Όλα όσα ετοιμάζει το Ίδρυμα Takis τη νέα χρονιά

Από το Σεπτέμβριο του 2022 το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κυκλαδικά Είδωλα από Σίδερο" για όλους τους μαθητές της Α' βάθμιας αγκαλιάστηκε με αγάπη και συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Ίδρυμα Takis

To Ίδρυμα Takis συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις του με τα ανανεωμένα εκπαιδευτικά του προγράμματα και το 2023. Υποδέχεται όλους τους μαθητές του προνηπίου, νηπιαγωγείου και του δημοτικού καθώς και τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου. Επίσης, από το Σεπτέμβριο του 2022 το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Κυκλαδικά Είδωλα από Σίδερο" για όλους τους μαθητές της Α' βάθμιας αγκαλιάστηκε με αγάπη και συνεχίζει με τον ίδιο ενθουσιασμό.

Οι κήποι, τα μουσεία και το Ανοιχτό Θέατρο γίνονται τόποι δράσης για τους μαθητές με στόχο να γνωρίσουν και να θαυμάσουν το έργο του σπουδαίου γλύπτη Takis μέσω ευφάνταστων διαδραστικών ομαδικών δράσεων.  

Ίδρυμα Takis

"Κυκλαδικά Είδωλα από σίδερο" | Α' - ΣΤ' Δημοτικού 

Τι ήταν αυτό που συνεπήρε και πυροδότησε την φαντασία του δημιουργού από τα μοναδικά Κυκλαδικά ειδώλια και μας παρουσιάζει τα δικά του "Είδωλα" και "Είδωλα Λουλούδια"; Οι μαθητές Δημοτικού περιηγούνται σ' έναν ιδιαίτερο μουσειακό χώρο σύγχρονης τέχνης που κάποτε στέγαζε το σπίτι και το ατελιέ του Takis.

Ίδρυμα Takis

Επισκέπτονται τον ειδικά τροποποιημένο μουσειακό χώρο -το Takis Studio- και παρατηρούν τα "Είδωλα" και τα "Λουλούδια Είδωλα" του δημιουργού, τα συγκρίνουν με αυτά του Κυκλαδικού Πολιτισμού, γνωρίζουν από κοντά τα εργαλεία του καλλιτέχνη, τα ιδιαίτερα βιομηχανικά υλικά και παίζουν παιχνίδια ρόλων και κίνησης με αφορμή τις γλυπτικές γεωμετρικές φόρμες των Ειδώλων.

Ίδρυμα Takis

Έχοντας αποκομίσει σημαντικές πληροφορίες και γνώσεις για τη ζωή και το καλλιτεχνικό έργο του ιδιοφυούς καλλιτέχνη Takis, τα παιδιά καλούνται να λύσουν γρίφους, αινίγματα και να εκφραστούν δημιουργικά σε έντυπο υλικό που θα τους προσφέρεται. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Η Λυγερή και ο δράκος": Ένα παραμύθι φόρος τιμής στις μητέρες που έχουν χάσει τα παιδιά τους

Οι αφηγήτριες Ειρήνη Νικολακοπούλου και Βιργινία Κοκκίνου ηχογραφούν και μας παρουσιάζουν ένα παραμύθι με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/05/2024

"Ο τεμπέλης δράκος" ενώνει Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ρένα Μόρφη και Γιάννη Διονυσίου ξανά στη σκηνή

Τέσσερις μόνο ευκαιρίες θα έχετε για να παρακολουθήσετε τη μουσική παράσταση που φέρει την υπογραφή του Γιώργου Χατζηπιερή στο Μέγαρο Μουσικής.

Summer Camp στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις προσωπικές τους ιστορίες μέσα από τα φωτογραφικά έργα της Cindy Sherman, τα εκθέματα του Μουσείου και ταινίες animation.

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.