Βιβλιοπαρουσίαση του παιδικού λαϊκού παραμυθιού και θεατρικού έργου "Ο Σιμιγδαλένιος"

Το βιβλίο - ύμνος στη δύναμη της αγάπης που «διαβάζεται με ανοιχτή καρδιά» όπως δηλώνει ο συγγραφέας του, Αλέξανδρος Αδαμόπουλος, έκλεισε τα τριάντα του χρόνια.

μικρή πριγκήπισσα

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου (και ώρα 1 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο Μονόκλ, στο κέντρο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του θεατρικού έργου που έχει αφήσει πίσω του ιστορία ογδόντα ετών "Ο Σιμιγδαλένιος", του συγγραφέα Αλέξανδρου Αδαμόπουλου. Με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη έκδοση του έργου, οι αναγνώστες θα μοιραστούν σε αυτή τη συνάντηση άγνωστες πτυχές και ιστορίες από την πορεία του θεατρικού έργου με τον συγγραφέα του βιβλίου, ενώ οι ηθοποιοί Κώστας Βασαρδάνης και Αντρέας Μαντάς θα διαβάσουν αποσπάσματα.

Η υπόθεση

Μια βασιλοπούλα παίρνει την απόφαση να πλάσει μόνη της τον άνδρα που θα παντρευτεί… με υλικά της τα αμύγδαλα τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι. Έτσι προέκυψε ο Σιμιγδαλένιος! Όμως η ζήλια για την ευτυχία τους, θα παρακινήσει μια άλλη βασιλοπούλα να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο, και να τον οδηγήσει στην χώρα της "λήθης", εκεί όπου ο ήρωας θα ξεχάσει προσωρινά τη προηγούμενή του ζωή. Κάπου εκεί, στο ταξίδι της αναζήτησης της, η βασιλοπούλα με τη βοήθεια των συμμάχων της, του φεγγαριού, του ήλιου και των αστεριών, ψάχνει τον αγαπημένο της, ανακαλύπτοντας την δύναμη της αγάπης. 

Ο Σιμιγδαλένιος "είναι ένα στοίχημα: με τον εαυτό μου" παραδέχεται ο συγγραφέας, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου. "Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ μου, ούτε με τα παραμύθια ούτε με τι μπορεί να δώσει ζωντανά στις μέρες μας η παράδοση από σκηνής. Ακόμα, δεν είχα επιχειρήσει ποτέ μου να γράψω έμμετρα και με ρίμα. Πίστευα πως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Φαίνεται πως δεν είναι έτσι. Κάποια πράγματα είναι πάντα εκεί μέσα μας. Αρκεί να σκύψουμε και να τα δούμε. Αρκεί να σκάψουμε και να τα βρούμε". 

Η εκδήλωση θα γίνει στον πεζόδρομο του Βιβλιοπωλείου, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας

Σημείο συνάντησης: Φειδίου 11, Αθήνα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/02/2026

5 νέες κυκλοφορίες παιδικών βιβλίων που θα λατρέψετε

Ετοιμάσαμε μια λίστα με 5 ξεχωριστά βιβλία για να διαβάσετε παρέα με τα παιδιά σας

Μικρό Εθνικό: Ζωντανή μετάδοση της εφηβικής παράστασης στα Κύθηρα

Η νέα εφηβική παράσταση του Μικρού Εθνικού με τίτλο "Έχεις πέντε λεπτά" της Κατερίνας Λούβαρη Φασόη, μεταδίδεται ζωντανά σε περιοχές της ελληνικής περιφέρειας. Μάθετε περισσότερα.

Παιδικά και νεανικά βιβλία για να διαβάσουν οι μικροί μας φίλοι από τις Εκδόσεις Διόπτρα

Όλα τα καινούργια παιδικά και νεανικά βιβλία που θα κυκλοφορήσουν μέχρι και τον Ιούνιο από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Φεβρουάριος γεμάτος δράσεις για παιδιά στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η ΕΒΕ ανοίγει τις πόρτες της στους μικρούς μας φίλους με δωρεάν εκπαιδευτικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες και περιπέτειες γεμάτες γνώση και φαντασία.

Δωρεάν στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, το πρώτο Σάββατο του μήνα

Από τις 7 Φεβρουαρίου και κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, το Μουσείο περιμένει τους μικρούς επισκέπτες να ανακαλύψουν τις εκθέσεις και τις προβολές του.

Με έμπνευση από τις Αποκριές ο Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα παιδιά θα πειραματιστούν στα εργαστήρια με χρώματα και άλλα υλικά, θα ζωντανέψουν ένα παραμύθι, αλλά θα δημιουργήσουν και τις δικές τους μάσκες.