Ταξίδι στη Χώρα του Ποτέ με την Γιούλη Ηλιοπούλου

Ο «Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ» προσγειώνονται στο θέατρο Πειραιώς 131 για τέταρτη χρονιά για να μας μιλήσουν για τη φιλία, τη γενναιοδωρία και την κλιματική αλλαγή.

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Ο αιώνιος έφηβος που συμβολίζει την αθωότητα της νιότης, αγαπά το παιχνίδι, την περιπέτεια και την οικολογία ονόματι Πίτερ Παν μαζί με την Τίνκερμπελ φέρνουν τη Χώρα του Ποτέ στο θέατρο Πειραιώς 131 από 12 Φεβρουαρίου μέσα από τη ματιά της Γιούλης Ηλιοπούλου, η οποία διασκεύασε και σκηνοθέτησε την περίφημη ιστορία του Τζέιμς Μπάρι, ενισχύοντας την με οικολογικά μηνύματα. Το κεντρικό μήνυμα του έργου είναι η ευθύνη όλων μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος και η επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο τη φύση.

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ επιστρατεύουν τους φίλους τους, τα Χαμένα Παιδιά, που έφεραν μαζί τους από τη Γη και όλοι μαζί προσπαθούν να εμποδίσουν τα σχέδια του φιλοχρήματου Κάπτεν Χουκ και των πειρατών του να μολύνουν τους φυσικούς θησαυρούς της μαγεμένης Χώρας του Ποτέ, με απώτερο σκοπό να αποσπάσει το πολύτιμο υλικό "νάρντια” που δημιουργείται από τη Νεραϊδόσκονη και μετατρέπεται σε διαμαντόπετρες πάνω στους βράχους. Έτσι γέμισε τον τόπο με διοξείδιο του άνθρακα και δηλητηριώδη αέρια και άρχισε να μολύνει την ατμόσφαιρα και το νερό της θάλασσας και των ποταμών. Οι νεράιδες, οι γοργόνες, οι Ινδιάνοι, τα χαμένα παιδιά, τα ζώα, τα φυτά, τα λουλούδια άρχισαν να αρρωσταίνουν. Η χώρα του Ποτέ κινδυνεύει να εξαφανιστεί. Στη μάχη του καλού απέναντι στο κακό ο Πίτερ Παν θα τα καταφέρει με επιμονή, θάρρος και γενναιοδωρία, αποδεικνύοντας την μεγάλη αξία που έχει η φιλία για τη ζωή του ανθρώπου.

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Μια περιπέτεια με χορό, ακροβατικά, 3D animation, θεαματικές σκηνές ξιφασκίας και βιντεοπροβολές που χαρίζει πολύτιμα μηνύματα για τη φιλία, τη γενναιοδωρία, την επιμονή στο στόχο, την αξία της οικογένειας καθώς και το φλέγον ζήτημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και την επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε τη φύση ο καθένας από την πλευρά του με κάθε δυνατό τρόπο. 

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

Η Γιούλη Ηλιοπούλου που υπογράφει την κίνηση και τους στίχους των πρωτότυπων τραγουδιών της παράστασης σε μουσική του Γιάννη Φουστέρη, εμφανίζεται ως νεράιδα σε βίντεο. Ο Αναστάσης Κολοβός παίζει το ρόλο του Κάπτεν Χουκ, ενώ συμμετέχει ένας θίασος έμπειρων ηθοποιών και χορευτών (Νίκος Παπαδάκης, Δέσποινα Κασιώτη, Γιώργος Λουρωτός, Κώστας Γόνης, Γλυκερία Χασάπη, Ιωάννα Προκοπίου, Αλέξανδρος Μαλτεζόπουλος, Υακίνθη Παράσχη, Ιάσων Μαλτεζόπουλος, Ελευθερία Γολιχά). Η Κρίστελ Καπερώνη υπογράφει τη μουσική επένδυση, η Τζούλια Μάρκο τα σκηνικά και τα κοστούμια, ο Λάμπρος Σούνδιας τους φωτισμούς και το 3D animation και η Φανή Παρλή τις χορογραφίες.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πίτερ Παν και Τίνκερμπελ στη Χώρα του Ποτέ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Ο αιώνιος έφηβος που δημιούργησε η πένα του Τζέιμς Μπάρι καλείται να σώσει τη Χώρα του Ποτέ, σε μια παράσταση που μιλά για την κλιματική αλλαγή.

Πειραιώς 131

Πειραιώς 131

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.