7 νέες κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Πατάκη

7 καινούρια έργα για τους μικρούς αναγνώστες από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Καινούργιες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Πατάκη φέρνουν στα ράφια των βιβλιοπωλείων ιστορίες γεμάτες χιούμορ που θα βοηθήσουν τα παιδιά να δουν πόσο ευχάριστη και διασκεδαστική μπορεί να γίνει η μάθηση, μιλώντας για τον σεβασμό απέναντι στη φύση αλλά και τον διπλανό μας, μέσα από εξαιρετική γραφή και εικονογράφηση.

"Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα", Μαίρη Μπιρμπίλη & Απόστολος Πάππος

Πρόσωπο - Ζώο - Πράγμα

Τι κοινό έχει η Φρίντα Κάλο με την Πίπη τη Φακιδομύτη, μια γοργόνα με μια γαλότσα και ένας βάτραχος με μια βαλίτσα; Πόσα πρόσωπα μπορείς να βρεις που αρχίζουν από ψ; Πόσα ζώα υπάρχουν από η; Πόσα πράγματα ξέρεις που αρχίζουν από το γράμμα ω; Αιώνες τώρα συγκεντρώνουμε λέξεις και εικόνες προσώπων, ζώων και πραγμάτων, οι οποίες αντιστοιχούν στα γράμματα της αλφαβήτου. Με αυτές και πολλές άλλες, παίζουμε το διασκεδαστικότερο παιχνίδι σε όλο τον κόσμο: το Πρόσωπο-Ζώο-Πράγμα! Το διάσημο αυτό παιχνίδι που αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους γίνεται για πρώτη φόρα ένα πρωτότυπο βιβλίο για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Με παιγνιώδη τρόπο καλλιεργείται η αγάπη για την ελληνική γλώσσα, προάγεται η φωνολογική επίγνωση και προσφέρονται αμέτρητες ευκαιρίες για γραφή και ανάγνωση.

"Είπε ο κήπος", Αργυρώ Πιπίνη

Είπε ο κήπος

Έξι χρόνια μετά το "Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι" κυκλοφορεί το καινούριο βιβλίο της Αργυρώς Πιπίνη και της Ίριδας Σαμαρτζή (εικονογράφηση), "Είπε ο κήπος", μια ιστορία για τον αρχαίο δεσμό όλων των πλασμάτων, για την ιερότητα των δέντρων, των ζώων και των φυτών, για όσα μπορούμε να κάνουμε όλοι εμείς.

"Να γιατί!", Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Να γιατί!

To ψέμα, λένε, έχει κοντά ποδάρια. Να όμως που μπορεί να έχει και πλοκάμια και θυελλώδεις ανέμους και μυστηριώδεις ληστείες και γαϊδάρους με προτίμηση στα σχολικά βιβλία και επικίνδυνες πίτσες… Αρκεί βέβαια να έχει γεννηθεί στο αφάνταστα ευφάνταστο μυαλό ενός αξιαγάπητου μικρού μαθητή που δεν έχει σκοπό να διαβάσει τα μαθήματά του. Τότε, το ψέμα αποδεικνύεται ότι είναι και πολύ, μα πολύ δημιουργικό.

Μια μικρή ιστορία με πολύ χιούμορ και σουρεαλιστικές ρίμες που μας θυμίζει ότι τόσο η σχολική ζωή όσο και η ίδια η μάθηση μπορούν να γίνουν ευχάριστες και διασκεδαστικές εμπειρίες.

"Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι", Μυρτώ Μποκολίνη

Ποντίκι στην οικία Τσαϊκόφσκι

Ένα ποντίκι που γεννήθηκε στο πιάνο του Τσαϊκόφσκι οδήγησε τον συνθέτη, μέσα από μια σειρά ευφάνταστων συμπτώσεων, στη δημιουργία της Λίμνης των Κύκνων! Πρόκειται για το πρώτο βιβλίο της Μυρτούς Μποκολίνη. 

"Η Λένα και η μέλισσα", Άννα Κουππάνου

Η Λένα και η μέλισσα

Ένα μικρό κορίτσι, η Λένα, ρωτά με αγωνία όσους την αγαπούν. Ρωτά για την αγάπη και το μέγεθός της, μέχρι που θα πάρει μια απάντηση που θα τη συγκλονίσει και θα την απασχολήσει σε όλη της τη ζωή. Ένα βιβλίο για όσα νομίζαμε ότι ξέραμε και για αυτά που μπορούμε ακόμα να μάθουμε.

"Είμαι ένα δέντρο", Συλβαίν Ζαουί (μτφρ. Φίλιππος Μανδηλαράς)

Είμαι ένα δέντρο

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο σαν ένας διάλογος ανάμεσα σ’ ένα παιδί και σ’ ένα δέντρο, από τη στιγμή της παράλληλης κυοφορίας τους ως τη γέννησή τους, την πρώτη ανάσα, την ανάπτυξή τους και τη συνειδητοποίηση των ομοιοτήτων τους.

Οι λέξεις της Συλβαίν Ζαουί που μας μεταφέρει ο Φίλιππος Μανδηλαράς, εγκαθιστούν μια γλυκιά αρμονία ανάμεσα στον άνθρωπο και στη φύση. Ένα πολύτιμο βιβλίο που εξυμνεί τη γέννηση και τον σεβασμό στη φύση και στον διπλανό μας.

"Είδα ένα μαμούθ", Άλεξ Γουίλμορ (μτφρ. Φίλιππος Μανδηλαράς)

Είδα ένα Μαμούθ

Πιγκουίνοι εδώ, πιγκουίνοι εκεί, παντού πιγκουίνοι… Όμως, ένας από τους εξερευνητές ανακάλυψε κάτι πολύ διαφορετικό. Κάτι εντελώς άγριο, εντυπωσιακά χαλαρό και απόλυτα εξαφανισμένο. Άραγε θα πιστέψει κάποιος στα λόγια του; Ο Άλεξ Γουίλμορ μας παρουσιάζει μια πολύ αστεία, δροσερή ιστορία για όσους δυσκολεύονται να αποδεχτούν το απρόοπτο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/04/2024

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.