Η Αντιγόνη του Σοφοκλή γίνεται διαδραστικό παιχνίδι

Ένα νέο διαδραστικό online παιχνίδι επιλογών για μικρούς και μεγάλους έρχεται στο σπίτι μας από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή γίνεται διαδραστικό παιχνίδι

Τοποθεσία: Θήβα. Οι γιοι του Οιδίποδα, Ετεοκλής και Πολυνείκης, έπεσαν στη μάχη με τρόπο τραγικό, μα η μοίρα των άψυχων κορμιών τους έχει αποφασιστεί να είναι διαφορετική. Η Αντιγόνη ορκίζεται να τιμήσει τον νεκρό αδερφό της, πηγαίνοντας κόντρα στην εξουσία και στους νόμους των θεών και των ανθρώπων.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη γνωστή σε όλους μας τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» με τη μορφή ενός ψηφιακού παιχνιδιού για παιδιά, εφήβους και τους γονείς τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να… ξαναγράψουν την ιστορία, μαθαίνοντας παράλληλα με διασκεδαστικό τρόπο για την τραγωδία και την αρχαία Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι-αποστολή, η Αντιγόνη είσαι εσύ και κρατάς την ιστορία στα χέρια σου. Το σώμα του αδερφού σου, του Πολυνείκη, βρίσκεται κάπου έξω από τα τείχη, παρατημένο στην τύχη του. Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις; Η επιλογή είναι δική σου.

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή γίνεται διαδραστικό παιχνίδι - εικόνα 1

Περιηγήσου στην πόλη της Θήβας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου και φτιάξε με τις αποφάσεις σου τη δική σου εκδοχή της ιστορίας. Ο Χορός σχολιάζει κάθε σου κίνηση, δίνοντάς σου χρήσιμες πληροφορίες και κρυμμένα στοιχεία για το πώς θα αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Γρίφοι, διλήμματα, διαφορετικά μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν στο τέλος της δικής σου ιστορίας σε περιμένουν σε αυτήν τη διαδραστική «Αντιγόνη». Τα βήματα είναι απλά. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού, κατεβάζεις την εφαρμογή (διαθέσιμη για φορητές android και iOS συσκευές) και η περιπέτεια ξεκινά αμέσως σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλογών αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας», το οποίο παρουσιάζεται σε αρχαιολογικούς χώρους στα νησιά της Περιφέρειας Πειραιά. Αφορά μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο να τους εξοικειώσει με την αρχαία τραγωδία, τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".