Το Μουσείο της Ακρόπολης μέσα από τα μάτια των παιδιών

Τα παιδιά ανακαλύπτουν την ιστορία των μνημείων της πόλης, την ιστορία και τους μύθους της εποχής μέσα από μια πρωτότυπη διαδραστική ξενάγηση.

Το Μουσείο της Ακρόπολης μέσα από τα μάτια των παιδιών

Σε μια διαφορετική βόλτα στο Μουσείου της Ακρόπολης, τα παιδιά θα μάθουν για τη μυθολογία μέσα από ιστορίες και παιχνίδι και θα ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

Φτάνοντας στο Μουσείο θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδρομή, με στάσεις σε επιλεγμένα εκθέματα. Στο τέλος της εκδρομής τα παιδιά θα συμμετέχουν σε ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου το καθένα θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια.

iΜουσείο Ακρόπολης | διάρκεια 2,5 ώρες | 1-15/9 | για παιδιά 4-8 ετών | € 20 | Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Ακρόπολης

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Καραγκιόζης μάς λέει την ελληνική μυθολογία στο Ελέρ

Με "Θησέα και Μινώταυρο" ανοίγει τον ευφάνταστο κύκλο "Καραγκιόζη πες μας για την αρχαία Ελλάδα" ο Σωκράτης Κοτσορές, ενώνοντας το θέατρο σκιών με την ελληνική μυθολογία στο θέατρο Ελέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/11/2025

Οι "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων" από την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου: Ένα ταξίδι ελευθερίας και φαντασίας

Στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας", η Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου καλεί κάθε μικρή και μεγάλη "Αλίκη" να βρει τη δική της φωνή μέσα από την ανατρεπτική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Λιούις Κάρολ "Η Αλίκη στη χώρα των Θαυμάτων".

"Οι ιστορίες με βαλίτσες": Ένα ακόμα ενδιαφέρον θεατρικό εργαστήρι για παιδιά

Το εκπαιδευτικό δράμα στο Εργαστήρι Θεάτρου-Ξένια Καλογεροπούλου ακολουθεί αυτό το Σαββατοκύριακο την διαδρομή μίας βαλίτσας.

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

Ο "Φιλάργυρος" σε παιδική διασκευή στο θέατρο "Τζένη Καρέζη"

Η παιδική αυτή εκδοχή του αφηγείται με απλό και κατανοητό τρόπο την ιστορία του Αρπαγκόν, ενός πλούσιου αλλά τσιγκούνη ανθρώπου.

Κυριακή με Τέχνη για παιδιά 6-12 ετών

Παίζω-Μαθαίνω-Δημιουργώ όλο το Νοέμβριο στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης με αυτοτελή δημιουργικά εργαστήρια

Πού να πάμε με τα παιδιά για δημιουργικές στιγμές στην πόλη;

Προβολές, ζωγραφική, θέατρο, κηπουρική, χορός: μια πληθώρα δραστηριοτήτων για να μοιραστείτε δημιουργικές στιγμές με το παιδί σας μέχρι το τέλος του μήνα.