Ο Άθως Δανέλλης στο νέο «Άλσος» στο Πεδίο του Άρεως

Ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών του γνωστού Καραγκιοζοπαίχτη παρουσιάζει δύο παραστάσεις με τον αγαπημένο ήρωα της λαϊκής παράδοσης.

Ο Άθως Δανέλλης στο νέο «Άλσος» στο Πεδίο του Άρεως

Ο Άθως Δανέλλης, γνωστός Καραγκιοζοπαίχτης και δάσκαλος της τέχνης του Θεάτρου Σκιών παρουσιάζει με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών, με τον οποίο έχει διακριθεί σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως, δύο κωμωδίες με πρωταγωνιστή ποιον άλλον; Τον αγαπημένο από μικρούς και μεγάλους ήρωα της λαϊκής παράδοσης, τον Καραγκιόζη.

«Το Άλσος», ο νέος πολιτιστικός χώρος στο Πεδίο του Άρεως, θα φιλοξενήσει τον δημιουργό του Θεάτρου Σκιών την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου με την παράσταση «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου». Η ιστορία ξεκινά με τον Κύριο Πελοπίδα, που μετά από μεγάλη αναζήτηση, διαλέγει για την κόρη του τον λεβέντη γαμπρό που πάντα ονειρευόταν, και δεν είναι άλλος από τον Μπαρμπαγιώργο. Ο συμπέθερος Καραγκιόζης κάνει ότι μπορεί για να προχωρήσει ο γάμος του θείου του, αλλά τα πράγματα περιπλέκονται όταν η νύφη μετανιώνει. Κι εκεί που τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, ο Χατζηαβάτης βρίσκει μια λύση που θα φέρει τον Καραγκιόζη σε πολύ δύσκολη θέση σε μία από τις κωμικότερες παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών. Αλλά και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε την ξεκαρδιστική «Εκδρομή στο χωριό». Ο Πασάς, κουρασμένος από τα καθήκοντά του, αποφασίζει να πάει διακοπές στο γραφικό χωριό του Μπαρμπαγιώργου. Με κάποιο τρόπο ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια νυχτερινή περιπέτεια με τον Πασά, που οδηγεί σε κωμικές καταστάσεις.

iΆθως Δανέλλης - Αθηναϊκός Θίασος Σκιών | Κυριακή 2 & 9 Δεκεμβρίου και κάθε Κυριακή | 12.00 | Εδώ θα βρείτε το trailer της παράστασης. |

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο "Φιλάργυρος" στο θέατρο "Τζένη Καρέζη" το γιορτάζει με προσφορά σε όλα τα εισιτήρια

Με αφορμή την Καθαρά Δευτέρα, το θέατρο "Τζένη Καρέζη" προσφέρει ειδική τιμή εισιτηρίου για την παιδική παράσταση "Ο φιλάργυρος" του Μολιέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
12/02/2026

Ο "Σεβάχ ο θαλασσινός" συνεχίζει το ταξίδι του στο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου

Στο ανακαινισμένο θέατρο Θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου ανεβαίνει κάθε Κυριακή το κλασικό έργο που μαθαίνει σε μικρούς και μεγάλους να εξερευνούν και ανοίγουν ορίζοντες.

Τα παιδιά χαράζουν διαδρομές και φτιάχνουν τον δικό μας χάρτη στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πέμπτο κατά σειρά θεματικό εργαστήριο του DOMa έχει θεματική "Δρόμος" και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, για παιδιά 6-11 ετών.

Έξτρα παραστάσεις για την "Ελίζα" της Ξένιας Καλογεροπούλου

Οι μικροί θεατρόφιλοι αγκάλιασαν με πάθος την "Ελίζα". Η νέα διασκευή του Θωμά Μοσχόπουλου, μια διαχρονική ιστορία φαντασίας, μουσικής και τόλμης συνεχίζεται με επιπλέον κυριακάτικες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα.

Ο Ηλίας Καρελλάς ετοιμάζει την "Οδύσσεια" για παιδιά – Μια φιλόδοξη νέα παραγωγή στο θέατρο Κάππα

Ο Ηλίας Καρελλάς αποκαλύπτει σε συνέντευξή του ότι ετοιμάζει τη δική του "Οδύσσεια" για παιδιά, μια πολυδιάστατη θεατρική πρόταση με σκιές, ζωντανή μουσική και καινοτόμα σκηνικά, που φιλοδοξεί να μιλήσει για τον πόλεμο, την επιστροφή και τον άνθρωπο.

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μεταμορφώνεται από τις ζωγραφιές των παιδιών

Με τίτλο "Το Μουσείο Θέλω να Είναι…", ο 13ος Διεθνής Διαγωνισμός Ζωγραφικής προσκαλεί τους μικρούς φίλους να ανοίξουν μια νέα σελίδα, μέσω της δημιουργικότητας.

Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου: Νέο αυτοτελές πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Δύο ημέρες παιχνιδιού, θεάτρου και κίνησης, ώστε με οδηγό το εκπαιδευτικό δράμα να βουτήξουμε στην ιστορία του "Η Πεντάμορφη και το τέρας".