Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη...

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση, σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό αποκριάτικο παιδικό εργαστήρι.

Αποκριάτικο εργαστήρι © Νικόλας Ξανθόπουλος, 8 ετών, Έργο από τις συλλογές του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση (Γκαλερί Κέννεντυ, Μασσαλίας 22) σε συνεργασία με το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων της έκθεσης "Πολυκατοικία" που επιμελούνται ο Νίκος Βατόπουλος και η Ίρις Κρητικού, παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό, αποκριάτικο εργαστήρι για τους μικρούς φίλους. Το εργαστήρι, που ανήκει στη σειρά "Δημιουργώ με Οδηγό την Τέχνη", πρόκειται να ταξιδέψει τους μικρούς καλλιτέχνες σε ένα γιορτινό κόσμο με μάσκες γεμάτες διαφορετικά χρώματα, υλικά και λαμπερά στολίδια.

Την Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου (11 π.μ) στο πρόγραμμα "Μάσκες αποκριάτικες ταξιδεύουν στην πόλη", παρέα με την εικαστικό και επιμελήτρια του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Αθανασία Σκληρού, οι μικροί καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν τις δικές τους μάσκες αντλώντας έμπνευση από ένα "ταξίδι" στις πολυκατοικίες της πόλης που εκτίθενται στις γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και η συμμετοχή είναι ελεύθερη (με προεγγραφές) για όλα τα παιδιά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

 Διεύθυνση Πολιτιστικών, τηλ. 210 3680052 | culture@hau.gr | hau.gr 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δεκέμβριος στο Craft It με το πιο γιορτινό πρόγραμμα, γεμάτο με χριστουγεννιάτικες δημιουργίες

Το Craft It εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο του πρόγραμμα με extra festive χριστουγεννιάτικες δράσεις και συνεργασίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/12/2025

Χριστουγεννιάτικα πειράματα για παιδιά στον Άγιο Δημήτριο

Παιχνίδι και μάθηση συνδυάζονται σε ένα κυριακάτικο εργαστήριο γεμάτο με ανακαλύψεις στο Μουσείο Πειραμάτων.

Χριστούγεννα στο AVENUE με τον Paddington και Scan & Win για ένα οικογενειακό ταξίδι στο Λονδίνο

Τα φετινά Χριστούγεννα, το AVENUE μεταμορφώνεται σε έναν ολοκληρωμένο γιορτινό προορισμό και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μια περίοδο γεμάτη χαρά, εκπλήξεις και οικογενειακές στιγμές.

Δύο χριστουγεννιάτικες παραστάσεις για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Ο Δεκέμβρης στο Μουσείο θα είναι ένας μήνας με ιστορίες, θέατρο και κουκλοθέατρο για ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα.

Tα Χριστούγεννα ξεκινούν από το ΔΕΗ CHRISTMAS FACTORY

Παραστάσεις, εργαστήρια, παγοδρόμιο και γιορτινές γεύσεις και όσα ακόμα θα δοκιμάσεις στον απόλυτο χριστουγεννιατικό προορισμό (και) για φέτος.

"In Motion: Ένα άγαλμα που το ’σκασε" – μια διαδραστική παράσταση που θα αγαπήσετε

Κάτι πρωτότυπο συμβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: "Ένα άγαλμα που το ’σκασε" και θα βρίσκεται στο φουαγιέ του θεάτρου από 7/12. Μάθετε περισσότερα.

Το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων ζωντανεύει για 6η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο

"Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία", η διαχρονική αφήγηση του Κάρολου Ντίκενς, επιστρέφει για 6η συνεχόμενη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, σε διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, ζωντανεύοντας ξανά τη μαγεία των γιορτών για θεατές κάθε ηλικίας.