζωής. Το έργο εκτυλίσσεται στο σπίτι του πλούσιου αλλά και καχύποπτου ήρωα στο Παρίσι, όπου κάνει τη ζωή όλων όσων των περιτριγυρίζουν δύσκολη. Δεν εμπιστεύεται κανέναν, ούτε τον ίδιο του τον εαυτό. Θα καταφέρει άραγε να αντιμετωπίσει την τάση του προς τη φιλαργυρία για χάρη της οικογένειας του; Θα το μάθουμε επί σκηνής στην παράσταση για όλη την οικογένεια, πάνω στο διαχρονικό έργο που βασίζεται στην κωμωδία του Πλαύτου «Η χύτρα με το χρυσάφι».

Ήταν ένα μικρό χαρτάκι

  • Κουκλοθέατρο
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση με μεικτές τεχνικές κουκλοθεάτρου, που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με το χαρτί και την ιστορία του, ενώ ταυτόχρονα τα εισάγει στη χρήση των σύνθετων λέξεων. Στο παραμύθι με όχημα τα πρωτότυπα τραγούδια και τη μουσική, ένα μικρό χαρτάκι τριγυρίζει στο σπίτι και στην πόλη του, ρωτώντας όλους τους «μεγάλους» τι δουλειά να κάνει όταν μεγαλώσει. Το ταξίδι αναζήτησης ως τη μεγάλη απόφαση, θα συμβάλλει καθοριστικά στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς του.

Τριγωνοψαρούλης The Musical

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 75 '

Ο αγαπημένος ήρωας της παιδικής λογοτεχνίας, που φέτος κλείνει 25 χρόνια ζωής, μπαίνει σε νέες περιπέτειες σε μια παράσταση με τα γνωστά τραγούδια της ομώνυμης σειράς, εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια και ακροβατικά. Με φόντο τον ύφαλο της Αουρέλια εξελίσσεται το ευφάνταστο μιούζικαλ που μιλάει για τη φιλία, την αγάπη και τη διαφορετικότητα, όπου έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Ο Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του, την κυρία Σουπιά, τον Αστερία και τη Γλώσσα θα παλέψουν για να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου.

Ο μισοκοκοράκος

  • Θέατρο Κούκλας
  • Διάρκεια: 60 '

Η ιστορία ενός μικροκαμωμένου κόκορα, εμπνευσμένη από ένα λαϊκό παραμύθι, εμπνέει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ο «Μισοκοκοράκος» ανήκει στην κατηγορία των λαϊκών αμοραλιστικών παραμυθιών. Ο ήρωας ζει σ’ ένα φτωχικό σπιτικό μαζί με έναν καλοκάγαθο γέρο και μια γκρινιάρα γριά. Παρέα του μια κότα, που επειδή γεννάει αβγά, έχει την εύνοια της γριάς τσιγκούνας. Αντίθετα ο κόκορας θεωρείται άχρηστος και βάρος για τη γριά και παρά τη διαφωνία του γέρου, εκείνη επιμένει να τον διώξουν. Έτσι ο Μισοκοκοράκος βρίσκεται μόνος στο δρόμο, ψάχνοντας την τύχη του. Καθώς περπατά αποδιωγμένος και στενοχωρημένος, βρίσκει ένα φλουρί! Ενθουσιασμένος παίρνει το δρόμο της επιστροφής. Από εδώ αρχίζει και η περιπέτειά του…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Το μαγικό κλειδί": Κάρμεν Ρουγγέρη και Χριστίνα Κουλουμπή σε περιοδεία με το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα "Η καρδιά της βασιλοπούλας", είναι εμπνευσμένη η επιτυχημένη παράσταση των Χριστίνας Κουλουμπή και Κάρμεν Ρουγγέρη, με την οποία περιοδεύουν φέτος σε όλη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/06/2024