Ημερίδα "Παιδί και Καρκίνος – Πέρα από το φόβο" από το "Make-A-Wish"

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.

Make a wish

Πώς νιώθει ένας γιατρός, όταν πρέπει να ανακοινώσει σε έναν γονιό ότι το παιδί του πάσχει από καρκίνο; Πώς συγκρούεται ο επαγγελματισμός του παιδο-ογκολόγου με το συναίσθημα του ανθρώπου; Πώς βιώνει η οικογένεια και το παιδί την ανακοίνωση της ασθένειας, αλλά και την περίοδο των θεραπειών; Πόσο επηρεάζει η ψυχολογία τις θεραπείες τους; Και πώς αντιμετωπίζουν την κατάσταση και οι άμεσα εμπλεκόμενοι επαγγελματίες όπως οι ψυχολόγοι, οι δάσκαλοι των νοσοκομείων και το υποστηρικτικό προσωπικό;

Όλα αυτά θα συζητηθούν στις 15 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή (Ερατοσθένους 13, Παγκράτι, 4.30 μ.μ-7 μ.μ), στην ημερίδα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών της χώρας μας. Μέσω βιωματικών εμπειριών, η ημερίδα θα εστιάσει στο ψυχολογικό βάρος που καλείται να αντιμετωπίσει τόσο το παιδί και η οικογένειά του, όσο και ο επαγγελματίας υγείας που εργάζεται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα ενός νοσοκομείου.  Παιδιά και οικογένειες που έχουν έρθει αντιμέτωπες με τον καρκίνο θα μας μιλήσουν για τα συναισθήματα που βίωσαν - ή εξακολουθούν να βιώνουν - και το θα συζητήσουν ΜΑΖΙ με τους κορυφαίους γιατρούς μας. Χέρι – χέρι θα πορευτούν σε μία κοινή συζήτηση που σκοπό έχει να ενώσει τους ανθρώπους, πέρα από κάθε επαγγελματική ιδιότητα. Από την ημερίδα, που θα διεξαχθεί και μέσω livestream στο YouTube κανάλι του οργανισμού, δεν θα λείψει και η εμπειρία της εκπλήρωσης της ευχής που έζησαν γονείς, παιδιά και γιατροί, καθώς η ανάδειξη της  σημασίας της για ένα "αύριο", χωρίς φόβο.

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά μια ευχή, είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 3.100 ευχές, 298 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2022.

makeawish.gr | Δηλώσεις συμμετοχής εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που θα λατρέψετε

Ετοιμάσαμε μια λίστα με 5 ξεχωριστά βιβλία για να διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας

Μικρό Εθνικό: Ζωντανή μετάδοση της εφηβικής παράστασης στα Κύθηρα

Η νέα εφηβική παράσταση του Μικρού Εθνικού με τίτλο "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, μεταδίδεται ζωντανά σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Μάθετε περισσότερα.

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.