Μικρός Νότος: Επιστρέφει με "Αισωπομαχίες" στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα μέσα από μια πολύχρωμη παράσταση φτιαγμένη από αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις.

Tasos Vrettos

Μετά τον "Ραφτάκο των λέξεων", η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος επιστρέφει από 5 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης” με αγαπημένους μύθους του Αισώπου μέσα από μια καινούργια ματιά. Στις πολύχρωμες, γεμάτες ζωντάνια, μουσική και κίνηση, "Αισωπομαχίες”, πέντε διαχρονικοί μύθοι γίνονται αγνώριστοι και έρχονται στο σήμερα. Mε κέντρο της παράστασης την ανάγκη για συνύπαρξη, μία παρέα -οι ηθοποιοί και τα παιδιά μαζί- μιλάμε μέσα από ιστορίες και μύθους με ζώα, για αξίες ανεκτίμητες, όπως η ειρήνη, η δικαιοσύνη, η φιλία, η εργατικότητα, η δύναμη της σκέψης, η αλληλεγγύη, η αγάπη, η γενναιότητα και η συμφιλίωση.

Αισωπομαχίες
© Τάσος Βρεττός

Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μια παράσταση φτιαγμένη με αγνά χειροποίητα υλικά, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις, όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό.

Ασωπομαχίες
© Τάσος Βρεττός

"Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι", "Oι δύο τράγοι", "Ο βοριάς και ο ήλιος", "Ο κάβουρας και το φίδι", "Ο λαγός και η χελώνα" είναι οι μύθοι που συνθέτουν τη διαδραστική, μουσική παράσταση "Αισωπομαχίες" που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, σε μουσική του Πέτρου Δαμουλή. Πρωταγωνιστούν οι Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη σε διπλή διανομή με τη Xρύσα Διαμαντοπούλου και η Έλσα Λουμπαρδιά.
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αισωπομαχίες

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Πέντε μύθοι του Αισώπου, «Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι», «Oι δύο τράγοι», «Ο βοριάς και ο ήλιος», «Ο κάβουρας και το φίδι» και «Ο λαγός και η χελώνα», ενώνονται σε μια επετειακή διαδραστική παράσταση και με όχημα τη ζωντανή μουσική από 13 διαφορετικά μουσικά όργανα-τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν-, τραγούδια, χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών, δίνοντας ζωντάνια και ρυθμό, ενώ μέσα από τα μαθήματα και παθήματα των ηρώων του Αισώπου μαθαίνουν για τις μεγαλύτερες αξίες και της ζωής.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
26/04/2024

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.