Ένα συναρπαστικό τριήμερο της Απόκριας για τα παιδιά (9-11/3)

Οι Απόκριες και οι παιδικές δραστηριότητες γίνονται ένα το ερχόμενο τριήμερο και οι μικροί καρναβαλιστές παίζουν, χορεύουν, μαθαίνουν και δημιουργούν.

Ένα συναρπαστικό τριήμερο της Απόκριας για τα παιδιά (9-11/3)

Ονειρεμένη αποκριάτικη Κυριακή στην Τεχνόπολη

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων δεν σταματά να διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την ποικιλία δραστηριοτήτων που προσφέρει, ειδικότερα τις Κυριακές. Αυτή την Κυριακή, καρναβαλιστές όλων των ηλικιών είναι προσκεκλημένοι να απολαύσουν ξεναγήσεις στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης με την πανοραμική θέα, ενώ λίγο αργότερα, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο φέρνει κορδέλες φτερά και πολλά ευφάνταστα υλικά για να φτιάξουν οι επισκέπτες τη δική τους περίτεχνη μάσκα. Για τους μικρούς σχεδιαστές που έχουν μεγάλες προσδοκίες, το αποκριάτικο βεστιάριο στους Παλιούς Φούρνους ανοίγει τις πόρτες του βοηθώντας τους να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να δημιουργήσουν τη δική τους μοναδική αποκριάτικη στολή με ανακυκλώσιμα και όχι μόνο υλικά.

Την ίδια ώρα στους Νέους Φούρνους γίνεται καρναβαλικός χαμός, και στη συνέχεια, ακολουθώντας τα ίχνη ενός χαρταετού που…αγνοείται, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά μιας μαγευτικής πριγκίπισσας μέσα από χορούς με πολύχρωμες κορδέλες. Τέλος, μικροί και μεγάλοι χορεύουν στους ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς με γνωστές αποκριάτικες μουσικές έχοντας συντροφιά πάντα σερπαντίνες, χαρτοπόλεμο και άλλα αποκριάτικα…σύνεργα!

i Κυριακή 10/3 11 π.μ. – 2 μ.μ. | Τεχνόπολη, Γκάζι | Απευθύνεται σε καρναβαλιστές όλων των ηλικιών | Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2130109327 (Δευτέρα – Παρασκευή, 11 π.μ.-4 μ.μ.). Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ και στο 2130109327.

Που έιναι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος;

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε όμορφες και απολαυστικές καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ξεκινώντας από την Κυριακή, οι μικροί μασκαράδες ψάχνουν να βρουν κάπου στο Ξέφωτο τον Βασιλιά Καρνάβαλο παίζοντας παραδοσιακά αποκριάτικα παιχνίδια και μαθαίνοντας τα έθιμα της Ελλάδας. Τέλος, όταν ο Βασιλιάς βρεθεί, επιφυλάσσει στους μικρούς καρναβαλιστές μια όμορφη έκπληξη.

i Κυριακή 9/3 11 π.μ. – 12.15 μ.μ. & 12.30 μ.μ. – 1.45 μ.μ. | ΚΠΙΣΝ, Ξέφωτο | Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά | Είσοδος Ελεύθερη με απαραίτητη προεγγραφή εδώ.

Δημιουργώντας την Κυρά Σαρακοστή

Ένα συναρπαστικό τριήμερο της Απόκριας για τα παιδιά (9-11/3) - εικόνα 1

Αυτή την Κυριακή τα παιδιά μαθαίνουν για το παραδοσιακό έθιμο της κυράς Σαρακοστής η οποία λειτουργεί και σαν ημερολόγιο από την Καθαρά Δευτέρα έως την Κυριακή του Πάσχα. Με ζυμάρι και βρώσιμα υλικά δημιουργούν τη δική τους ξεχωριστή εκδοχή της κυράς Σαρακοστής και για κάθε βδομάδα που περνάει θα κόβουν κι ένα ποδαράκι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα. Την ίδια ώρα, από τις 12 μ.μ. μέχρι τις 3 μ.μ. στο Ξέφωτο, μικροί και μεγάλοι όλων των ηλικιών πετούν χαρταετούς και γιορτάζουν με ελληνικό παραδοσιακό τρόπο τα Κούλουμα με το συγκρότημα ΤΑΚΙΜ αλλά και παραδοσιακές χορευτικές ομάδες.

i Δευτέρα 11/3 11.30 π.μ. – 12.30 μ.μ., 12.30 μ.μ. – 1.30 μ.μ., 1.30 μ.μ.- 2.30 μ.μ. | ΚΠΙΣΝ | Απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών, νέους και οικογένειες | Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Φτιάχνοντας τον Βασιλιά Καρνάβαλο στον «Ελληνικό Κόσμο»

Είναι Κυριακή της Αποκριάς και πρέπει να στηθεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος αλλά όλα τα σύνεργα και τα υλικά για το στήσιμο του έχουν εξαφανιστεί. Απαντώντας γρίφους και αινίγματα, μικροί και μεγάλοι βρίσκουν τις κρυψώνες των υλικών και μέσα από τη συνεργασία και τη δημιουργική σκέψη στήνουν το Βασιλιά Καρνάβαλο για να ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το καρναβάλι!

i Κυριακή 10/3, 12.30 μ.μ. | Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» | Απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών | € 8.5 | Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 2122540000.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".