Το ταξίδι του Astrocamp στα αστέρια ξεκινά…

Το Astrocamp έρχεται στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου για παιδιά από οκτώ έως δώδεκα ετών.

Το ταξίδι του Astrocamp στα αστέρια ξεκινά…

Βιωματικά εργαστήρια, κατασκευές, γρίφοι και εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά από 8 έως 12 ετών προσφέρονται στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείου. Το Astrocamp είναι εδώ για να βοηθήσει να αποκτήσουν τα παιδιά νέες γνώσεις για τον πλανήτη μας και τις μεθόδους τηλεπισκόπησής του, τον ήλιο, το πλανητικό μας σύστημα και τις αποστολές στο διάστημα.

Το μαγευτικό ταξίδι καταλήγει στα αστέρια του ουρανού, στην αναγνώριση των αστερισμών και στον τρόπο που αυτοί συνδέονται με την ελληνική μυθολογία, αλλά και την μυθολογία άλλων λαών.

Από πρώτη μέχρι και τις πέντε Ιουλίου οι δράσεις ακολουθούν και μια θεματική πορεία… Συσκευές προσομοίωσης φαινομένων, όπως το τσουνάμι και οι σεισμοί, θα είναι διαθέσιμες για την πληρέστερη κατανόησή των φυσικών φαινομένων από τα παιδιά. Εκτοξεύσεις νεροπυραύλων, ηλιακή παρατήρηση με φορητό τηλεσκόπιο και ειδικά ασφαλή γυαλιά, αλλά και συμμετοχή σε μουσικά δρώμενα, είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που οι νεαροί συμμετέχοντες απολαμβάνουν στο Astrocamp.

Το ταξίδι του Astrocamp στα αστέρια ξεκινά… - εικόνα 1

Κάθε μέρα ξεκινά και καταλήγει με συνάντηση της ομάδας των παιδιών και του προσωπικού του Αστεροσκοπείου, το οποίο τα καθοδηγεί στον κήπο, γύρω από μια ινδιάνικη σκηνή, όπου θα καθορίζεται το πρόγραμμα της ημέρας και θα ολοκληρώνεται με μια τελική δράση έκπληξη.

i Κέντρο Επισκεπτών Θησείου | Για παιδιά 8 έως 12 ετών | 1 - 5 Ιουλίου 2019 | Για εγγραφές καλέστε στα 210-3490055, 210-3490160 και εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Λόφος Νυμφών
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων": Το Εθνικό Θέατρο μάς προσκαλεί μέσα στην κουνελότρυπα

Η Παιδική Σκηνή θα παρουσιάσει στο θέατρο Ολύμπια την κλασική ιστορία του Λιούις Κάρολ, σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη και με την πρωτότυπη μουσική και ποίηση της Λένας Πλάτωνος.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/10/2025

Η Ξένια Καλογεροπούλου εμπιστεύεται πρώτη φορά έργο της στο κουκλοθέατρο

Με μια μεγάλη έκπληξη ο πολυχώρος πολιτισμού PARAGA ανακοινώνει το πρόγραμμα της νέας σεζόν 2025-2026.

Βλέπουμε παιδικό θέατρο στη νοηματική γλώσσα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Νέες δράσεις προσβασιμότητας παρουσιάζει το μουσείο.

Η παράσταση "Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου" επιστρέφει με early bird προσφορά

Η θεατρική διασκευή του κειμένου της Ευγενίας Φακίνου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από την ομάδα Μικρός Νότος στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης".

Τα νέα παιδικά βιβλία των εκδόσεων Ίκαρος

Πέντε νέες εκδόσεις απόλυτα αφιερωμένες στους λιλιπούτειους αναγνώστες θα κυκλοφορήσουν προσεχώς.

Ο 6ος μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας εκπαιδευτικού επιτραπέζιου και ψηφιακού παιχνιδιού ξεκινά

Μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από Ελλάδα, Ομογένεια και Κύπρο καλούνται να δημιουργήσουν –με τη στήριξη των εκπαιδευτικών τους– ένα παιχνίδι με θέμα τις ψευδείς ειδήσεις και την παραπληροφόρηση.

10 βιβλία για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Δέκα προτάσεις για τους μικρούς αναγνώστες, ιστορίες για την αποδοχή, τη διαφορετικότητα, την αγάπη και την οικολογία με πρωταγωνιστές τους φίλους μας, τα ζώα.