"Ροβινσώνας Κρούσος" στο Μέγαρο από την Τατιάνα Λύγαρη

Η προπώληση για την συναρπαστική μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια έχει ήδη αρχίσει.

Ροβινσώνας Κρούσος Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το εμβληματικό έργο "Ροβινσώνας Κρούσος", σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τον Νοέμβριο στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο. Mια νέα μουσικοθεατρική παραγωγή με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές που θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους. Μετά την τεράστια επιτυχία της θεατρικής εκδοχής του "Γύρου του κόσμου σε 80 ημέρες", που παρακολούθησαν στο Μέγαρο 130.000 θεατές από όλη την Ελλάδα σε 410 παραστάσεις, η σκηνοθέτης και ηθοποιός Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου για να ταξιδέψει όλη την οικογένεια, αυτή τη φορά, στον περιπετειώδη κόσμο του πιο διάσημου ναυαγού. 

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©
Λεζάντα

Η εξαιρετική διασκευή του έργου, με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες της Φαίδρας Σούτου, οι φωτισμοί του Σάκη Μπιρμπίλη , ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία. 

Ροβινσώνας Κρούσος
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Το σπουδαίο βιβλίο του συγγραφέα Ντάνιελ Νταφόε, ενός από τους θεμελιωτές του αγγλικού μυθιστορήματος, γράφτηκε το 1719, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες σε όλον τον πλανήτη, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκδοτικές μορφές, έχει διασκευαστεί πολλές φορές για τον κινηματογράφο και έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας. O συγγραφέας το εμπνεύστηκε από τη ζωή του σκωτσέζου ναυαγού Αλεξάντερ Σέλκιρκ, που έζησε ολομόναχος σε ένα έρημο τροπικό νησί του Ειρηνικού κοντά στο Τρινιντάντ στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, στα ανοιχτά της Χιλής. 
Ο Ροβινσώνας αγαπά τις εξερευνήσεις και αναζητά την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως στο δρόμο ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, καταφέρνει να επιβιώσει στην άγρια φύση. Στη συνέχεια θα αποκτήσει συντροφιά τον πιστό υπηρέτη Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Καλλιεργεί τη γη, εκτρέφει ζώα, φτιάχνει εργαλεία, το πρώτο ψωμί, το πρώτο πήλινο πιάτο, κατασκευάζει σπίτι και βάρκα. Αντιμετωπίζει άγριους κανίβαλους και αδίστακτους κουρσάρους, διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου κ.ά, και οι μουσικοί Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη.

Η προπώληση ξεκίνησε

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εκπαιδευτικό δράμα για παιδιά: Πού μπορούν να μας πάνε τα παραμύθια του κόσμου

Αυτό το Σαββατοκύριακο το παραμύθι της Πετρόσουπας ζωντανεύει μέσα από το θέατρο στο Εργαστήρι Θεάτρου της Ξένιας Καλογεροπούλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/10/2025

"Μια αγκαλιά να ακούει": Βιωματικό εργαστήριο για εγκύους, μητέρες, φροντιστές και βρέφη 0-18 μηνών

H μουσικός και μουσικοπαιδαγωγός Εύη Νάκου καθοδηγεί εγκύους και νέες μητέρες σε δημιουργικές δραστηριότητες.

"Ο Κουρέας της Σεβίλλης": Μια μαγική όπερα για μικρούς και μεγάλους στο Πορεία

Ο "Κουρέας της Σεβίλλης" είναι μια παράσταση ιδανική για ηλικίες 5 έως 105 ετών, που ταξιδεύει το κοινό σε έναν κόσμο γεμάτο μουσική, χιούμορ και ζωντάνια. Στο Θέατρο Πορεία, η παράσταση έρχεται με την υπογραφή της Χλόης Μάντζαρη στη χορογραφία-κινησιολογία και τους Δημήτρη Κουρούμπαλη / Γιώργο Νούση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

"Καρα-Cartoon" και "Δον Κιχώτης" από τον Ηλία Καρελλά

Ραντεβού με τον αγαπημένο σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο θέατρο Κάππα, με δύο παραστάσεις που θα λατρέψουν τα παιδιά.

Τα Ζαμομίνια ξανατραγουδούν στο Θέατρο Πορεία

Παιδιά, τα Ζαμομίνια επιστρέφουν στη σκηνή του Θεάτρου Πορεία για μία μοναδική, φθινοπωρινή συναυλία γεμάτη μουσική, γέλιο και… πολλή συμμετοχή.

Ραντεβού στο Craft It για τα πιο Spooky Halloween εργαστήρια

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο δημιουργικότητα, παιχνίδι και μαγεία μέσα από θεματικά εργαστήρια εμπνευσμένα από το πιο spooky πάρτι της χρονιάς.

"Σεβάχ ο θαλασσινός": Ένα μαγικό ταξίδι στο θέατρο Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου"

Η παιδική σκηνή του θεάτρου υποδέχεται τη νέα της παράσταση, μια περιπέτεια την οποία σκηνοθετεί ο Γιώργος Τζαβάρας.