Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο «Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ» προσγειώθηκαν στο θέατρο Πειραιώς 131 για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

Ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Ο αιώνιος έφηβος που συμβολίζει την αθωότητα της νιότης, αγαπά το παιχνίδι, την περιπέτεια και την οικολογία ονόματι Πίτερ Παν μαζί με την Τίνκερμπελ φέρνουν τη Χώρα του Ποτέ στο θέατρο Πειραιώς 131 μέσα από τη ματιά της Γιούλης Ηλιοπούλου, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την περίφημη ιστορία του Τζέιμς Μπάρι, ενισχύοντας την με οικολογικά μηνύματα. Το κεντρικό μήνυμα του έργου είναι η ευθύνη όλων μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και η επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φύση.

Ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ επιστρατεύουν τους φίλους τους, τα Χαμένα Παιδιά, που έφεραν μαζί τους από τη Γη και όλοι μαζί προσπαθούν να εμποδίσουν τα σχέδια του φιλοχρήματου Κάπτεν Χουκ και των πειρατών του να μολύνουν τους φυσικούς θησαυρούς της μαγεμένης Χώρας του Ποτέ, με απώτερο σκοπό να αποσπάσει το πολύτιμο υλικό "νάρντια” που δημιουργείται από τη Νεραϊδόσκονη και μετατρέπεται σε διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους. Στη μάχη του καλού απέναντι στο κακό ο Πίτερ Παν θα τα καταφέρει με επιμονή, θάρρος και γενναιοδωρία, αποδεικνύοντας την μεγάλη αξία που έχει η φιλία για τη ζωή του ανθρώπου.

Ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Μια περιπέτεια με χορό, ακροβατικά, 3D animation, θεαματικές σκηνές ξιφασκίας και βιντεοπροβολές που χαρίζει πολύτιμα μηνύματα για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την επιμονή στο στόχο, την αξία της οικογένειας καθώς και το φλέγον ζήτημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και την επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε τη φύση ο καθένας από την πλευρά του με κάθε δυνατό τρόπο. 

Η Γιούλη Ηλιοπούλου που υπογράφει την κίνηση και τους στίχους των πρωτότυπων τραγουδιών της παράστασης σε μουσική του Γιάννη Φουστέρη, εμφανίζεται ως νεράιδα σε βίντεο. Ο Αναστάσης Κολοβός παίζει το ρόλο του Κάπτεν Χουκ, ενώ συμμετέχει ένας θίασος έμπειρων ηθοποιών και χορευτών. 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Ο αιώνιος έφηβος που δημιούργησε η πένα του Τζέιμς Μπάρι καλείται να σώσει τη Χώρα του Ποτέ, σε μια παράσταση που μιλά για την κλιματική αλλαγή.

Πειραιώς 131

Πειραιώς 131

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Μη χάσετε τα διαδικτυακά εργαστήρια του Μουσείου Παιδικής Τέχνης

Κάθε εργαστήριο Σαββάτου είναι αυτοτελές αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της εγγραφής σε κύκλο εργαστηρίων με μειωμένο συνολικό κόστος παρακολούθησης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/01/2023

Τις Απόκριες φέρνουν οι Μορφές Έκφρασης

Η αγαπημένη αποκριάτικη παράσταση "Το γαϊτανάκι της αποκριάς" επιστρέφει από την ομάδα παιδικού και νεανικού θεάτρου που φέτος κλείνει 30 χρόνια παρουσίας.

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.