Εορταστικό πρόγραμμα παραστάσεων έρχεται στο θέατρο Πόρτα

Με δύο παραστάσεις γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το θέατρο Πόρτα.

Οικογένεια Νώε Πάτροκλος Σκαφίδας©

Ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των παιδιών και το Θέατρο Πόρτα διαμορφώνει ένα γιορτινό πρόγραμμα παραστάσεων, για να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους. Παράλληλα με την "Οικογένεια Νώε", που γνωρίζει μεγάλη επιτυχία από την αρχή της σεζόν, ξεκίνησε και ο "Μίλτος" της Ξένιας Καλογεροπούλου, μια ακόμα επιτυχημένη παραγωγή του Θεάτρου Πόρτα, που ανεβαίνει φέτος ξανά, αφού πρωτοπαρουσιάστηκε με θερμή ανταπόκριση μέσα στις τάξεις των σχολείων το 2012.

"Μίλτος"

Μίλτος

Μέσα από την συναρπαστική ιστορία της Ξένιας Καλογεροπούλου, που έχει σκηνοθετήσει ο Ρωμανός Μαρούδης και ερμηνεύει ο Φώτης Στρατηγός, θα γνωρίσουμε την ιστορία του Μίλτου, ενός αδέσποτου σκύλου που αλλάζει την άποψή μας για τα ζώα, αλλάζοντας την ίδια τη ζωή μας. Μια ιστορία για τη σχέση μας με τα ζώα, αλλά και με το κοινωνικό και οικογενειακό μας περιβάλλον, για τις ανασφάλειές μας και τη διαχείριση της απώλειας, για τη σημασία της φιλίας, της αγάπης και της προσφοράς.
Η παράσταση αφηγείται μία ιστορία για μικρά παιδιά και αποτελεί μία έκπληξη, καθώς αξιοποιεί τις αντιδράσεις των παιδιών που προκύπτουν από την άμεση επαφή τους με τον ηθοποιό, αλλά και την ενεργή τους συμμετοχή στην αφήγηση της ιστορίας. Ξεκίνησε αρχικά να παίζεται από τον Οκτώβριο, ειδικά για τον χώρο της σχολικής τάξης, και πλέον μεταφέρεται στη σκηνή του Θεάτρου Πόρτα, κάθε Σάββατο στις 15:00, αλλά και με επιπλέον παραστάσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων. "Ο Μίλτος" είναι μία παράσταση που προσφέρει στους μαθητές την ευκαιρία να εκφραστούν, να συμμετάσχουν, να μοιραστούν και να επικοινωνήσουν.

"Οικογένεια Νώε"

Οικογένεια Νώε
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η "Οικογένεια Νώε", μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ και μεγάλωσε γενιές θεατών, ανεβαίνει φέτος στο Θέατρο Πόρτα σε νέα σκηνοθεσία των Θωμά Μοσχόπουλου και Σοφίας Πάσχου. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια, που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Η Οικογένεια Νώε, που γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία από την αρχή της σαιζόν, ανακοινώνει το εορταστικό πρόγραμμα της πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ακόμα περισσότερες παραστάσεις, για τις χριστουγεννιάτικες εξόδους όλης της οικογένειας. 
Στην οικογένεια Νώε, ο μόνος που δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται είναι ο ίδιος ο Νώε. Τα παιδιά του ενοχλούνται από την έξαψή του να ολοκληρώσει το παράξενο μηχάνημα που κατασκευάζει. Κι όταν αρχίσει να βρέχει, τα σχολεία κλείνουν, τα σπίτια πλημμυρίζουν και αντικείμενα από το σπίτι αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς ο Νώε τα μεταφέρει στην ταράτσα, μαζί με όσα ζώα μπορεί. Μόνο όταν ο κατακλυσμός έρχεται καταλαβαίνει η οικογένεια την αξία της επιμονής του Νώε! Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η "Οικογένεια Νώε" θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.

Οικογένεια Νώε
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Η πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός ανέδειξε την επικαιρότητα ενός ακόμα στοιχείου του έργου: τη σκληρή πραγματικότητα του αναγκαστικού εγκλεισμού. Ο κατακλυσμός αναγκάζει τους ήρωες να συμβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες, καθώς η κρίση απειλεί τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και οι εντάσεις ξεσπούν εύκολα. Τότε όμως είναι που οι ήρωες της παράστασης θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τη δύναμή τους και να συνειδητοποιούν πως όσα βιώνουν, είτε καλά είτε άσχημα, είναι εξίσου πολύτιμα. 

Οικογένεια Νώε
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, που ανέβηκε και δεύτερη φορά το 2004, μιλάει για την οικολογία και την προστασία των ζώων, για το πόσα μας συνδέουν με τη φύση και πόσο απαραίτητη μας είναι για την ευημερία μας. Παράλληλα δε διστάζει να θίξει τα ζητήματα των σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανάμεσα σε αδέρφια, αλλά και τους προβληματισμούς των παιδιών για την αρχή και το τέλος της ζωής.  

Έξτρα εορταστικές παραστάσεις: Δευτέρα 26/12, 11.30 π.μ./ 3 μ.μ. | Τρίτη έως Παρασκευή 27-30/12, 5 μ.μ. | Παρασκευή 6/1, 3 μ.μ.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μίλτος

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 45 '

Η διαδραστική ιστορία του Μίλτου, ενός αδέσποτου σκύλου που έρχεται να αλλάξει την άποψή μας για τη σχέση μας με τα ζώα, αλλά και με το κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Οικογένεια Νώε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει στη σκηνή για να μιλήσει για την οικολογία, την προστασία των ζώων και τη σχέση μας με τη φύση, με χιούμορ, σασπένς και τρυφερότητα.

Πόρτα

Λεωφ. Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.