Γνωρίστε το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς" και τρεις ακόμα παραστάσεις στις Μορφές Έκφρασης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων συνεχίζουν οι Μορφές Έκφρασης και ειδικά για τις Απόκριες ενσωματώνουν στο πρόγραμμα τους μια γιορτινή πολύχρωμη παράσταση που εντυπωσιάζει.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Βάλτε την αποκριάτικη στολή σας και πάρτε μέρος στην πιο κεφάτη παράσταση που εμπνέεται από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Με μια επιτυχημένη παράσταση γιορτάζουν τα 30 χρόνια παρουσίας στις παραστατικές τέχνες οι Μορφές Έκφρασης, η θεατρική ομάδα του Θωμά Κινδύνη που έχει προσφέρει πολλά στο θέατρο για παιδιά. Βάλτε τις αποκριάτικες στολές σας και κλείστε θέση για το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς", που εμπνέεται από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Με ζωντανή μουσική και πολύ παιχνίδι, η παράσταση αυτή φέρνει τα παιδιά κοντά στο πνεύμα της παραδοσιακής Αποκριάς και υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους χαρά και ξεφάντωμα τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου! Οι Μορφές Έκφρασης συνεχίζουν το πλούσιο παραστασιακό τους πρόγραμμα και με άλλες παραστάσεις που παίζονται αυτόν τον μήνα και συνεχίζουν τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε Επίσης

Συγκεκριμένα για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, έχουμε προσθέσει μια επιπλέον παράσταση του "ΚουΚου- Μια βόλτα στο δάσος", στις 12.30 μ. Από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως το Σάββατο 8 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "Το Παιδί και το Κουδουνάκι", στις 5.30 μ.μ. Από την Κυριακή 5 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "Το Απίστευτο Ταξίδι του κ.Πικ", στις 5.30 και από την Κυριακή 5 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "ΚουΚου- Μια βόλτα στο δάσος", στις 11 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους. Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα. Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ. Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν! Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες. Πλανήτες που είχαν συναισθήματα! Μια παράσταση με παιχνίδι και ζωντανή μουσική.

Το παιδί και το κουδουνάκι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.