3 φεστιβάλ για παιδιά έρχονται αυτό το σαββατοκύριακο

Το 6ο Big Bang Festival στη Στέγη Ωνάση, το Bobos Arts Festival στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και το Generations Family Festival στο ΚΠΙΣΝ πλημμυρίζουν την Αθήνα με δυνατά ντεσιμπέλ και γέλια.

Generations Family Festival © Pinelopi Gerasimou

6ο Big Bang Festival

Ark

Το 6ο Big Bang Festival, το ευρωπαϊκό φεστιβάλ μουσικής για παιδιά (0-12) μεταμορφώνει τη γειτονιά του Νέου Κόσμου σε μια μεγάλη σκηνή και ενώνει παιδιά, γονείς και μουσικούς σε μια πρωτότυπη πολυμελή μπάντα μέσω της εξερεύνησης και της περιπέτειας. Στις 28 και 29 Μαΐου, ένα τσίρκο τρελών επιστημόνων, η ιστορία της Σταχτοπούτας στην πιο ηχηρή εκδοχή της, ένα μουσικό ταξίδι από το Πάρκο Δουργουτίου μέχρι τη Θράκη, τα Σκόπια, το Σαράγιεβο, το Νόβι Σαντ, το Βελιγράδι και το Βουκουρέστι με όχημα τα χάλκινα πνευστά, μία ηλεκτρονική χορευτική εμπειρία με αυτοσχέδια ανακυκλώσιμα υλικά αλλά και ένας μουσικός κήπος που ανθίζει πλημμυρίζουν τη Στέγη με δυνατά ντεσιμπέλ και ενεργή συμμετοχή από κάθε παιδί. Πέρα από τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται σε slots στις σκηνές, τα φουαγιέ, τους διαδρόμους και τα ασανσέρ, το Big Bang θα φιλοξενηθεί και στην ευρύτερη γειτονιά του Νέου κόσμου στους χώρους του Galaxy Studio, του Galaxy Corner και του Πάρκου Δουργουτίου.

Bobos Arts Festival

Το 4o

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής έρχεται η 5η διοργάνωση του Bobos Arts Festival την Κυριακή 29 Μαΐου. Το πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης που είναι αφιερωμένο στα παιδιά από 3 έως 12 ετών καλεί μικρούς και μεγάλους μαζί με τις πικνίκ κουβέρτες τους σε μία υπαίθρια γιορτή με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και δράσεων. Ξυλοπόδαροι, τσίρκο, μουσική αλλά και γνωστοί καλεσμένοι όπως ο Γιώργος Χατζηπαύλου και οι Burger Project, σε μια ξεχωριστή μέρα με ξεχωριστές μουσικές επιλογές από το Bobos Family Radio. Παρουσιάζει ο Γιάννης Σαρακατσάνης. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Generations Family Festival

Generations
© Νίκος Καρανικόλας

Το Generations Family Festival, το μουσικό φεστιβάλ που ενώνει διαφορετικές γενιές και δίνει ευκαιρίες για ποιοτικό χρόνο, επιστρέφει το Σαββατοκύριακο (28-29/5) στο ΚΠΙΣΝ. Τις ποικίλες δράσεις θα συνοδεύει ένα ρυθμικό line-up, ιδανικό για να εισάγει τα παιδιά στη μουσική των ενηλίκων. Ανάμεσα από κατασκευές, face painting, bubble shows, ζογκλέρ, βόλτες με πατίνια και κωπηλασία ο Andy Smith, DJ των Portishead, ο Dan Donovan από τους Big Audio Dynamite και η Queen Bee, η θρυλική φιγούρα τις reggae-funk σκηνής του Bristol μαζί με την αφρόκρεμα των Ελλήνων DJs δεσμεύονται να "χορέψουν" μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερες πληροφορίες

6o Big Bang Festival

  • Φεστιβάλ

Ένα τσίρκο τρελών επιστημόνων, η ιστορία της Σταχτοπούτας στην πιο ηχηρή εκδοχή της, ένα μουσικό ταξίδι με όχημα τα χάλκινα πνευστά, μία ηλεκτρονική χορευτική εμπειρία με αυτοσχέδια ανακυκλώσιμα υλικά και ένας μουσικός κήπος που ανθίζει συνθέτουν τη φετινή έκδοση του ευρωπαϊκού φεστιβάλ μουσικής για παιδιά 0-12 ετών.

5ο Bobos Arts Festival

  • Φεστιβάλ

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων, εργαστηρίων και δράσεων που φέρνουν τα παιδιά σε επαφή με το θέατρο, τη μουσική και τα εικαστικά. Παρουσιάζονται οι παραστάσεις «Καμπαρέ των ζώων», «Τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα», bubble show, κ.ά. Συμμετέχουν οι Γ. Χατζηπαύλου, Burger Project, Παραμυθοκαμώματα, Δ. Μπασλάμ, η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης και το Drums & Brass Band.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Λεωφ. Συγγρού 107, Νέος Κόσμος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Το 11ο καλλιτεχνικό summer camp από τις Μορφές Έκφρασης έρχεται αυτό το καλοκαίρι

Με τη θεματική "Η ομορφιά μιας απλής ζωής" επιστρέφει λίγο μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς η διοργάνωση που προσφέρει παιχνίδι και χαρά σε παιδιά και εφήβους μέσω της τέχνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

"Ραπουνζέλ: τα μαλλιά της κουβάρια": Τελευταία παράσταση και πρόσω ολοταχώς για καλοκαίρι

Το παραμύθι των αδερφών Γκριμ που παρουσιάστηκε από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου ολοκληρώνει τον κύκλο του στο Πειραιώς 131 και ετοιμάζεται για τα θερινά φεστιβάλ.

"Πάσχα στη στάνη του μπάρμπα-Γιώργου" από το θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα

Μία διασκεδαστική πασχαλινή έξοδος για τους μικρούς μας φίλους είναι η παράσταση του Τάσου Κώνστα στην Paraga, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο Καραγκιόζη.

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρούς και μεγάλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Πασχαλινές δράσεις για τα παιδιά και όλη την οικογένεια με ελεύθερη συμμετοχή

Εργαστήρια ζωγραφικής, κατασκευών, θεατρικής και εικαστικής αγωγής, μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα και πασχαλινές δράσεις που συνδυάζουν την παράδοση με τη δημιουργία και το παιχνίδι, ανάμεσα στις δράσεις που ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για όλες τις ηλικίες.

Οκτώ έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μέσα από το θέατρο

Συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε οκτώ ιστορίες από την πένα διεθνών συγγραφέων που έχουν γίνει θεατρικά και παίζονται στις παιδικές σκηνές της πόλης.