Ο "Δαίδαλος και Ίκαρος" πρωταγωνιστούν σε χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ ΙΚΑΡΟΣ, ομαδα ΑΦΟΥ K. Κωστόπουλος

Τα παιδιά λατρεύουν τα pop up βιβλία και τις αναπάντεχες εκπλήξεις που αναδύονται από τις σελίδες. Ο όρος pop up αναφέρεται συνήθως σε βιβλία και καρτ ποστάλ που ανεβαίνουν στο άνοιγμα των σχεδίων και σε τρισδιάστατα τμήματα που μπορούν να κινηθούν. Η ομάδα Αφού γνωστή για τις κουκλοθεατρικές παραστάσεις της χρησιμοποίησε την τεχνική pop up στο θέατρο και το αποτέλεσμα είναι η χάρτινη τρισδιάστατη παράσταση "Ο Δαίδαλος και Ίκαρος" που θα ζωντανέψει πάνω σε λευκό καμβά από 2 Οκτωβρίου στο θέατρο Αλκμήνη. Μέσα από ένα πρωτότυπο pop- up σκηνικό, τρισδιάστατες κατασκευές, κούκλες και αντικείμενα φτιαγμένα με παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές, η ομάδα Αφού δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στον μύθο του Ικάρου.

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Ίκαρος και ο πατέρας του Δαίδαλος, φυλακίστηκαν από τον Βασιλιά Μίνωα στην Κρήτη. Για να αποδράσουν, ο Δαίδαλος ως μεγάλος εφευρέτης, κατασκεύασε φτερά από κερί για να πετάξουν. Ωστόσο προειδοποίησε τον υιό του να μην πετάξει πολύ ψηλά και πλησιάσει στον Ήλιο διότι τα φτερά θα λιώσουν. Ο Ίκαρος κατάφερε να αποδράσει όμως ανέβαινε ασταμάτητα, όλο και πιο ψηλά. Έφτασε τόσο ψηλά που ο Ήλιος έκαψε τα φτερά του….

Δαίδαλος και Ίκαρος, ομάδα Αφού

Θα απολαύσετε την ιστορία σε ένα εικαστικό σύμπαν με ατμοσφαιρικούς φωτισμούς. Θα περιηγηθείτε στην Αρχαία Αθήνα, στην Ακρόπολη, στην Αρχαία Αγορά, στον Άρειο Πάγο, στο εργαστήριο του αρχιτέκτονα Δαίδαλου, όπου έφτιαξε περίφημα έργα γλυπτικής και καθημερινά χρηστικά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα. Στην Κρήτη και το παλάτι του Μίνωα όπου δημιούργησε τον Λαβύρινθο και αργότερα στη Σικελία του βασιλιά Κώκαλου. Χώροι εξωτερικοί, η θάλασσα και ο ουρανός, η θέα πάνω από το Ικάριο Πέλαγος όπου κάνουν ο Ίκαρος και ο Δαίδαλος τη μοιραία πτήση, όλα εικονοποιούνται σε εναλλασσόμενες σκηνές τριών διαστάσεων. Μουσικές και ηχητικές μεταμορφώσεις, εξάπτουν τη φαντασία των θεατών με έναν εξαιρετικά δημιουργικό τρόπο . "Ο Δαίδαλος και Ίκαρος", η πρώτη pop up paper puppet παράσταση, παρουσιάστηκε με επιτυχία στο πρόγραμμα "Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός" 2021 του Υπουργείου Πολιτισμού και παντρεύει αριστοτεχνικά την τέχνη του θεάτρου, της εμψύχωσης, του κουκλοθεάτρου, των εικαστικών, της αφήγησης και της μουσικής. Η ιδέα για την παράσταση και η σκηνοθεσία είναι της Δήμητρας Πεμούση. Ο εικαστικός σχεδιασμός και η σκηνογραφία είναι του Παύλου Νικολακόπουλου, ο σχεδιασμός φωτισμών του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και η πρωτότυπη μουσική – ηχητική δραματουργία του Μανώλη Μανουσάκη.

Προπώληση online στο ticketservices.gr, τηλεφωνικά στο 2107234567 και στο εκδοτήριο της Ticket Services στην Πανεπιστημίου 39.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Πες το ψέματα...": Το μουσικοθεατρικό παραμύθι των ContraTiempo φτάνει στο τέλος του

Το έργο σε κείμενο-σκηνοθεσία Γιώργου Αντωνόπουλου, που αφηγείται την προσπάθεια δύο παιδιών να σώσουν το πλανήτη από το ψέμα, ολοκληρώνει τον κύκλο του στο θέατρο Σταθμός.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/04/2024

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στον "Ελληνικό Κόσμο"

Αυτόν τον Μάιο, παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών αλλά και μεγαλύτερα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν στα δημιουργικά προγράμματα του πολιτιστικού κέντρου, παρέα με τους γονείς τους.

"Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ": Μαθαίνουμε πρώτοι τη νέα παιδική παράσταση του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου" για το 2024-25

Μετά το "Κοντά στις ράγιες", η παιδική σκηνή υποδέχεται τη μεταφορά ενός κλασικού βιβλίου με τις περιπέτειες ενός αγοριού στον Αμερικάνικο Νότο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα.

Μη χάσεις το πασχαλινό camp του Μουσείου Αλέκος Φασιανός

Το μουσείο διοργανώνει το δικό του χειροποίητο πασχαλινό καλάθι, αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέκου Φασιανού.

Ο Απρίλιος μήνας βιβλίου για τον ΟΣΔΕΛ

Καμπάνια ενημέρωσης για την έρευνα "Παιδί και ανάγνωση" και ανοιχτή εκδήλωση στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

"Παραμύθια στο δάσος": Οι Μορφές Έκφρασης έρχονται με 5 παραστάσεις τους στον Διομήδειο Κήπο

Πέντε αγαπημένα έργα της ομάδας που είναι αφιερωμένη στο παιδικό θέατρο θα παιχτούν για ακόμη μια χρονιά κάτω από τη σκιά των δέντρων.

Παγκόσμια Ημέρα Ευχής: Φωταγωγήσεις και περίπατοι σε όλη την Ελλάδα

Το Make-A-Wish γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής με τον καθιερωμένο περίπατο Walk for Wishes.