Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη...

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι.

Αποκριάτικο εργαστήρι © Νικόλας Ξανθόπουλος, 8 ετών, Έργο από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία" που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αποκριάτικο εργαστήρι για τους μικρούς φίλους. Το εργαστήρι, που ανήκει στη σειρά "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη", πρόκειται να ταξιδέψει τους μικρούς καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό κόσμο με μάσκες γεμάτες διαφορετικά χρώματα, υλικά και λαμπερά στολίδια.

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου (11 π.μ) στο πρόγραμμα "Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη", παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μάσκες αντλώντας έμπνευση από ένα "ταξίδι" στις πολυκατοικίες της πόλης που εκτίθενται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 210 3680052 | culture@hau.gr | hau.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Επείγοντα Χριστούγεννα": Mια παράσταση της "συντεχνίας του γέλιου" για την αληθινή μαγεία των γιορτών

Oι παιδικές "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύουν και φέτος στον Φάρο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2025

"Το Κορίτσι από Πορσελάνη": Ένα παραμύθι για τον φόβο, το θάρρος, την ταυτότητα και την αγάπη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άμμος μια ιστορία για παιδιά (και όσους θυμούνται ακόμη ότι υπήρξαν κάποτε παιδιά), που με ευρηματικό τρόπο συνδέει την ευθραυστότητα με τη δύναμη.

Χαρούμενες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στο σπίτι

Δύο συναρπαστικές δραστηριότητες για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας προσφέρει το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Από το σχέδιο στη μορφή: Δημιουργούμε χριστουγεννιάτικα στολίδια

Ένα εικαστικό εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6–12 ετών για να ζήσουν τη μαγεία των γιορτών.

Παραστάσεις καθολικής προσβασιμότητας για την "Αλίκη" του Μικρού Εθνικού

Το Εθνικό Θέατρο ανοίγει τη Χώρα των Θαυμάτων για όλους. Στο πλαίσιο του προγράμματος "Πολιτισμός για Όλους" του Εθνικού Θεάτρου, δύο παραστάσεις του έργου "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" πραγματοποιούνται σε συνθήκες καθολικής προσβασιμότητας.

Ζωγραφίστε τα "Χριστουγεννιάτικα Χρώματα" στο διαγωνισμό της Πρεσβείας της Γερμανίας και κερδίστε πλούσια δώρα!

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ζωγραφικής για τη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης κάρτας της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα είναι "Χριστουγεννιάτικα χρώματα".