Γνωρίστε τον κ. Πικ και το "Παιδί και το κουδουνάκι" στις Μορφές Έκφρασης

Μια νέα και μια παλιότερη παράσταση απογειώνουν την φαντασία των παιδιών στις Μορφές Έκφρασης.

Το απίστευτο ταξίδι του κυρίου Πικ

Μια νέα παράσταση στην οποία τα παιδιά 3-8 ετών ανακαλύπτουν τον πλούσιο κόσμο των συναισθημάτων παρουσιάζουν οι Μορφές Έκφρασης, τις Κυριακές 22 και 29 Ιανουαρίου και 5 Φεβρουαρίου. Ο τίτλος της παράστασης είναι "Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ" και μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ οι μικροί θεατρόφιλοι θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Η Άννα Σ. Τζίμα έγραψε το έργο, σκηνοθετεί και παίζει μαζί με τους Δημήτρη Σκούρτη και Κώστα Παπάζογλου.

Να σας θυμίσουμε πως στην ίδια σκηνή, τα Σάββατα 21, 28 Ιανουαρίου και 4 Φεβρουαρίου, παίζεται "Το παιδί και το κουδουνάκι", ένα παραδοσιακό ελληνικό παραμύθι που ακολουθεί τη μαγική δομή της αλληλουχίας των γεγονότων, όπως τη συναντάμε σε πολλά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια. Στην παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δουν όλους τους ήρωες του παραμυθιού να ζωντανεύουν αλλά και να παίξουν συμμετέχοντας στη δράση. Παίζουν: Άννα Σεβαστή Τζίμα, Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου. Και, οι δυο παραστάσεις βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν σημαντικά θέματα, τα ενθαρρύνουν στην ανάπτυξη της επικοινωνίας και της έκφρασης καθώς και στη διάδραση. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους. Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα. Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ. Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν! Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες. Πλανήτες που είχαν συναισθήματα! Μια παράσταση με παιχνίδι και ζωντανή μουσική.

Το παιδί και το κουδουνάκι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί