Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη...

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι.

Αποκριάτικο εργαστήρι © Νικόλας Ξανθόπουλος, 8 ετών, Έργο από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία" που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αποκριάτικο εργαστήρι για τους μικρούς φίλους. Το εργαστήρι, που ανήκει στη σειρά "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη", πρόκειται να ταξιδέψει τους μικρούς καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό κόσμο με μάσκες γεμάτες διαφορετικά χρώματα, υλικά και λαμπερά στολίδια.

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου (11 π.μ) στο πρόγραμμα "Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη", παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μάσκες αντλώντας έμπνευση από ένα "ταξίδι" στις πολυκατοικίες της πόλης που εκτίθενται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 210 3680052 | culture@hau.gr | hau.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Πεντάμορφη και το Τέρας" για παιδιά κάνει πρεμιέρα στο θέατρο Αυλαία

Η Παιδική Σκηνή της Γιώτας Τζουάνη επιστρέφει στα μέσα Σεπτέμβρη με το κλασικό παραμύθι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/09/2025

Η "Παπλωματού" ξαναζωντανεύει στο Νέο Θέατρο "Κατερίνα Βασιλάκου"

Το θρυλικό "Δώρο της Παπλωματούς" της αείμνηστης Μαριάννας Τόλη επιστρέφει πέντε χρόνια μετά την τελευταία του παράσταση στο στέκι του, σε αναβίωση του Σωκράτη Μαϊδώνη.

Ξεκίνησαν οι αναγνώσεις για τη "Μέριλιν" στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά | Δείτε εικόνες

Η παράσταση που μιλά για τον σχολικό εκφοβισμό βασίζεται στο ομώνυμο παραμύθι της Τασούλας Επτακοίλη (σε διασκευή Σοφιάννας Θεοφάνους) και είναι σε σκηνοθεσία Τάσου Πυργιέρη και μουσική Θέμη Καραμουρατίδη.

Σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ "Περιβαλλο-Τεχνήματα"

Μια διήμερη εορταστική εκδήλωση έρχεται στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι για να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους σε σχέση με το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

Προλαμβάνοντας τα παιδικά ατυχήματα στο σχολείο

Μερικές χρήσιμες οδηγίες λίγο πριν το πρώτο κουδούνι από το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος".

Το 3ο Cycladic Kids Festival έρχεται στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων

Φέτος, το πολυθεματικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι αφιερωμένο στο περιβάλλον.

Σεπτέμβριος για τους μικρούς επιστήμονες στο Μουσείο Πειραμάτων

Δείτε όλες τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες που ετοιμάζει το μουσείο για τα παιδιά.