Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στην Κύθνο

Ο Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής, ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου Σκιών της Πάτρας, παρέα με τον συνάδελφό του Πάμπο Χαραλάμπους, σκηνοθετούν και παρουσιάζουν μια διπλή παράσταση με έμπνευση το κυκλαδίτικο νησί.

Πάμπος Χαραλάμπους

Η πολιτιστική πρωτοβουλία kythniale στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ των "Κυθνίων 2022" του νησιού της Κύθνου και σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κύθνου, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, παρουσιάζει μία διαπολιτισμική Συνάντηση Καραγκιόζη από Ελλάδα και Κύπρο. 

Ο Καραγκιοζοπαίχτης Κώστας Μακρής, ιδρυτής του Μαύρου Θεάτρου Σκιών της Πάτρας και κάτοχος του βραβείου "Ιπεκτσί", και ο συνάδελφός του από την Κύπρο, Πάμπος Χαραλάμπους, ιδρυτής του Κυπριακού Θεάτρου Σκιών Χαράλαμπου, Έλενας και Αντρέα Χαραλάμπους γράφουν, σκηνοθετούν και παρουσιάζουν σε παγκόσμια πρώτη μια διπλή παράσταση, ένα έργο αποκλειστικά εμπνευσμένο για την Κύθνο. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου στο Θεατράκι Δρυοπίδας, στην Κύθνο.

Τι γίνεται όταν ο γείτονας Καραγκιόζης από την Κύπρο παντρεύεται και επιθυμία της γυναίκας του είναι να έρθουν για Γαμήλιο Ταξίδι… στην Ελλάδα με πρώτο σταθμό το νησί της Κύθνου? Με την άφιξή του στο νησί, τον υποδέχεται ο δικός μας Έλληνας Καραγκιόζης. Όλοι ξαφνιάζονται με την ομοιότητά τους και αναστατώνονται από το χάος των παρεξηγήσεων που δημιουργούνται. Γρήγορα όμως όλα γίνονται τραγούδι και γιορτή και όλοι μαζί, Έλληνες και Κύπριοι, απολαμβάνουν τη συνύπαρξη και τα κοινά πολιτισμικά στοιχεία που μας ενώνουν στη μουσική, στα τραγούδια, τις παραδόσεις, αλλά και… στον Καραγκιόζη.

Πάμπος Χαραλάμπους

Οι τέσσερεις μουσικοί που πλαισιώνουν την παράσταση είναι: Πέννυ Γεωργοπούλου: σαντούρι, Σωτήρης Παπατραγιάννης: μπαγλαμάς, τραγούδι, Αργύρης Νικολάου: κιθάρα, Δημήτρης Κρανίδας: μπουζούκι.

H kythniale είναι μια πολυσχιδής πολιτιστική πρωτοβουλία που σχεδιάζει και υλοποιεί καλλιτεχνικά δρώμενα, πολιτιστικές & μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, workshops, art residencies και εναλλακτικές δράσεις πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα στην Κύθνο και τον κόσμο. Οι πολιτιστικές & καλλιτεχνικές αυτές εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, διοργανώνονται στο νησί της Κύθνου, διατηρώντας τη δική τους ταυτότητα, και εντάσσονται στα "Κύθνια", το ετήσιο Φεστιβάλ του νησιού, δημιουργώντας "Γέφυρες Πολιτισμού" με τους λαούς του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".