Η "Σούπα με Σούμαν" επιστρέφει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου.

Σούπα με Σούμαν 3.jpg

Μετά από μία σειρά sold out παραστάσεων, η καλλιτεχνική ομάδα "thea-tree" επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη για δεύτερη χρονιά παρουσιάζοντας τη θεατρική παράσταση "Σούπα με Σούμαν". Η ομάδα επιλέγει να δώσει το εβδομαδιαίο ραντεβού της κάθε Σάββατο, ξεκινώντας από τις 26 Νοεμβρίου και για λίγες μόνο παραστάσεις. 
Η μικρή Κατερίνα θα χρειαστεί να μείνει για λίγες μέρες στο σπίτι της γιατί έχει πυρετό. Για συντροφιά της θα έχει τον αρκούδο της, τον Τέντι, και τη μουσική του Σούμαν που της χάρισε ο πατέρας της. Αυτές τις λιγοστές ημέρες ανάπαυσης, το δωμάτιό της γίνεται τόπος συνάντησης των σημαντικότερων προσώπων του περιβάλλοντός της· η μητέρα της, ο γιατρός, ο παππούς και η γιαγιά. Ο πατέρας, αν και παρών σε κάθε συζήτηση, δυστυχώς απουσιάζει. Όλες αυτές οι παρουσίες και απουσίες διαμορφώνουν με τον τρόπο τους τόσο το παιδί, όσο και τους μεγάλους.

Σούπα με Σούμαν

Μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία την οποία η παιδική φαντασία και το χιούμορ μεταμορφώνουν σε ένα θεατρικό έργο με χορό, σε ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ πιάνου. Σε αυτή την ιστορία, κάθε θεατής, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να συναντήσει διαφορετικές πτυχές του εαυτού του.
Η παράσταση προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 3,5 έως 10 ετών, αλλά και για θεατές κάθε ηλικίας. Ο Παναγιώτης Τσιρίδης υπογράφει το κείμενο, η Μαριάνθη Φωτάκη τη σκηνοθεσία, η Χρυσηίς Λιατζιβίρη τις χορογραφίες, η Μαρκέλλα Δουζενάκη τα σκηνικά και τα κοστούμια και ο Νίκος Σωτηρόπουλος τους φωτισμούς. Παίζουν οι ηθοποιοί Χρύσα Νταούλη και Μαριάνθη Φωτάκη. Στο πιάνο η Δήμητρα Κοκκινοπούλου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το πρώτο summer camp του Μουσείου Μαρία Κάλλας

Φέτος το καλοκαίρι, το μουσείο υποδέχεται για πρώτη φορά παιδιά 5–8 ετών σε ένα Summer Camp γεμάτο μουσική, θέατρο και δημιουργική έκφραση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2025

"Καλοκαίρι στην πόλη" και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Στους χώρους του "Ελληνικού Κόσμου" θα πραγματοποιηθεί και φέτος το θερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 5-12 ετών.

Η Lidia Branković έρχεται στην Ελλάδα και μιλά στα παιδιά για τα συναισθήματα

Το Ινστιτούτο Γκαίτε και οι εκδόσεις Διόπτρα προσκαλούν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες στη διαδραστική παρουσίαση των παιδικών βιβλίων της Lidia Branković "Το ξενοδοχείο των συναισθημάτων" και "Το τσίρκο των ψυχών".

Τα παιδιά γίνονται μέλη της Μυστικής Λέσχης Κατασκόπων!

Το βιβλιοπωλείο Monogram και οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσκαλούν τους μικρούς φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Βερόνικα Μανγκ.

Ο Τομ Σόγιερ κι ο Σεβάχ ο Θαλασσινός έρχονται στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα- "Ληναίος-Φωτίου"

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Τζαβάρας θα παρουσιάσει το ερχόμενο φθινόπωρο μία επανάληψη και μια νέα παραγωγή για τους μικρούς θεατές.

3 πράγματα να κάνεις με τα παιδιά αυτήν την εβδομάδα (5-11/5)

Οικολογία, πειράματα και λογοτεχνία: αυτές είναι οι θεματικές των δραστηριοτήτων που σας προτείνουμε την ερχόμενη εβδομάδα για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά.

Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Από χαρτόνι για τους πολύ μικρούς αναγνώστες μέχρι γνώσεων και μυστηρίου, αυτά είναι τα νέα βιβλία για παιδιά του Μεταίχμιου.