Η "Επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα" για μία μόνο παράσταση στο Myrtillo

Το θέατρο κούκλας "Κοκου-Μουκλό" πραγματοποιεί μία και μοναδική παράσταση, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων της, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο «Myrtillo».

Η επανάσταση των γλυκών

"Ο κύριος Λουκουμάκης, έχει ξυπνήσει ήδη και σιδερώνει την ποδιά του, κοιτάζει κάθε μέρα το ημερολόγιο του και μετράει τις μέρες μία -μία εώς τις 10 Δεκεμβρίου. Ο Λιλιζούμ Ντίν απο την αγωνία του έχει φάει όλα τα μπισκότα περγαμόντο, η κυρία Έλλη (για όσους την ξέρετε φαντάζεστε τι κάνει), ίσως αυτή την στιγμή βρίσκεται δίπλα σας, στο φανάρι ή στρίβει βιαστικά την γωνία, ή έχει γίνει έξαλλη με τα παιδιά που της έκλεισαν τον δρόμο για να κατεβάσουν ένα γατάκι από το δέντρο. Όσο για τους υπόλοιπους, ανυπομονούν να σας συναντήσουν στο Myrtillo (Λάμψα και Τριφυλίας Αμπελόκηποι, μέσα στο "Πάρκο ΚΑΠΑΨ, ή  Για το παιδί και το Πολιτισμό") σε μία και μοναδική παράσταση. 

Μικροί και μεγάλοι, θα μαγευτείτε από την όμορφη ιστορία της Ζωγραφιάς Δαβαρούκα, και τις ενορχηστρώσεις της Σοφίας Ταμβακοπούλου σε μια παράσταση στο Myrtillo που εμψυχώνουν η Βάσω Γιαρένη και ο Δημήτρης Παπαδάτος στην οποία τις κούκλες και τα σκηνικά επιμελήθηκε η ομάδα Κοκου-Μουκλό. Το θέατρο κούκλας Κοκου-Μουκλό μετρά 20 χρόνια στην παιδική θεατρική σκηνή της Ελλάδας και της Ευρώπης και φέτος για να γιορτάσει τον υπέροχο χρόνο που περνά θα παρουσιάσει τις παραστάσεις της σε ιδιαίτερους χώρους τέχνης και πολιτισμού. Σύμφωνα με ένα εναλλακτικό σκεπτικό, της στήριξης και της αγάπης η Βάσω Γιαρένη, η Ηρώ Θεοδώρου και όλα τα μέλη της ομάδας Κοκου-Μουκλό, διαλέγουν να προσφέρουν τις παραστάσεις τους σε χώρους και δομές που το αξίζουν. "Όπως συνέβη σε εμάς και τον μαγικό μας κόσμο, τον στήριξαν και τον ανέδειξαν δεκάδες άνθρωποι, είναι ο τρόπος μας να το ανταποδώσουμε. Αυτό γιατί πιστεύουμε στα αλήθεια στα όνειρα τα παραμύθια και οτι όλη η δύναμη είναι μέσα μας". Όπως μας έχει πει και μία μικρή φίλη πριν χρόνια, (που τώρα θα είναι μεγάλη)  "Από τον κόσμο δεν λείπει τίποτα παρά μόνο το μοίρασμα", αναφέρει η ομάδα, που θα διαθέσει τα έσοδα της παράστασης στο "Myrtillo".

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πού να περάσετε δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά σας αυτό το Σάββατο

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ίδρυμα Takis για όλη την οικογένεια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/10/2025

"Κόντρα στον Άνεμο: η ιπτάμενη περιπέτεια της Τίρα": Μια παράσταση μαθαίνει στα παιδιά για την προστασία του περιβάλλοντος

Η θεατρική ομάδα Hippo παρουσιάζει τη νέα της παράσταση για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών στο θέατρο Σταθμός.

Κάνουμε "Μια Βόλτα στο Ηλιακό μας Σύστημα" στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Παιδιά και γονείς θα ταξιδέψουν μαζί στους πλανήτες, μέσα από παιχνίδι, κατασκευές και φαντασία.

Ξόρκια, γέλια και κολοκύθες: Πού θα γιορτάσετε το Halloween με τα παιδιά σας

Το απόλυτο Halloween για μικρούς μάγους, μέσα από 4 ξεχωριστές προτάσεις.

Εκπαιδευτικό δράμα για παιδιά: Πού μπορούν να μας πάνε τα παραμύθια του κόσμου

Αυτό το Σαββατοκύριακο το παραμύθι της Πετρόσουπας ζωντανεύει μέσα από το θέατρο στο Εργαστήρι Θεάτρου της Ξένιας Καλογεροπούλου.

"Μια αγκαλιά να ακούει": Βιωματικό εργαστήριο για εγκύους, μητέρες, φροντιστές και βρέφη 0-18 μηνών

H μουσικός και μουσικοπαιδαγωγός Εύη Νάκου καθοδηγεί εγκύους και νέες μητέρες σε δημιουργικές δραστηριότητες.

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης": Μια μαγική όπερα για μικρούς και μεγάλους στο Πορεία

Ο "Κουρέας της Σεβίλλης" είναι μια παράσταση ιδανική για ηλικίες 5 έως 105 ετών, που ταξιδεύει το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο μουσική, χιούμορ και ζωντάνια. Στο Θέατρο Πορεία, η παράσταση έρχεται με την υπογραφή της Χλόης Μάντζαρη στη χορογραφία-κινησιολογία και τους Δημήτρη Κουρούμπαλη / Γιώργο Νούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.