Και τα Χριστούγεννα… μικροί μεγάλοι δίνουν ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, μικροί και μεγάλοι θα πλάσουν τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια και θα μπουν στα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να γυρίσουν τη δική τους ταινία! Θα δημιουργήσουν τη δική τους κάρτα Χριστουγέννων ακολουθώντας την τεχνική του Ματίς και θα εμπνευστούν από τα έργα του κινήματος De Stijl για να φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια με πολύ στυλ και φαντασία.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιούνται κάθε σαββατοκύριακο με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Μυρωδάτα στολίδια" για γονείς και παιδιά 2-4 ετών

Το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο θα γεμίσει αρώματα και γεύσεις για να φτιάξουν μικροί και μεγάλοι τα δικά τους μυρωδάτα στολίδια. Μαζί τους θα βρίσκονται η αναπτυξιακή ψυχολόγος, Δέσποινα Σακελλαρίου και η παιδαγωγός, Ματίνα Μπακρατσά.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Κινηματογράφος-Χριστούγεννα στο Hollywood" για παιδιά 4-6 ετών

Τα παιδιά θα επισκεφτούν τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Hollywood για να ανακαλύψουν πώς γυρίζεται μια ταινία. Θα επεξεργαστούν τα κοστούμια και τα σκηνικά και θα γνωρίσουν τον σεναριογράφο, τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς. Θα πάρουν συνέντευξη από τους συντελεστές της ταινίας και θα φτιάξουν το σενάριο. Στο τέλος του εργαστηρίου, οι γονείς θα μπουν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν τα γυρίσματα της ταινίας των παιδιών. Με την αναπτυξιακή ψυχολόγο, Δέσποινα Σακελλαρίου και την παιδαγωγό, Φωτεινή Γκουντοπούλου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Matisse cut-outs, the Christmas version!" για παιδιά 7-10 ετών

Πώς μπορείς να κάνεις μια τέλεια σύνθεση γραμμών και χρωμάτων; 
Η απάντηση κρύβεται στην τεχνική του Ματίς. Ακολουθώντας την, οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν χρωματιστά χαρτιά και τα δικά τους χριστουγεννιάτικα σχήματα για να στολίσουν την πιο ευφάνταστη και μοναδική κάρτα Χριστουγέννων. Το μόνο που απομένει είναι να συμπληρώσουν πολύχρωμες ευχές στο εσωτερικό της και να κολλήσουν ένα γραμματόσημο! Στο εγχείρημα αυτό θα βοηθήσουν η εικαστικός-μουσειοπαιδαγωγός, Βίβιαν Εμμανουηλίδου και η παιδαγωγός, Μάγδα Αθανασίου.

Εκπαιδευτικά προγράμματα Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

"Χριστούγεννα με πολύ Stijl!" για παιδιά 7-10 ετών

Οι καλλιτέχνες του κινήματος De Stijl έβλεπαν τον κόσμο με αφηρημένο τρόπο. Γι’ αυτούς, όλα ήταν συνδυασμοί βασικών χρωμάτων και σχημάτων, τα οποία τοποθετούνταν οριζόντια, κάθετα και διαγώνια για να συνθέσουν, τελικά, μια νέα εικόνα του κόσμου. Σε αυτό το εργαστήριο, λοιπόν, τα παιδιά θα εμπνευστούν από τα έργα του κινήματος De Stijl και θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικα στολίδια, με πολύ στυλ και ακόμα περισσότερη φαντασία με την εικαστικό-μουσειοπαιδαγωγό, Βίβιαν Εμμανουηλίδου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2024

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.

Τελευταίες παραστάσεις για τον "Ραφτάκο των λέξεων"

Η ιστορία του Αντώνη Παπαθεοδούλου που έγινε θεατρικό από την ομάδα Μικρός Νότος φτάνει στο τέλος της για αυτή τη σεζόν, με μία διπλή παράσταση στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

"Παραμύθια της Κύπρου": 11 λαϊκά παραμύθια της Κυριακής Τσαγκάρη-Χατζηγεωργίου μέσα από αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων

Συμμετέχει η παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση και διδασκαλία της Έλενας Σδόγκου και τη συνοδεία του Γιώργου Καλλιαντέρη.